Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 25 Mai 2026 19:04

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Istoria ornitologiei Romane
MesajScris: 04 Mai 2010 21:20 
Neconectat

Domnilor pasarari,suntem in urma cu 20 de ani ce mai asteptam,pacat ca cei in varsta nu stiu sa mai acceseze un pc,si multi s-au dus dintre noi. Venau strainii si cumparau pasari de la noi pe bani grei.Trebuie sa recunoastem ca am ramas de caruta,pacat ca nu se face si un referat la istoria ornitologiei romane.Sa vada si cei tineri istoria pasararilor Romani.Sunt sigur ca in maxim 3 ani putem si noi sa revenim la adevarata valoare care am avut-o dar sa fim uniti si sa colaboram.Cred ca m-am facut inteles de catre toata lumea si va felicit pentru succesele obtinute,Doresc din tot sufletul sa fim iar printre primii.Daca vrei poti,nimic nu e imposibil,totul e sa ai vointa. Haideti sa luam legatura cu vechii pasarari care inca mai sunt in viata si sa afisem,cele spuse de ei sa stim cu totii de unde am plecat,e pacat sa se piarda trecutul,el este baza viitorului. ;) :P :P :P

Sus

Subiectul mesajului: Re: Istoria ornitologiei Romane
MesajScris: 04 Mai 2010 22:45 
Neconectat

Eu cresc de 20 de ani canari si la mana crescatorilor din afara am fost de cand ma stiu.
iar daca crestem canari cu cantec de privighetoare o sa dam in prapastie nu inainte.
Straini n-au fost niciodata inebuniti dupa canari nostri cel putin de cand cresc eu. Nu cred ca sunteti in masura sa ne spuneti cu cati anii suntem in urma [daca suntem] pentru ca pasarile mele au fost arbitrate de arbitru international de origine Germana care mia spus ca pasarile mele sunt la acelasi nivel cu cele din Germania.

Sus

MesajScris: 05 Mai 2010 06:18 
Neconectat

Stiu ca aveti dreptate,referitor la cantec si etc.Dar ca duneavoastra sunt putini,se pot numara pe degetele de la o mana,cati au mai mers sa arbitreze pasarile ?Sa obtina si rezultate.Cu o floare nu se face primavara.Astept sondajul,sa vedem cati pasarari imtra in concurs si cu cate pasari.

Sus

MesajScris: 05 Mai 2010 12:49 
Neconectat

Nelutule intodeauna crescatorii de ROLLERI,au fost cu -n pas inaintea celor care cresc canari de culoare
Problema este alta noi nu avem un fond genetic la canari, i am corcit de ia luat naiba DE CE pentru ca nu avem expozitii,dupa 89 unde s-au m-ai facut?
referitor la cantec de privighetoare ,cred ca nu deranjaza pe nimeni daca cineva expune in expozitie 4 canari de culoare care canta privighetoare.
Pana in 89 expozitii se faceau aproape in fiecare oras unde AS EXOTICA avea filiale
canarii aratau bine erau in sdandard se facea cat de cat o selectie ,aveam campioni nationali ,dar cine te lasa sa pleci afara?,deci nu aveam posibilitatea sa expunem la expo internationale sa vedem cum stam.
LA ora actuala in BUCURESTI cred ca sant peste 100 de crescatori de pasari ,dar nimeni nu vrea sa se inscrie in AOR ,solutia e una singura o EXPOZITIE BETON si pe urma m-ai vorbim.

http://floricaneacsu.sunphoto.ro/Canari_mei_07-09 poze PUI AOR
http://www.clubulromandefringillidae.ro/

Sus

MesajScris: 05 Mai 2010 14:36 
Neconectat

Nea Florica stiu ca ati fost un bun crescator de Rolleri si stiti cita munca este. Problema este ca multi crescatori si-au facut o matca de canari la care nu vor sa renunte ca sa achizitioneze pasari de calitate.Foarte multi au impresia ca au canari unicati in realitate acele pasari daca ar trece printr-un arbitraj ar fi mediocre.Si la rolleri au venit crescatori in primul an cu pasari ,pe care ei le credeau exceptionale si de fapt ereau pasari mediocre.Parerea mea este ca dupa prima expozitie uni vor intelege care este standardul rasei pe care o cresc si vor achizitiona pasari de calitate,dar vor fi si uni care vor creste in continuare ce au fara sa mai vina la vreo expozitie.

