Asociatia Ornitologica Romana
http://www.asociatiaornitologica.ro/forum/

Ajutor !! cioara / corb cu aripa rupta
http://www.asociatiaornitologica.ro/forum/viewtopic.php?f=8&t=2187
Pagina 1 din 1

Autor:  alexor [ 07 Sep 2017 17:16 ]
Subiectul mesajului:  Ajutor !! cioara / corb cu aripa rupta

Salutari,

Am gasit acest pui de cioara/ corb pe strada, cu aripa vizibil lovita si incapabil sa zboare, l-am dus la veterinar si concluzia a fost fractura destul de grava, de o saptamana. Disera il duc la operatie si i se va pune un sustinator metalic exterior pana se vindeca.

Problema este ca nu prea am unde sa il tin, am o pisica si e riscant, in camera in care stau eu trebuie sa am mare grija sa nu intre pisica. L-am pus intr-o cutie mare de carton dar incearca sa iasa, de cateva ori a reusit si se plimba prin camera incercand sa gaseasca o iesire; este destul de agresiv (da sa muste daca incercam sa il atingem, sa il hranim) si mai nou loveste cu ciocul in cutia de carton sa mareasca gaurile pentru aer, noaptea nu pot sa dorm cu el de la zgomotul pe care il face.

As vrea sa stiu ce este de facut? de mancat a mancat cxateva feliute de sunca, apa nu bea din recipient, ma gandesc ca nu am ales un recipient bun pentru apa sau nu ii este sete. Cum sa procedez ? este ok daca sta in cutia de carton sau ii poate provoca traume ? pare trist/speriat si nu stiu cum sa fac sa ii fie bine, de tinut nu il pot tine mult dupa operatie, doctorul a spus ca este posibil sa zboare insa e posibil sa ramana invalid si sa necesite un stapan permanent.nu ma pricep la animale salbatice, este primul pe care il am in casa. Am atasat si o poza, este corb sau cioara ?

Ajutor urgent !!!

Va multumesc

Autor:  alexor [ 07 Sep 2017 17:17 ]
Subiectul mesajului:  Re: Ajutor !! cioara / corb cu aripa rupta

http://tinypic.com/r/s2cqpw/9

Autor:  bliviudaniel [ 08 Sep 2017 10:43 ]
Subiectul mesajului:  Re: Ajutor !! cioara / corb cu aripa rupta

Am gasit ceva cautand pe net, acum depinde din ce localitate este, daca poti sa ajung:

http://www.zi-de-zi.ro/2016/01/26/suna-la-0722533816-pentru-salvarea-a-animalelor-salbatice-ranite-din-romania/
http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-8361249-spital-pentru-pasarile-salbatice-muzeul-satului-din-bucuresti.htm
http://www.opiniatimisoarei.ro/ai-descoperit-o-pasare-ranita-suna-la-voluntarii-de-la-centrul-de-ingrijire-a-pasarilor-salbatice-ranite-timisoara/28/05/2013
http://www.cugetliber.ro/stiri-social-tratament-si-adapost-pentru-pasarile-salbatice-bolnave-226823

O sa fie greu sa mentii in viata sau sa cresti pasarea respectiva in casa la tine...nu vreau sa zic ca e imposibil, dar e greu.

Dupa forma si culoarea ciocului pare a fi un pui de corb. Nu-mi dau seama de talie, dar corbii sunt semnificativ mai mari decat ciorile. Daca puiul asta e cam cat o cioara adulta, atunci ar putea sa fie un corb.

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/