Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 27 Dec 2025 22:26

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Alimentatia
MesajScris: 20 Feb 2011 16:11 
Neconectat

Salut..Ce mancare este potrivita pentru canari pentru ca sunt multe feluri si amestecuri am incercat sa le iau amestec varsat din Supermarket dar le arunca pe jos,le-am luat si la cutie de la petshop "Hrana de baza pentru canari" marca profipet...nu aleg decat cateva seminte si le arunca..un sfat despre ce sa le cumpar sa nu o mai risipeasca pe toata si sa manance decat 3 seminte????

Sus

Subiectul mesajului: Re: Alimentatia
MesajScris: 20 Feb 2011 20:23 
Neconectat

salut! nu le mai umple la maxim hranitoarele pt ca deaia le arunca(incercand sa ajunga la semintele de pe fund).Si eu le dau kiri-kiri , dar crescatori recomana brandu-ri ca Versele Laga, Padovan,Vitacraft ...etc.sau iti poti creea propiul tau amestec
ps: ei oricum incep sa manance intai rapita,nigerul etc.

Sus

MesajScris: 23 Feb 2011 02:17 
Neconectat

Salut,

Daca ai sa cauti pe forum vei descoperi nenumarate retete ale crescatorilor consacrati,fie ele de seminte fie de mancare moale.

Hrana acestuia trebuie sa fie variata si trebuie administrata si in functie de rasa acestuia si perioada din an in care se afla canarul respectiv.

Deasemenea deloc de neglijat este si cantitatea de hrana oferita cat si perioada zilei in care il hranesti.Indicat este sa efectuezi aceasta operatiune dimineata.

Personal prefer produse Versele Laga insa exista si alte brand-uri.(depinde si cu ce sunt obisnuiti canarii tai sa fie hraniti).

Sus

MesajScris: 23 Feb 2011 12:59 
Neconectat

Eu imi fac singur amestecul (m-am inspirat dupa compozitia retetelor Verselle-Laga).Tin cont si de "faza" la care sunt pasarile. Inainte de depunerea oualor dau ,in amestec, mai multa canepa,niger si ovaz decorticat,iar pe timpul clocitului, la canarite, dau mac si nu mai adaug canepa,niger...Fiecare cu reteta lui .Sunt unii canari care au un talent grozav in a risipi semintele.

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]