|
Buna ziua, Ma numesc Catalin Josan, sunt din Deva, HD si cresc perusi standard (de fapt mai multe pasari-gaini: Paduana, Cochinchina mare alb, Cochincina mic alb si negru, Italiene, fazani aurii pe rosu, imperiali, de matase, tenebrosi, porumbei de ornament maria stuart, voltati, creti maghiari) dar crescatoria in toata regula este de perusi standard. Cele mai valoroase pasari ale mele sunt dintr-un import direct din Irlanda de la 2 crescatori. Am tot incercat sa selectez ce a fost mai rasarit pe la noi si sa imbunatatesc dar cu asta nu se ajunge departe. Dupa parerea mea infuzia de capital genetic de calitate ramane sfanta in opozitie cu imperecherile selective a unor genitori ce prezinta unele caracteristici deziderabile dar restul de 50-90% lasa de dorit. Deja sunt la primul sezon de reproducere cu pui din pasarile importate din Irlanda. Pe langa asta, tot influentat de crescatorii din UK si Irlanda, am inceput sa import unele produse pentru perusi (si porumbei) de la ei in scopul principal de a le avea eu la dispozitie si, cum romanul este de la fotbalist la politician, trecand prin comerciant am inceput sa le comercializez in tara. Produsele respective sunt folosite de ei (si de mine, mai nou) in managementul zilnic al crescatoriei cu rezultate de exceptie. Crescatoria consta dintr-o camera de 7m x 4m x 1,90m(h) in care am o voliera comuna de 3m x 1,70m x 1,80m(h), doua rafturi de boxe pentru imperechere a cate 15+3 boxe fiecare (3 randuri de 5 boxe de imperechere + o boxa mai mare la capat pentru intarcat puii) boxele individuale sunt de 0,7m x 0,3m x 0,4m(h) iar cea din capat, pentru intarcat puii este ceva mai lata. Va mai fi in viitor inca o voliera pentru lotul de expozitie (daca tot suntem asociatie serioasa...) si inca o voliera destul de mare cu acces in exterior. In rest, dulapuri, recipiente pentru pastrat hrana, banci (:D) si altele. Boxele de reproducere nu sunt populate in totalitate ci asteapte fiecare, cate o pereche de calitate. Cam asta sunt eu... Ma bucur ca avem o asociatie noua si sper sa facem lucruri de calitate si sa nu patim ca atatea alte asociatii din tara. Bine v-am gasit!
_________________ Daca poti sa visezi un lucru, poti sa il si faci! If you never show, you will never know. tel: 0766.336.890 http://www.perusi-standard.ro
|