Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 31 Dec 2025 02:23

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 168 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Următorul
Autor Mesaj
MesajScris: 03 Mai 2010 19:43 
Neconectat

Mc methos am inteles ce zici tu dar daca nu am de unde sa ma documentez un prospect asta ar insemna sa nu mai incerc nimic nu? dar daca voi imi izceti despre anumite medicamente pot cauta prospectul sa vad ce contin si sa ma documentez nu?
Si pentru nea florica - nu ma intereseaza vitaminele ma intereseaza PROBIOTICE EXCITANTE

Sus

MesajScris: 03 Mai 2010 23:47 
Neconectat

sa stii ca si ''probioticele excitante'' se dau intr-un anumit fel,intr-o anumita perioada,dar inainte de asta trebuie sa simti pasarea,sa-i cunosti comportamentul intr-un cuvint sa le CRESTI,si apoi ai sa vezi ca ele iti spun singure ce le trebuie,dar pt asta repet trebuie sa le CRESTI!!! ;) ;)

Tel 0766300909
http://marianploiesti.sunphoto.ro

Sus

MesajScris: 04 Mai 2010 11:31 
Neconectat

YORASTA eu cred ca tie iti arde de caterinca ,nu de crescut pasari?
IN primul rand probioticele nu sant substante de bagat la furie pasarile ,s a explicat destul de clar rolul lor in metabolismul pasarilor.
Iar la capitolul EXCITANTE pentru pasari ,sant vitamine;
FERTI VIT -CALCI LUX ,care se dau inainte de reproducere cu 30zile
VIT E imbogatita cu seleniu
ALLEVABEN-stimuleaza reproducerea
MIX PROTICO-contine ou caseina faina de soia.
CRED ca m am facut inteles.

http://floricaneacsu.sunphoto.ro/Canari_mei_07-09 poze PUI AOR
http://www.clubulromandefringillidae.ro/

Sus

MesajScris: 04 Mai 2010 12:29 
Neconectat

nu mai comparati mai oamenii cu pasarile ca nu e la fel...
oamenilor nu li se atrofiaza aparatul reproducator in lipsa conditiilor optime (lumina, temperatura, hrana adecvata)...
femeia sanatoasa, odata ajunsa la maturitate sexuala, ai-n-ai treaba ovuleaza o data pe luna. un barbat sanatos produce spermatozoizi la orice ora din zi si din noapte, in orice anotimp. la pasari nu e asa. ovarul femelei (la perusi doar cel stang e activ...celalat e atrofiat toata viata) se atrofiaza pe perioada rece iar testicolele masculilor nu produc sperma decat in anumite perioade.
de ce crezi ca toate pasarile se reproduc primavara...cand incepe sa se incalzeasca, ziua creste (deci se modifica atat cantitatea cat si calitatea luminii)??? odata cu aceste schimbari apar gaze, muguri, polen, nectar...toate acestea aduc un boom vitaminic in corpul pasarii si prin urmare aparatul reproducator atrofiat pe perioada iernii se reactiveaza si pasarile intra "la furie" cum ziceti voi, canararii (??!! mama ce cuvant am scos)...de fapt o frenezie sexuala datorata aparatului reproducator care incepe sa secrete hormoni.

asadar...degeaba dai tu la pasari toata iarna vitamine daca le tii la 10 grade si cu lumina naturala...nu iti vor intra la cuiburi niciodata, mai mult le vei obosi ficatul si alte organe.
conditiile trebuie sa fie perfecte...de ce crezi ca cei care reusesc ori lasa pasarile in voia naturii (voliere mari, in aer liber) ori baga mii de euro in sisteme de control al luminii si temperaturii???

poti sa dai vitamina E echivalentul greutatii pasarii, daca celelalte conditii nu sunt indeplinite.

http://www.perusi-standard.ro

Sus

MesajScris: 04 Mai 2010 13:46 
Neconectat

cred ca subiectele acestea trebuie dezvoltate la alimentatie si nu aici ca v-ati indepartat un pic de la subiectul topicului.

