Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 26 Mai 2026 04:23

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 245 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: EXPO AOR 2010 - Editia I
MesajScris: 31 Mai 2010 15:53 
Neconectat

Chiar nu stiu ce sa zic ,dar parerea mea ar fi sa incepem din prima pe culori chiar daca la inceput numarul pasarilor va fi mai mic .Cine le va arbitra ?

Sus

MesajScris: 09 Iun 2010 09:43 
Neconectat

Cu acordul tuturor as dori sa punem la punct un regulament bine definit, sa nu-l schimbam in fiecare an (putem sa-l mai perfectam in timp),iar la culori sa le punem in lb.Romana ,s-au sa le punem si in Romana si engleza .Spun asta deoarece dupa parerea mea sunt destui care nu stiu culorile in engleza ,s-au termenii de specialitate.In alta ordine de idei am vz ca nemtii ,ungurii,cehii,folosesc termeni si culori din limba lor nationala .Iar ca arbitrii cel mai apropiat de noi este Gyerko Tibor din Ungaria.Pe el am vrut sa-l invit atunci cand pusesem intrebarea si inca un arbitru si un crescator din Germania,dar pana la urma cred ca este prea devreme ptr invitati de afara ,poate la anul .Este doar o propunere ,deoarece toti dorim sa iasa cat mai bine .Succes tuturor.

Sus

MesajScris: 09 Iun 2010 10:39 
Neconectat

moisinliviu scrie:
iar la culori sa le punem in lb.Romana ,s-au sa le punem si in Romana si engleza .Spun asta deoarece dupa parerea mea sunt destui care nu stiu culorile in engleza ,s-au termenii de specialitate.In alta ordine de idei am vz ca nemtii ,ungurii,cehii,folosesc termeni si culori din limba lor nationala

eu cred ca ar fi bine sa punem culorile in engleza tocmai pentru a universaliza hobby-ul. Oricum in Romania fiecare are propriul set de culori, deci daca am cadea de acord asupra unor denumiri nationale a culorilor oricum o sa trebuiasca toti sa le invete. Eu de exemplu nu stiu ce inseamna: perlat, spart pe burta, cobrat, ondulat, bobat si alte culori de genul asta care se folosesc in prezent in hobby.

Pe de alta parte cum traduci cinnamon, dilute, spangle, intr-o romaneasca literara si usor de folosit. E nevoie de termeni cat de cat academici, cu priza la public, usor de retinut si folosit. Parca nu-mi suna bine scortisoara, diluat si pestrit, chiar daca in engleza asta inseamna fiecare cuvant.

Oricum, asa cum sunt de parere ca in cazul determinarii speciilor sa se foloseasca limba latina pentru universalitate (atat romanul cat si japonezul sau tadjikul inteleg ce inseamna Canis lupus) la fel sunt de parere ca ar trebui sa folosim cuvintele incetatenite in hobby de catre cei care sunt lideri si in gura carora se uita toata lumea.
Gandeste-te cum ar fi ca intr-o discutie cu un crescator de dincolo el sa te intrebe de spangle si tu sa nu stii ce e aia pentru ca tu ii zici pestrit.
E mult mai simplu sa treci de la perlat si spart pe burta direct la spangle, pied, cinnamon si te poti intelege cu oricine. Oricum daca nationalizam culorile vor trebui re-invatate de toti, de ce sa nu le invete direct in limbaj global. Nu zice nimeni sa le pronunte la perfectie dar cu siguranta un cuvant pronuntat usor gresit intr-o limba pe care o cunosti e mult mai usor de inteles decat un cuvant pronuntat perfect intr-o limba de care nu ai habar.
Atata timp cat ne uitam in gura strainilor sunt de parere ca e ok sa le invatam si limbajul de specialitate.
Cand o sa ajungem noi sa fim cei mai tari din lume in ceva, atunci si ei se vor uita in gura noastra si vor adopta limbajul dezvoltat de noi...asta daca nu vin, adopta, devin mai buni decat noi, schimba si atunci va trebui sa ne uitam noi la ei...din nou.

Parerea mea...
Si optiunea mea... Eu le voi folosi in continuare pe cele din limba engleza. Am incercat mai demult sa le traduc si a iesit o porcarie de neutilizat. Poate a fost si vina mea...nu stiu.

http://www.perusi-standard.ro

Sus

MesajScris: 09 Iun 2010 11:33 
Neconectat

Este un punct de vedere .Asteptam sa vedem si parerea altor crescatori ,iar ce este cel mai bine asa vom face.Toti dorim sa fie bine ptr asociatie.

