|
Regret foarte tare pierderile dvs, dar asta ne ambitioneaza(inclusiv pe mine care nu am experimentat cu astfel de exemplare, inca) sa devenim mai buni si sa intelegem mai bine aceste fiinte minunate. Din pacate virulenta unor tulpini este atat de mare, incat exitus poate surveni in cateva ore. Ideal ar fi fost sa fi realizat o antibiograma, sau mai bine asociata cu un test biochimic modern tip API. Consider ca pentru a preintampina asemenea evenimente tragice pe viitor, va trebui sa ne axam pe probiotice, pentru ca in viata pasarilor sunt si momente in care statusul imun este redus(in sau dupa sezonul de reproductie, naparlire, expo, etc.) si flora ubicvitara, poate deveni patogena. Domnule Marius, cred ca v-ati gandit bine luand in calcul statusul imunologic scazut al femelei(masculul neavand nimic), iar o tulpina de E. coli , poate deveni "invaziva" la o pasare slabita. Ati incercat sa administrati probiotice la pasarile dvs? In privinta spatiului pe care dvs l-ati invocat, nu cred ca e un "motiv" atat de aspru, in conditiile in care pasarile s-au reprodus fara probleme. Apreciez raspunsurile dvs si va multumesc! Cristian.
|