Sus

MesajScris: 05 Mai 2010 15:03 
Neconectat

Filiale in toate orasele ar fi bine.In mass-media ca de exemplu televiziune, radio, Internet, presă inclusiv apariţiile periodice ca ziare, reviste sa mai apara cate ceva.Cum se prezinta atatea emisiuni despre catei pescuit si alte hobiuri.Rog,pe cei care pot,sa se implice pentru asociatie.Cu papagali se pot face multe emisiuni haioase si cu folos.Veniti cu sugesti,sfaturi sa spargem o data gheata.

Sus

MesajScris: 10 Iul 2010 13:29 
Neconectat

SA va spun si eu opinia mea :D ;) desi voi fii un pic mai dur in exprimare:

PE timpul erei comuniste ,avind microbul aviar :lol: deja transmis in singe de 3 generatii,parca nefiind deajuns ,vizitind piata de pasari duminica de duminica ,au avut grija sa-l fixeze bine in mine asa zisi crescatorii postrevolutionari,mari crescatori care au trecut acum deja de vista de 45 ani ,la-u fixat si atit ,dar si mai grav au distrus toate locurile de vindecare unde se putea trata acest microb .ESTE vorba de asociatia exotica si toate filialele lor judetene.Inainte de revolutie cam cu 4-5 ani nu mai stiu exact ,avind o virsta foarte mica nu puteam activa ca membru in filiala Exotica Craiova insa datorita interventiei unui anumit crescator(FARISEU) am putut intra platind in continuare cotizatia unui membru care nu o mai platise si figurind pe numele lui ,am putut continua in aceasta organizatie singurul avantai era ca puteam cumpara mincare la un pret bun(doar mei si rapitasi foarte rar aveam dreptul la doar 2kg de cinepa).
Insa a venit revolutia ,iar dupa acesta aceste peroane care ma adresez lor acum(voua care avetii virsta peste 45 si voua marilor crescatori post decembristii) desi unii presedintii ne-au parasit de mult (dumnezeu sa-i odihneasca in pace ) ,nu numai ca a-ti distrus toate aceste asociatii ,transformandule in consignatii si buticuri la vremea respectiva, dar ati si distrus baza genetica a canarilor ,creind in acesti 20 de ani care au urmat ,cepurii de canarii care sint de risul lumii (vedetii totii canarii metisii,totii canarii de culoare cu mot si alte si alte exemple.)ati mers pe cantiate scotiind canarii pe banda rulanta cu sutele asa demonstrin lumii ca sintetii mari crescatori ,scotind cite 150puii?
si ca si cum nu a fost de ajuns a-ti impinzit europa cumparind si aducind in rominia canarii cumparatii pe 4-5 euro ,toate gunoaiele crescatorilor europeni infectind aceasta tara.ma intilnesc cu peroane care cumpara la reggio 200-250 la numai ciurucuri cu 4-5 euro si in vind la bucurestii cu 20 -25 chiar 30 euro.ba mai mult ati distrus fauna acestei tarii prinzind mii de exemplare de pasari indigene pe care le-ati prins si scos ilegal din tara ,vinzindule la comercializantii in mercatele din europa.aceste pasari sint patrimoniu national,si apartin noua tuturor dar si generatiilor de vin dupa noi.peste 25 de ani studiiile arata ca stiicletii vor disparea din natura.si atunci ce o sa le spunetii nepotilor vostri????????
GENERATIA NOASTRA SI CEA CARE VINE DUPA NOI ,A SUFERIT 18 ANI SI CHIAR A FOST LUATA IN RIS PRIN TARI STRAINE SI BATJOCORITA CA SA LASM CIOCUL MAI MIC CA SINTEM ZERO IN ORNITOLOGIE.PERSONAL AM SUPORTAT ACESTE JIGNIRI PE LA TOATE EXPOZITIILE INTERNATIONALA.
A TREBUIT SA FUGIM DIN ACEASTA TARA CA SA PUTEM CREEA CEVA CE VOI ATI DISTRUS IN 18 ANI ,SI CIND NE-AM INTORS SA FACEM CEVA AM INTIMPINAT DIN PARTE VOASTRA NUMAI PIEDICI,AM FOST FACUTII CERSETORI SI BATJOCORITII PENTRU CEI CE NU-SI AMINTESC S-AU NU STIU CONSULTATII SITEUL ANIMALE.RO:
http://www.animale.ro/forum/showthread.php?t=46073

SA VA FIE RUSINE ,RUSINE SI IAR RUSINE ,SI NU VA LASATI INCA CONTINUATII SA NE BRUIATII SI SA DATI CU BITA IN BALTA.

