Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 26 Mai 2026 02:30

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 245 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 25  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: EXPO AOR 2010 - Editia I
MesajScris: 11 Mai 2010 16:39 
Neconectat

cum la fiecare concurs vor fi si castigatori va prezint un sait cu trofee , cupe si medalii http://www.trofeosnadal.com/index.html

Sus

MesajScris: 11 Mai 2010 16:40 
Neconectat
Site Admin

moisinliviu scrie:
Ce se mai aude despre coliviile de expozitie si cum facem cu ele ,eu propun sa ramana in cadrul asociatiei,deoarece au acelasi mod de pastrare,ma refer la conditii.

Intr-o lume ideala si un spatiu expozitional dedicat, probabil ar fi solutia cea mai buna.
Dar haideti sa revenim totusi cu picioarele pe pamant[ul] romanesc si sa realizam ca in primul rand solutia nu este sustenabila din punct de vedere financiar. Cum ar putea o asociatie cu 50 de membrii a carui nivel de cotizatie abia acopera 2 colivii de expozitie (fara a mai pune la socoteala restul cheltuielilor de operare) sa acopere coliviile pentru expunerea in medie a 6 pasari de crescator?
Acum ne trebuie vreo 60-100 de colivii. Presupunand ca gasim un spatiu de depozitare (desi probabil cu alte costuri - de unde luam banii??). Cum va ganditi sa le transportam de la o locatie la alta? Sunt aprox 380 Kg.... Cine se va ocupa de logistica, de curatatul lor, de manipulatul lor?
In plus, oricum e nevoie ca cel putin cu 30 de zile inainte pasarea sa fie pregatita pentru expozitie si va fi pregatita intr-o asemenea colivie. Astfel ca socul expunerii in spatiu public intr-o colivie de mici dimensiuni sa nu fie prea mare. Lipsa unei pregatiri corespunzatoare poate avea atat dezavantaje de ordin estetic (pasarea se va zbate tot timpul, isi va distruge penele, se va murdari sau va imprastia mancarea etc.) sau chiar vor putea suferi accidente din cauza stressului. Prin urmare un crescator care doreste sa aiba rezultate va avea in vedere aceste aspecte si isi va achizitiona aceste colivii de expozitie, cu care isi va prezenta pasarile. Este varianta care se aplica la nivelul tuturor cluburilor locale/regionale din lume. Fiecare crescator aduce la expozitie pasarea cu tot cu colivia de expozitie. Exista chiar 5 puncte care se acorda crescatorului pentru partea de pregatire a pasarii, in care intra si curatenia si modul de ingrijire a coliviei. Si credeti-ma cateodata un punct face diferenta...Asa ca cine doreste podium se ingrijeste si de colivii...
Doar expozitiile internationale cu traditie si care fac profituri de ordinul milioanelor de euro pot sa sustina financiar o asemenea facilitate. Dar chiar si asa, inscriere unuei pasari in expozitie la Reggio Emilia este aprox.4,5 euro/pasare... plus restul taxelor - bilet, catalog - 10 euro. Iar daca vrei sa si vinzi alegi fie varianta cu 9 euro colivia sau 120 euro masa. Va las pe voi sa faceti calculele, dar in principiu vorbim de vreo 25.000 de pasari expuse si vreo 40.000 la vanzare.

Sus

MesajScris: 12 Mai 2010 11:57 
Neconectat

Eu sunt de acord cu DOCKY cu privire la coliviile pt expozitii, mai ales daca sunt cele de carton o sa ne fie destul de usor pe transport dar mai ales fiecare isi asuma responsabilitatea pt curatenia lor( fiecare are o flora microbiana asa ca isi expune pasarile in ,,sucul propriu''),in rest...salutari prietenului meu LIVIU MOISIN!!!

Sus

MesajScris: 12 Mai 2010 12:24 
Neconectat

...cu privire la EXPO AOR 2010-Editia I , cel mai simplu ar fi SA SE VOTEZE locatia primei expozitie ...de ex: 10 zile isi posteaza fiecare opinia, iar la final se numara voturile ...care oras castiga organizeaza prima expozitie , s.a.m.d.! E o idee buna?

