Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 04 Iun 2026 11:01

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Picior bolnav canar
MesajScris: 08 Iun 2011 11:24 
Neconectat

Buna ziua, de un an si jumatate avem un canar care ne incanta in fiecare zi cu cantecele si voiosia lui. Cu cateva saptamani in urma (poate 3 saptamani) am observat ca petrece ceva mai mult timp stand
intr-un picior, iar cand doarme sta de asemenea intr-un singur picior, celalalt picior fiind strans complet.
Piciorul pe care il tine strans este cel cu inel care a devenit vanat mai putin gherutele care deocamdata au aceeasi culoare ca si la celalalt picior.
Penele de la piciorul afectat si-au schimbat culoarea din alb in gri deschis si, de asemenea, penele de pe partea de corp cu piciorului afectat au devenit alb gri.
In afara faptului ca petrece o perioada mai mare intr-un picior pare sa nu aibe nimic, mananca, bea apa, e vesel, canta, zboara, topaie, face baita.
Suntem foarte ingrijorati cu privire la picior si la starea de sanatate a canarului nostru.
Va rog sa ne sfatuiti ce putem face.
Multumim anticipat

Sus

Subiectul mesajului: Re: Picior bolnav canar
MesajScris: 08 Iun 2011 13:19 
Neconectat

daca santeti din Bucuresti veniti urgent sa-i taiem inelul.

http://floricaneacsu.sunphoto.ro/Canari_mei_07-09 poze PUI AOR
http://www.clubulromandefringillidae.ro/

Sus

MesajScris: 08 Iun 2011 21:30 
Neconectat

daca sunteti din Ploiesti va ajut eu

Tel 0766300909
http://marianploiesti.sunphoto.ro

Sus

MesajScris: 09 Iun 2011 09:36 
Neconectat

Mii de multumiri tuturor celor care ne-au oferit ajutorul si in primul rand dl. Florica Neacsu la ajutorul caruia am apelat.Suntem nespusi de fericiti ca avem un canar sanatos !!!

Sus

MesajScris: 24 Sep 2011 15:05 
Neconectat

Buna ziua,
Pentru a nu deschide un topic nou, am postat aici pentru ca problema mea e oarecum legata de acest titlu.
De aproximativ o luna, canarului meu i s-a umflat mai intai icheietura pciorului drept, l-am dat cu Mibazon si betadina si in timp s-a ameliorat. Dar sapatamana trecuta aceeasi problema a intervenit si la piciorul stang, dar mult mai accentuat. Precizez ca de cativa ani buni pe picioruse are niste solzisori proeminenti. De-a lungul timpului l-am dat cu diferite crème si i-au mai disparut, dupa cum se poate observa si din poze. De cateva zile vinisoarele din degete se vad mai accentuat. Nu prea mai poate sa stea in picioare, sta mai mult pe vine si pe burta sprijinindu-se in coada.
Penele de pe burtica arata in halul asta din cauza Mibazonului.
La piciorul drept degetul agataor din spate il tine intins si nu-l mai poate articula, iar la piciorul stang degetul mijlociu ii sta indoit spre dreapta.
Are aproape 9 ani, iar pana sa-i apara problemele la picioare era foarte vioi si canta. Dintotodeauna, zilnic i-am facut curat, schimbat mancarea si apa. In prezent mananca foarte bine.

Ati putea sa-mi recomandati vreun tratament care sa-i amelioreze suferinta?
Ni se rupe inima, atat mie cat si sotului, cand il vedem cum se chinuie.
Multumesc anticipat!

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Sus

MesajScris: 24 Sep 2011 21:24 
Neconectat

Buna!pentru solzii de care vorbiti eu va recomand vitamina A uleioasa sau un unguent cu vit A ,care de altfel o sa ajute putin si la vindecarea ranilor de pe picior.Pe de alta parte umflaturile de la picioare s-ar putea sa faca parte din simptomatologia unei forme usoare de variola,care in aceasta perioada a anului,cand pasarile sunt la naparlit si au imunitatea scazuta,se poate manifesta la unele exemplare...Puteti ajuta canarul cu o alimentatie bogata in vitamine,in special vitamina C si obligatoriu tamponari cu betadine si asocilin unguent,sau macar o crema cu propolis si vit A(propolisul se comporta ca un antibiotic si antiinflamator,iar vit A ajuta tegumentul)...

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]