dumi_dumi77 scrie:
incerc sa dau si eu o posibila explicatie in ceea ce priveste problema puilor cu picioarele ,care apareu si la canari..Fratele meu a observat ca aceste probleme apareau in general la cuiburile in care eclozau 1-2 pui iar ouale nefertile erau aruncate in ziua in care ecloza ultimul pui. deci puii de doar 1-2 zile sustineau intreaga greutate a femelei care ramanea in continuare pe cuib inca 3-4 zile, perioada in care puii erau foarte plapanzi. acest neajuns a fost rezolvat prin amanarea aruncarii oualelor nefertile cu 4-5 zile timp in care acestea sustineau greutatea femelei.daca anul trecut a avut 3 cazuri cu defect de dezvoltare a picioarelor anul acesta prin aplicarea acestei metode nu a avut nici un caz in 3 serii de pui. marturisesc ca am aplicat-o si eu la perusi cu rezultate ff bune. SE mai poate introduce ,in momentul aruncarii oualelor un alt pui cu 2-3 zile mai mare de la o alta pereche care are mai multi si astfel acesta ii va proteja pe cei mai mici. In speranta ca v-am fost de ajutor va doresc mult succes.
La mine nu a fost problema de oua nefertile.Din 7 oua ,au eclozat 6 ,iar la unul singur s-a intamplat ceva cu puiul in interior si a fost aruncat din cuib dupa eclozarea celor 6.Problema cu piciorele a fost doar la unul din pui ,care era al 3-lea iesit din ou.
Este cel mai probabil lipsa de calciu la acel pui.Acum este cu aceeasi problema (la 2 luni)si este bine,mananca ,bea apa,zboara proin colivie ,se prinde cu ghiarele de colivie.Dejavantaj-statul pe burta si ca nu poate sa mearga.