DAR ACUM TREI ANI ACEST MICROB A IESIT LA SUPRAFATA SI ACEASTA GENERATIE IMREUNA CU MINE SI MARIUS NISTOR(APROPO SINTEM DE ACEIAS VIRSTA) SI SPRIJINITII DE CITIVA IUBITORI AI ACESTUI HOBBY VAM ARATAT CA SE POATE SI AM CONSTRUIT IN DOI ANI ,FACIND SACRIFICII PERSONALE (UNII CHIAR LUCRIND IN NOAPTEA DE REVELION CIND VOI VA INDOPATII SI VA DISTRATII CU FAMILIILE VOASTRE ,NOI MUNCEAM SI ALE NOASTRE PLINGEU COPII SI NEVESTE ,PENTRU A PUTEA PLATII ACTE SI AVOCATII CA SA FACEM AOR.
DAR NU NE VOM OPRI AICI SI VA VOM DEMONSTRA CA PUTEM MAI MULT ,VOM CONSTRUI :FEDERATIA ORNITOLOGICA ROMANA SI O VOM AFILIA LA COM,VOM INVINTA ALTE ASOCIATII SI CLUBURI INDIGENE,CANARI.PAPAGALI SI EXOTICE ,VOM ADUCE MATERIAL DE REPRODUCERE DE O DEOSEBITA VALOARE GENETICA,SI VOM CREEA SI O REVISTA DE SPECIALITATE,VOM FACE EXPOZITI SI NE VOM INSCRIE SI VOM ABSOLVII CU BRIO CURSURILE EUROPENE DE ALBITRI.
PENTRU ACEASTA GENERATIE JOS PALARIA.RAMINETI UNITII SI FOM DEVENI IN CITIVA ANI O FORTA IN EUROPA
SI II VOM BATE CU ARMELE LOR.

dupa ce a aparut si creat AOR hop si un asa zis ziarist a si comentat si si-a dat cu parerea si de atunci sa topit :
iata mai jos ce declara respectivul ziarist pe animale .ro .Unde sintetii acum domnule ziarist??????

CITEZ::
usurel, sa-mi revin.. nu-mi vine sa cred: din toamna anului trecut mi-a intrat serios in cap ideea infiintarii unei astfel de asociatii , am discutat cu crescatori, am vb cu avocati, la Mediu etc, eram la un pas sa "dam drumu la treaba" ! probleme au curs sir, ,mai ales din pricina timpului meu liber mult prea .. "limitat" (sunt ziarist si am un program de nici mie nu-mi vine sa cred ), a numeroaselor deplasari in tara si in strainatate dar, cel mai trist, din pricina "calitatii" multora din cei ce se autointituleaza, nonsalant, "crescatori"/"iubitori" de pasari exotice.
Tocmai am revenit dintr-o delegatie in afara si am intrat, pur intamplator, pe acest forum... (nu prea obisnuiesc, timpul se imparte intre birou si animalutzele mele, putin pt familie, din pacate).. Vad ca ceea ce noi, cativa, visam, este acum concretizat...
In primul rand: vreau sa ii felicit pe toti cei care au pus umarul la implinirea acestui proiect . Felicitari, in special, domnului Dan Niculcea, fara de care aceasta asociatie ramanea un simplu subiect de discutie pe un forum "de divertisment" si domnului Nistor, pentru ca a accepta o asemenea provocare (putere de munca si mai ales CURAJ, ca numai putini stim cat o sa aiba de tras !
cati membri sunt in total, domnule presedinte ?
2. in cel mai scurt timp o sa iau legatura telefonic cu domniile voastre pentru a discuta mai mult pe marginea acestui subiect. Poate reusim sa stabilim si o intalnire (ca-ntre colegi), in viitorul apropiat!! Avem multe de pus la punct, cam greu doar din fata calculatorului..
3. sa fie intr-un ceas bun si sa nu va pierdeti pe drum!! acest proiect TREBUIE sa mearga mai departe ...