Sus

MesajScris: 13 Mai 2010 08:54 
Neconectat

Pentru mine nu conteaza prea mult locatia .

Sus

MesajScris: 13 Mai 2010 12:15 
Neconectat

Cu aceste garantii pe care ni le ofera CATALIN si MARIUS prima EXPOZITIE va fi la DEVA ,la BUCURESTI facem pe 3-5 decembrie, invatam de la prima si aplicam la BUCURESTI,sa dea dumnezeu sa nu fie o iarna grea.
CU coliviile de expozitie o sa fim nevoiti sa le luam acasa ,trebuie anuntat fiecare membru ca nu are voie sa modifice s-au sa vopseasca coliviile chiar daca lea platit,ce vom face daca un membru s-au m-ai multi ,cumpara colivi si al doilea an nu se m-ai prezinta ,cuparam altele ,vor fi la fel??

http://floricaneacsu.sunphoto.ro/Canari_mei_07-09 poze PUI AOR
http://www.clubulromandefringillidae.ro/

Sus

MesajScris: 13 Mai 2010 16:37 
Neconectat

Florica scrie:
ce vom face daca un membru s-au m-ai multi ,cumpara colivi si al doilea an nu se m-ai prezinta ,cuparam altele ,vor fi la fel??

pai e treaba lui daca nu se mai prezinta...a dat banii pe colivii, sunt ale lui.
fiecare crescator care vine in expo vine cu coliviile lui de-acasa si apoi pleaca cu ele acasa. asa mi se pare cel mai normal.
cine vrea sa expuna si e nou, isi cumpara colivii prin asociatie.

http://www.perusi-standard.ro

Sus

MesajScris: 13 Mai 2010 19:23 
Neconectat
Site Admin

In principiu vom incerca sa ne asiguram o colaborare pe termen lung cu firma care produce coliviile astfel incat sa avem posibilitatea pentru noii membrii inscrisi sa le asiguram acelasi model de colivii. Deasemenea daca ne vor permite conditiile materiale ma gandeam sa avem un "tampon" de vreo 30 de colivii pe stoc pentru cei care se hotarasc mai tarziu sa participe la expozitii.

Sus

MesajScris: 14 Mai 2010 22:15 
Neconectat

M-am gandit ... si in ciuda faptului ca mi-ar placea foarte mult sa avem si la Targoviste o expozitie,nu cred ca se justifica aceasta locatie,fiind foarte aproape de Bucuresti,oras mare cu cei mai multi membri,cred,iar eu singurul din Targoviste.Cred ca Bucuresti este potrivit,iar noi cei din Targoviste,Pitesti,Ploiesti,Mizil...suntem destul de aproape de capitala.Celelalte locatii propuse...Cluj,Deva..sunt potrivite pentru expozitii 2010 AOR.
Coliviile prezentate imi plac,fiecare crescator sa-si cumpere cate considera ca are nevoie..si in timp,in caz de deteriorare,sa speram ca vom gasi aceleasi modele.
In ce priveste taxa de participare..astept detalii.pretul platit o sa fie pe nr de pasari,categorii...rase,etc?
Si..sper ca toti membrii ce au de gand sa participe,dar nu au anuntat acest lucru...sa o faca,pt a se putea face niste calcule preliminare.
Hai sa fie ordinea asta:Deva,Bucuresti,Cluj.Ce ziceti?

Sus

MesajScris: 14 Mai 2010 22:59 
Neconectat

Noi cei din Bucuresti asteptam opinia lu' nea' Florica...daca el spune DEVA prima, atunci asa sa fie...si se pare ca asa va fi!!! Ne urcam in sanie si mergem in vizita la Methos...sper sa incapem toti , doar ne-a promis prin Docki cazare gratuita!!! Hai c-am glumit...

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 245 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 25  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]