Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 05 Iun 2026 05:25

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: o boala ciudata
MesajScris: 01 Mar 2011 21:03 
Neconectat

Salut pe toata lumea din aceasta comunitate.Cresc de multi ani canari ,dar asa ceva sincer nu am intilnit pina acum la canari.Momentan locuiesc in Germania si am 6 canari.Cel mai batrin dintre ei veteranu l-am adus din romania cu mine cind am venit.Nici o problema la el pina in noaptea trecuta cind mam trezit speriat de un zgomot in cusca .Aprind lumina veteranu meu saracu jos in cusca scutura din cap dar scutura tare .Asa ceva nu am vazut ,nare diaree minca normal nu statea suparat tot normal .Dintro data scutura din cap si normal nici numai zboara,l-am pus pe un bat si sta pe bat da scutura din cap asa tare ca aproape se dezechilibreaza pe bat.Rog pe cei mai experimentati sami deie un ajutor.
Va multumesc.

Sus

Subiectul mesajului: Re: o boala ciudata
MesajScris: 02 Mar 2011 21:39 
Neconectat

Aceste manifestari pot avea doua cauze :1 poate fi o cauza fizica adica reprezinta o manifestare in urma unei lovituri la nivelul capului ce a determinat o comotie , se poate intampla in urma unei sperieturi si lovirea pasarii cu capul de gratiile coliviei. Sanse de vindecare foarte mici . 2 poate fi o cauza de natura virala , verificati daca respiratia este greoaie, daca prezinta scurgeri nazale, sau daca haraie cand respira.exista sanse de vindecare prin administrarea unui antibiotic cu spectru larg(doxiciclina ,eritromicina, etc) in apa de baut sau in hrana moale, suplimente vitaminicie si otet de mere in apa de baut,zahar intr-o chipcica. Multa sanatate.!

Sus

MesajScris: 02 Mar 2011 22:36 
Neconectat

Eu cred ca este vorba de acarii respiratorii ,IAR CU ANTIBIOTIC NU FACI NIMIC,CURA SE FACE CU IVERMECTINA (NUME COMERCIAL IVOMEC) DILUAT CU GICOLE PROPILENIC IN PROPORTIE 1:9 O PICATURA DIRECT IN CIOC CU AJUTORUL UNEI SIRINGI PENTRU INSULINA(ATENTIE MARE DOAR O PICATURA ,2-3 POT FII FATALE) ,IAR DACA ACESTA NU REZOLVA PROBLEMA DEFINITIV SE ADMINISTREAZA IAR DUPA 10 ZILE.DAR ESTE UN PIC RISCANTA ACEASTA METODA UN PIC MAI SIMPLU ESTE PUNEREA UNEI PICATURI (NEDILUAT) DUPA CEAFA SAU PE GIT.
Boala este cauzata de un acar care traieste in bronchii si in traheea canarului reproducindu-se foarte repede,se transmite direct sau prin hranirea puiilor sau partenerului ,prin mincare si prin apa deoarece canarul contaminat elimina ouale acarului prin fecale si tuse sau stranut.
Sintomele bolii sint RESPIRATIE DIFICILA,SI MUCO ELIMINAT PRIN NARII,RESPIRATIE CU CIOCUL DESCHIS,TUSA URMATA DE MISCARI RITMICE ALE COZII,IAR DACA PUTEM CANARUL LINGA URECHE SE AUDE UN SUNET METALIC.

PRESEDINTE (C.C.C.G)
maci_cris75@yahoo.com

Sus

MesajScris: 03 Mar 2011 21:44 
Neconectat

Va multumesc pentru solutiile oferite.Sincer nu stiu de unde sa fac rost in germania de substantele astea .Mai nou va informez ca canarul meu cel bolnav sa linistit dar nu maninca s-i nici nu bea apa se scarpina mereu cu piciorul la baza ciocului,se plimba prin colivie asa parca aiurea.In romania de unde as putea cumpara solutiile de mai sus .As ruga pe cineva sa le caute dac imi dati un indiciu unde leas putea gasi
va multumesc

Sus

MesajScris: 05 Mar 2011 00:40 
Neconectat

IVOMEC nu am gasit decat injectabil:( are vreun efect si sub aceasta forma daca este aplicat pe piele?

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]