Folosirea "mamaligii " formata din 1 masura crupe de porumb si 2 masuri tarate grau puse la fiert in apa, amestecata pana ajunge la consistenta unei mamaligi mai tari , are vre-o valoare energetica sau e buna in perioada de imperechere !?
Continut si valoare nutritiva Tarate de grau !
Datorită bogăţiei în substanţe active, cu valoare terapeutică ridicată, tărâţele de grâu însumează toate calităţile unui medicament natural.
Tărâţele de grâu sunt un fortifiant natural, care ajută la îmbunătăţirea digestiei şi revigorează organismul prin aportul de substanţe nutritive, fără contraindicaţii sau efecte secundare notabile.
Datorită proprietăţilor remineralizante, laxative, antimicrobiene şi antiinflamatoare dovedite, o cură cu tărâţe de grâu, urmată timp de una-două luni, este o soluţie naturală pentru probleme de sănătate precum anemie, epuizare fizică şi psihică, constipaţie, flebite şi tromboflebite, litiază biliară şi colite.
Surse de vitamine şi de minerale
Tărâţele de grâu sunt de fapt coaja exterioară a bobului de grâu, care de regulă se elimină în pro cesul obţinerii făinii. Această coajă, atunci când este proaspătă, este o sursă de nutrienţi: vitamine, minerale, celuloză, carbohidraţi şi aminoacizi esen ţiali.
Printre vitaminele conţinute de tărâţe le de grâu, cele mai im portante sunt cele din com plexul B (B1, B2, B5, B6, B12), betacarotenul, vitami nele D, E şi PP. Acest tonic general este şi un izvor de minerale de care organismul are nevoie: fosfor, magneziu, sodiu, calciu, zinc, potasiu, seleniu, cupru, iod şi bor.
Continut si valoare nutritiva Porumb
Porumbul este bogat in acizi grasi nesaturati (85-90 la suta), acizi monosaturati (mai ales oleic), polinesaturati - acid linoleic (circa 50 la suta), saturati (10-12 la suta), mai ales palmitic si stearic, precum si urme de acid arahidic si miriotic. Este bogat in vitaminele A, B, C si E, precum si in saruri minerale (magneziu, fosfor, potasiu) si fibre.
Va multumesc
Florin
_________________ Toţi vor să plece undeva,departe..
|