Sus

MesajScris: 09 Iun 2010 11:47 
Neconectat

Departe de mine gandul de a ma contra cu cineva ,mi-am spus o parere si atat.Eu cred ca trebuie sa colaboram intre noi ,ptr a iesi bine.

Sus

MesajScris: 09 Iun 2010 13:28 
Neconectat
Site Admin

Si eu sunt de parere ca limbajul trebuie sa fie cat mai universal, astfel incat toti crescatorii, indiferent de etnie sa inteleaga acelasi lucru. "Globalizarea" devine un cuvant care apare inclusiv in "bransa" noastra. E foarte adevarat ca pentru canari (chiar daca exista si acum un limbaj "popular" apropo de bronz, albastru, bacar etc. - termeni care existau acum 30 de ani inclusiv in limbajul crescatorilor din alte tari) in momentul de fata denumirea culorilor s-a "standardizat" oarecum si culorile au primit un nume de piatra semipretioasa (agat, onyx, opal etc.) care au corespondent relativ asemanator in toate limbile.
Oricum tinand cont de faptul ca forul suprem care reglementeaza aceste standarduri este COM (Confederatia Ornitologica Mondiala), asa cum sustineam si cu alte ocazii, din punctul meu de vedere acesta ar trebui sa fie punctul nostru de plecare.

Sus

MesajScris: 09 Iun 2010 13:36 
Neconectat

moisinliviu scrie:
Departe de mine gandul de a ma contra cu cineva ,mi-am spus o parere si atat.Eu cred ca trebuie sa colaboram intre noi ,ptr a iesi bine.

pai cu mine sigur nu te-ai contrat...din punctul meu de vedere am schimbat opinii.
cum ziceam...fiecare facem cum vrea si nu voi putea nici eu, nici tu si nici asociatia sa impuna omului sa vorbeasca intr-un fel sau altul. Conteaza cum vom lucra in mod oficial, cum va scrie pe diplome si asa mai departe si pentru ca dorim sa ne integram si noi in alte organizatii europene sau mondiale, consider ca daca incepem sa folosim termenii lor cat mai curand posibil ne va fi mai usor la integrare, comunicare, etc.

http://www.perusi-standard.ro

Sus

MesajScris: 09 Iun 2010 15:08 
Neconectat

Este f .bine ca incepem sa ne intelegem si sa lucram impreuna ,ca vrem sau nu prin discutiile noastre ,sper eu constuctive sa informam si tot o data sa ii ajutam si pe altii. Cat despre globalizare.... asta e .Dar asta este alt subiect care nu il aprofundam acum si aici.

Sus

MesajScris: 09 Iun 2010 20:34 
Neconectat

si eu sunt de parere cu methos ..are dreptate ..suntem o asociatie ..care tinde sa devina membra a organizatiei mondiale ..asa ca e mai bine sa mergem pe ce se stie acum pe ce foloseste toata lumea ....suna si mai bine ..asta e parerea mea ..sa ne vedem la expo2010 :D

Sus

MesajScris: 01 Iul 2010 17:16 
Neconectat
Site Admin

Docky scrie:
Dragi prieteni, asa cum va spuneam am perfectat intelegerea cu producatorul coliviilor de expozitie si am agreat urmatoarele:

1. Colivii expozitie canari, perusi, exotice etc. - 12 euro/bucata
2. Colivii expozitie papagali pana la 45 cm lungime - 30 euro/bucata.

Prin urmare am rugamintea ca pana cel tarziu la data de31 mai 2010sa depuneti in contul AOR (direct in euro) un avans de cel putin 50% din valoarea coliviilor comandate. Daca aveti posibilitatea puteti sa depuneti si intreaga suma. Restul de 50% va fi depus pana la momentul expeditiei, la o data pe care am sa v-o comunic ulterior.

Toti cei care doresc un numar mai mare de colivii (pentru pregatirea pasarilor) pot sa suplimenteze comanda.

Comanda de colivii de expozitie este gata pentru expeditie. Am sa va rog prin urmare ca pana vineri 9 Iulie 2010 sa depuneti restul de plata in euro. Am agreat cu producatorul ca imediat ce ii trimit chitanta cu confirmarea platii, ne trimite coliviile.
Datele contului sunt:

Banca: Raiffeisen Bank.
Cont EURO: IBAN RO37RZBR0000060011956917
Titular: Asociatia Ornitologica Romana

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 245 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]