Din pacate, la noi, multe dintre sarmanele vietati traiesc doar ca sa aduca profit.. Stim sa le calculam in euro, sa facem bisnita, petshop, combinatii ..sa fim josnici in cel mai josnic mod .. Inconjurati de persoane potrivite, de OAMENI, aveti o sansa sa schimbati ceva in bine !
Imi cer scuze ca nu ma pot prezenta deocamdata, am niste hartogarii de aranjat si-s ceva probleme cu drepturile de autor si de proprietate intelectuala! Radu e suficient
Mult succes si sa ramane sa ne auzim..

si de atunci pauza ......

dar viitorul suna si mai bine:
acum citeva saptamini 3 cu aproximatie ,ma contacta pe mess un pustan de 19-20 cu un tupeu fantastic spunindu-mi ca a reprodus sticletii si ia inmultit si are 3 puii.cind i-am cerut sa faca poze si video sa-mi demonstreze(spunindu-i ca nu-l cred si ca ori a luat ouale din vreun cuib sau a luat puii si ia pus sub canarii) a disparut si de atunci nu a mai avut curajul sa vb cu mine desi era activ pe mess.
dar iata ca ieri ,impins de o probleme care a intimpinat-o in mica lui crescatorie si avind nevoie urgenta de un sfat sa decis si ma abordat.dindu-i solutia si fiind foarte incintat de ia si rezolvind problema ,mi sa convesat :
-stitii puii de care va vorbeam au murit doi ,nu mai am decit unul,si desi mie rusine de dumneavoastra ,n-ar nu suport sa va mai mint ,recunost ca am luat ouale dintr -un cuib.dar mi-a promis ca no sa mai faca asta niciodata.
Explicindu-i ca aceste lucruri nu se fac si ca exista o lege si o amenda CUPRINSA INTRE 2000 SI 5000 RON PENTRU ASEMENEA FAPTE ,SI CA ACESTE PASARI SINT ALE NOASTRE ALE TUTUROR SI FAC PARTE DI PATRIMONIU NOSTRU ,SI
CA SINTEM DATORI SA LE LASAM SI URMASILOR NOSTRI ,MI-A RASPUNS CEVA DE GENUL:
-pe unde o sa calcatii dumneavoastra eu o sa pup pamintul,iar eu i-am raspuns ca-l astept la expozitiiile pe care le vom organiza noi ,dupa care ma bufnit plinsul si am inchis messul.

deci generatia care vine dupa noi ,este dispusa sa duca mai departe aceasta mostenire ,iar noi sintem datori sa le-o creem si nu doar sa-i infectam cu microbul acesta ornitologic cum au facut alte generatii cu noi.

IMI CER SCUZE DACA AM JIGNIT PE CINEVA SAU CINEVA SA SIMTIT JIGNIT CA SA REGASIT IN TESTELE MELE.DAR ACESTA ESTE ISTORIA MODERNA POST DECEMBRISTA A ORNITOLOGIEI ROMANE .

CREDETII CA AS FII FACUT CEVA DACA NU GASEAM PE ACEST COLEG DE GENERATIE ???????????

INCA ODATA SA VA FIE RUSINE .

PRESEDINTE (C.C.C.G)
maci_cris75@yahoo.com

Sus

MesajScris: 10 Iul 2010 14:51 
Neconectat
Site Admin

Cristi iti inteleg frustrarea si in multe aspecte ai dreptate, dar te rog sa iti revizuiesti vocabularul.
Altfel ma vad obligat sa iau si alte masuri. Nimeni nu iti contesta munca depusa sau implicarea. Recunosc ca fara ajutorul tau in primul rand si a tuturor celor care au pus suflet pentru AOR, nu am fi ajuns in situatia fericita in care discutam de crearea unei Federatii si aderarea la COM. Dar hai sa ne pastram calmul si luciditatea si sa ne vedem mai departe de ceea ce avem de facut. Ce a fost a fost...Cum se spune mort si ingropat! De aici inainte depinde numai si numai de noi sa demostram ca suntem altfel. Cum am mai spus de atatea ori: faptele o sa vorbeasca de la sine. Hai sa tacem si sa facem! :)

