Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 04 Iun 2026 09:41

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 40 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: am o canarita
MesajScris: 19 Apr 2010 19:29 
Neconectat

deci, il tin in mana caci altfel el nu poate sta pe picioare. are ochisorii inchisi, ii mai dau apa cu siringa. daca ajunge un pic pe el, atunci se zbate. dar in rest, e inert. va rog frumos, ce pot face?!

Sus

MesajScris: 19 Apr 2010 19:36 
Neconectat

Sincer imi pare rau ....din pacate nu stiu ce sfat sa-ti dau, eu unul nu m-am confruntat cu astfel de situatii.

Sus

MesajScris: 19 Apr 2010 21:53 
Neconectat

nu stiu daca a trecut ce a fost mai rau si isi va reveni canarul meu. nu stiu ce a insemnat reactia pe care a avut-o. a fost un fel de intoxicare sau ce naiba oare?! acum i-am facut un culcus pe o patura pe care am pus un prosop si l-am invelit usor, iar colivia am pus-o jos pe covor langa patura. doarme acum si de putina vreme si-a bagat si capul sub aripa. sper sa doarma toata noaptea si sa nu se trezeasca si sa se sperie de ce nu e in casuta lui.

l-am tinut tot timpul in mana, mai suflam pe el, il mai masam in dreptul inimioarei ca sa obtin reactii pentru ca nu se tinea pe picioare, capul il avea intr-o parte, tare inert a fost... in cele din urma am obtinut reactii mai puternice si reusea sa ma si stranga un pic cu gherutele. i-am dat apa cu seringa, i-am bagat picioarele sub apa rece un pic si si cam atat. daca totul decurge bine, ce sa ii dau maine sa manance ca sa se refaca mai bine? ce ar putea manca oare mai in siguranta, mai usor pentru el si fara probleme cat sunt eu la serviciu si nu il pot supraveghea? aveti vreo idee, va rog frumos?!

Sus

MesajScris: 19 Apr 2010 22:18 
Neconectat

eu cred ca nu are legatura cu lipsa penelor de pe ceafa,dar brusc asa a ajuns in starea asta?incearca sa-l pui la caldura

Tel 0766300909
http://marianploiesti.sunphoto.ro

Sus

MesajScris: 19 Apr 2010 22:23 
Neconectat

marian, nu eu am deschis acest subiect. am intervenit pe parcurs pentru ca era vorba despre ceva ce ma interesa. dupa ce i-am administrat medicamentul acela de pus o picatuta la gat s-au intamplat cele povestite. acum sta la caldura pe o patura pentru ca nu se tine pe picioare. eu cred ca a fost ceva reactie alergica sau intoxicare de la medicamentul ala... nu stiu ce sa zic... si e slab... sunt tare suparata... si nu stiu ce sa ii dau de mancare cel mai potrivit maine... :(

Sus

MesajScris: 19 Apr 2010 22:37 
Neconectat

ar trebui sa ii dai hrana moale,pastoncino +galbenus de ou
produsul care l-ai administrat in ceafa este ptr deparazitare interna si externa si il folosesc toti crescatorii,
nu cred ca are leg cu starea pasarii

Tel 0766300909
http://marianploiesti.sunphoto.ro

Sus

MesajScris: 19 Apr 2010 22:43 
Neconectat

eu cred ca produsul e de vina. pentru ca imediat dupa a avut reactiile acelea. de fapt, nu produsul in sine neaparat, ci cred ca al meu canar e sensibil la chestia asta... sunt si ei diferiti poate, ca si noi. sper din tot sufletul sa scape si sa fi trecut ce a fost mai rau.

multumesc de sugestie. la ou ma gandeam si eu. acum, ma intreb daca va putea manca singur sau nu. din dupa-masa asta nu a mai mancat nimic, numai un pic de apa a baut, pe care i-am dat-o eu deschizandu-i ciocul. sper sa nu fie prea slabit.

putea sa fi slabit atat din cauza parazitilor? ca se tot scarpina el, saracul..

Sus

MesajScris: 19 Apr 2010 23:26 
Neconectat

na', s-a trezit, a ciript, i-am dat apa si s-a dus in casuta lui agitat nevoie mare... sper sa fie un semn bun pentru ca tare naspa seara si noapte au fost astea...

Sus

MesajScris: 21 Apr 2010 13:30 
Neconectat

ANAASTA imi pare rau pentru ce ai patit,ce face acum?
EU cu aceasta solutie am vaccinat foarte multi canari ,important sa nu puneti m -ai mult de o picatura ,pasarea sa fie sanatoasa sa nu aiba alte probleme .
Pentru intoxicatii se foloseste ATROPINA 2 ,3 picaturi direct pe cioc la interval de 3,4 ore .
Valabil pentru toti care isi intoxica pasarile cu produse deparazitare .

http://floricaneacsu.sunphoto.ro/Canari_mei_07-09

http://floricaneacsu.sunphoto.ro/Canari_mei_07-09 poze PUI AOR
http://www.clubulromandefringillidae.ro/

Sus

MesajScris: 21 Apr 2010 13:40 
Neconectat

este bine acum... :) mananca, bea apa. sper sa il gasesc la fel si cand ajung acasa. eu am scris atunci pe forum, nu stiam ce sa fac. nu stiu de ce a avut recatia asta. m-am gandit ca poate era prea slabit. l-am dus prin noiembrie la veterinar pentru ca nu imi parea ca este ok. el a zis ca ar fi hipervitaminoza pentru ca ii dadeam morcov prea mult, zicea el. dar stiam ca nu e ok. si uite, cred ca era prea slabit de la parazitii astia. sau a fost o reactie alergica urata. sper sa fie bine pana la urma. trebuie sa ii cresc greutatea cat mai repede acum si caut sa ii dau ceva suplimente bune. azi va primi si papadie, care poate mai dezintoxica un pic daca cumva e vorba de asa ceva. na', sper sa se faca bine...

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 40 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]