Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 27 Dec 2025 15:40

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 123 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Următorul
Autor Mesaj
MesajScris: 07 Iun 2010 21:09 
Neconectat

mersii ca ai scris acum. dar mai am o problema acum am 11 nimfe din care cred ca doar 3 is masculi . am pus in voliera 5 cuiburi si astept sa imi faca oua. mai de vreo o luna am gasit oua de la nimfe pe jos. ce spuneti sa las doar perechi la nimfe sau pot sa las asa cum sunt acum. mai sunt in voliera citva perusi dar tineri ce scot de la parinti asta nu cred ca iar deranja. sau ???

Sus

MesajScris: 07 Iun 2010 21:46 
Neconectat

Prerea mea este sa astepti pana la toamna,chiar daca ai acum oute.Important este sa ii pui pe picioare si sa fie sanatosi ca sa ai oute cat mai multe si fertile,iar dupa aceea sa poata duca la bun sfarsit tot procesul.Daca vrei sa ii reproduci,reprodu intr-o voliera nu mai nimfe pt ca perusi sunt mai nebuni si o sa ai nu mai de pierdut,intra in cuiburi bat pui,sparg outele (iti spun din experienta unui prieten care este crescator si a patit lucrul asta).

Acum fiecare stie ce este mai bine pt nimfele lui.

Eu una asa as proceda.

http://dana24.sunphoto.ro

Sus

MesajScris: 08 Iun 2010 09:59 
Neconectat

cred ca ai dreptate dana si eu mam gindit la treaba asta.

Sus

MesajScris: 26 Iun 2010 12:51 
Neconectat

Imi pare rau ca nu prea mai sunt pe forum,dar sunt extrem de ocupata in ultimul timp.

Mie mi-a iesit a II a ponta de crestati si sunt si trista si bucuroasa.
Am avut 9 oute de la o singura pereche de data asta dar din pacate unul nu a fost fertil si la 3 dintre ele mi-a murit puiuti inauntru (asta este se mai intampla) si asa am mai ramas cu 5 crestati grasuti si frumosi :).
Azi primul a facut o saptamana si patru dintre ei am putut sa ii inelez :D :D
Si acum pozele :D :D :D

Imagine'

Primul inelat

Imagine

Imagine

Imagine

Al ll lea inelat

Imagine

Imagine

Imagine

Al lll lea inelat

Imagine

Imagine

Imagine

Al lV lea inelat

Imagine

Imagine

Imagine

http://dana24.sunphoto.ro

Sus

MesajScris: 26 Iun 2010 15:58 
Neconectat

:D felicitari pentru inelare si sa iti traiasca puiutii sa ai noroc de mai multi

Sus

MesajScris: 05 Aug 2010 00:35 
Neconectat

Buna seara tuturor si bine v-am gasit:)
Abia acum m-am logat
Ceea ce m-a facut sa ma loghez poate o sa vi se para hilar, dar o sa va plictisesc totusi cu mica mea povestioara:)
Deci..incep:
In familia mea, in afara de mine si parintii mei mai sunt 2 membri : Rona (o caniche de 9 ani jumatate...i-am calculat ziua de nastere pe 1 Decembrie...deci dublu motiv de sarbatoare:D) si Zozo (o nimfa mascul) care are 11 ani de cand l-am luat (din piata l-am luat..trebuie sa recunosc, dupa ce inainte mai avusesem 2 perusi din care unul a murit si altul a zburat:( )
Si de cand a venit Rona in familie ea a trecut in fata lui Zozo (cu multisor pot sa zic..din pacate)
O perioada Zozo a stat in colivia unde statusera perusii (Cleo si Nero se numeau) si era ff mica pt el..pana intr-o zi cand ma uitam la el si ma gandeam cum s-o simti el acolo asa inghesuit...
Fiind in scoala generala pe atunci...nu aveam eu multi bani pusi de-o parte...dar cat am avut fara nicio retinere i-am luat si 1 ora mai tarziu Zozo avea o colivie cam de 5-6 ori mai mare ca cea veche:D
Revenind la prezent, de curand l-am visat intr-o noapte ca statea pe umarul meu..si din dimineata urmatoare mi-am pus in gand sa am eu grija de el cat pot de bine atata cat mai are el de trait (am citit ca media de varsta este de 13-15 ani dar unii pot ajunge si la 25)..mai ales ca Rona a ramas rasfatata familiei...
Facand toata aceasta introducere..va cer cateva sfaturi:
-fiind din Bucuresti, la caldurile astea insuportabile, as putea sa-l iau la mine in camera si sa-l tin ferit de aerul conditionat? macar sa stea la o temp de 24-25 grade
- daca il iau la mine in camera as putea sa-i pun la calculator sa asculte pe net alti papagali cat stau si eu la calculator..am facut proba acum seara si era f incantat..incepuse sa cante:)...stiti site-uri in afara de youtube?
- daca vreau sa-i dau de mancare ceva mai special...care sa-i placa mult ce imi recomandati? in afara de mei, patrunjel (il adora), batoane cu miere sau portocale,os de sepie? am vazut intr-o poza mai sus postata niste nimfe care mancau de zor ceva pe baza de morcovi...ce ar putea fi?:D
In scurt timp o sa postez si poze cu Zozo (i se mai spune in familie si Generalul..mai ales cand ridica creasta:D)
Fara sa-mi dau seama..il iubesc mai mult de cat credeam:D

PS..Nu radeti de mesajul meu...:D

Sus

MesajScris: 06 Aug 2010 08:43 
Neconectat
Moderator

Bine ai venit pe forum.

Ai aer conditionat la tine in camera? Daca da, atunci nu e indicat sa-l aduci acolo. Ai mei stau afara si nu au absolut nimic.
Pe youtube gasesti cam tot ce doresti daca stii sa cauti.
Referitor la mancare te sfatuiesc sa renunti la acele batoane cu miere sau portocale pentru ca multi utilizatori s-au plans de calitatea lor iar pasarile lor au avut de suferit, unele chiar au murit.
Nimfele care mananca de zor ceva pe baza de morcov sunt ale mele, le-am facut o mancare de ou cu morcov, adica ou fiert bine[10-15 min], il maruntesti cu o furculita, am adaugat mancare speciala de ou de la Orlux [Orlux Eggfood] iar apoi am dat prin razator niste morcov iar compozitia rezultata e cea pe care o vezi.

Te asteptam cu poze.

Sus

Subiectul mesajului: ajutor
MesajScris: 29 Noi 2010 19:13 
Neconectat

Buna seara

Am si eu o intrebare daca se poate am o nimfa de 1 luna si ceva si as vrea sa stiu daca este mascul sau femela

Sus

Subiectul mesajului: Re: ajutor
MesajScris: 29 Noi 2010 19:46 
Neconectat

sorin pune o poza cu ninfa ca sa poata cineva sa te ajute asa nu are nimeni cum sa isi dea cu parerea

Sus

Subiectul mesajului: Re: ajutor
MesajScris: 29 Noi 2010 22:04 
Neconectat

cum fac sa adaug o poza sau da-mi te rog id-ul tau de messenger multumesc

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 123 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]