PRESEDINTE (C.C.C.G)
maci_cris75@yahoo.com

Sus

MesajScris: 04 Mai 2010 15:40 
Neconectat

Off Topic - am pus o intrebare mai bine nu o puneam mi sa raspuns numai sfu-uri nimic din ce am intrebat voi ori va ascundeti dupa degete ori nu stiti dar mai repede cred ca nu stiti si hai sa ne vedem de vanzari ca asta stim cel mai bine ;) eu cand nu stiu ceva nu aberez ca sa derutez lumea

Sus

MesajScris: 04 Mai 2010 16:03 
Neconectat

eu ti-am explicat de multe ori ,nu-i nici un secret:seminte germinate,ou,in perioada asta poti pune un produs cu vitamina E in apa(tip neofertil sau E+seleniu),multe plante salbatice tip platagina,papadie si stelaria ,ai multa multa rabdare,oferale liniste ,o colivie peste un metru bine mascata cu vegetatie naturala sau artificiala ,14 ore de lunina si mult noroc..... ;) ;) ;).mai poti da un pic de pastone in perioada asta.

alte suplimente si vitamine nu isi au rolul acum,situatia se schimba cind apar puii,alimentatia fiind diversa cu fiecare saptamina ce trece ,asfel in prima saptamina procent mai mare de proteine acesta scazind treptat dupa prima saptamina si,apoi crescind ratia semintelor incoltite ,cinepei fierte (10-12minute) si a plantelor salbatice.
foarte buna este si cite o felie de castravete sau dovlecel verde,mar mai ales seara pentru hidratarea puilor pe timpul noptii.

PRESEDINTE (C.C.C.G)
maci_cris75@yahoo.com

Sus

MesajScris: 04 Mai 2010 16:30 
Neconectat
Site Admin

yorasta scrie:
Off Topic - am pus o intrebare mai bine nu o puneam mi sa raspuns numai sfu-uri nimic din ce am intrebat voi ori va ascundeti dupa degete ori nu stiti dar mai repede cred ca nu stiti si hai sa ne vedem de vanzari ca asta stim cel mai bine ;) eu cand nu stiu ceva nu aberez ca sa derutez lumea

Yorasta nu exista o reteta universala pe care sa o urmezi. Fiecare este propriul arbitru, discerne si ia din sfaturile celorlalti ceea ce i se potriveste stilului propriu.

In alta ordine de idei sti ca nu-mi place sa faci referinte personale. Te rog tine-le pentru tine...

Sus

MesajScris: 04 Mai 2010 16:36 
Neconectat

MAI YORASTA ti ai cumparat 2 sticleti din targ si vrei sai reproduci in colivie ,ti-a explicat toata lumea ce trebuie sa faci, tot noi santem fraieri ,care ti am spus cam ce trebuie sa faci .
BRAVO tata!!

http://floricaneacsu.sunphoto.ro/Canari_mei_07-09 poze PUI AOR
http://www.clubulromandefringillidae.ro/

Sus

MesajScris: 04 Mai 2010 18:23 
Neconectat

Florica scrie:
MAI YORASTA ti ai cumparat 2 sticleti din targ si vrei sai reproduci in colivie ,ti-a explicat toata lumea ce trebuie sa faci, tot noi santem fraieri ,care ti am spus cam ce trebuie sa faci .
BRAVO tata!!

sincer nu mai ajutat cu nimic ce mi-ai zis stiam eu am intrebat ceva iat tu mi-ai raspuns altceva care nu avea nici o legatura fara suparare daca nu vreti sa raspundeti pe forum imi puteti lasa un pm daca e ceva secret. vroiam sa aflu ceva chestii noi cristian mia explicat destul de bine dar vroiam sa vad si parerile altor crescatori , multumesc tuturor pentru paspunsuri dar cred ca am gasit ce cautam

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 168 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]