Sus

MesajScris: 10 Iul 2010 14:54 
Neconectat

CRISTIAN75 scrie:
A TREBUIT SA FUGIM DIN ACEASTA TARA CA SA PUTEM CREEA CEVA CE VOI ATI DISTRUS IN 18 ANI ,SI CIND NE-AM INTORS SA FACEM CEVA AM INTIMPINAT DIN PARTE VOASTRA NUMAI PIEDICI,AM FOST FACUTII CERSETORI SI BATJOCORITII PENTRU CEI CE NU-SI AMINTESC S-AU NU STIU CONSULTATII SITEUL ANIMALE.RO:
http://www.animale.ro/forum/showthread.php?t=46073

Faci tu ce faci si ma mai intepi un pic :D , stii foarte bine de la cine si de ce au plecat discutiile alea si ca nu au legatura cu cei care au creat AOR , in adevaratul sens al cuvantului pe care il sustin in continuare , ca si pe voi deasemenea , noi am fost prinsi la mijloc din greseala si din dorinta unei persoane de a fi zaoanu ;)

Sus

MesajScris: 11 Iul 2010 11:33 
Neconectat

Citesc ce scrie CRISTI si sant oripilat de inversunarea cu care a scris acest articol{oare de ce? } DA ma consider unul dintre cei trecuti de 45 de ani si stau sa ma gandesc cu ce am distrus noi cei m-ai in varsta asaciatiile exotica, ai uitat in ce regim am trait ,dupa revolutie toti nea-m vazut de ale noastre, timorati de cele intimplate.Pe sediile asociatiei au pus ochii vechii comunisti,care le-au transformat in butic.etc..ce puteam sa facem noi.Referitor la fondul genetic,dupa anii 90 cand de esit afara era nevoie tot de viza, afla ca eram cativa din BUCURESTI,chiar si din CRAIOVA ,care totusi mergeam pe la vecinii nostri unguri,cehi,slovaci,si m-ai aduceam cateva pasari pentru matca,sa-ti povesteasca nea DAN prin cate peripeti,si cata spaga dadeam la vamesi pentru cateva pasarele.Pe timpul nostru nu erau calculatoare sa te informezi,si sa vezi ce m-ai au alti crescatori din alte tari,ce hrana, vit,pasari de expozitie,nu cred ca esti in masura sa ne condamni pe noi ca am distrus fondul genetic ,la ora actuala toti avem pasari dupa posibilitati,daca am adus pasari din italia, am adus si pasari scumpe pentru cine si-a permis cine nu, a luat ce ia trebuit,nu poti sa obligi omul sa-ti cumpere campioni care costa sti si tu cat.Daca cineva scoate 150 de canari asta nu este o rusine ,consider ca este o munca si pricepere,crescuti cu hrana,vit totul de afara,sa dea dumnezeu sa avem nu-mai crescatori care scot cate 150 de pui ,cu cat sant m-ai multi cu atat preturile scad ,sa sti ca-i adus o mare jignire acestor crescatori care se chinuie sa-i scoata numai ei stiu in ce conditi, bucatarie, dormitor, balcon, nu toata lumea are conditi,si totusi nu s-au lasat in acesti 20 de ani pe care tu ai consideri morti in ornitologia romaneasca.Nu-ti contesta nimeni calitatile de crescator ,dar daca vrei sa devi un lider al nostru aceste replici trebuie scoase din vocabularul tau ,si nu uita santem in romania ,cunosc cati-va crescatori italieni au venit si in romania nu mi-a fost rusine sa le arat pasarile mele si nici ca sant roman,nici in italia nu mie rusine sa-mi afirm identitatea ,am intrat in lumea noua a ornitologiei avem de invatat cu totii de la marii crescatori de afara.Cu infiintarea,AORului toate laudele din partea noastra,si sa ne ajute dumnezeu sa o tinem tot asa.CU RESPECT florica neacsu.

http://floricaneacsu.sunphoto.ro/Canari_mei_07-09 poze PUI AOR
http://www.clubulromandefringillidae.ro/

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]