CRISTIAN75 scrie:
http://clubulromandefringil.forumgratuit.ro/t148-expo-for-2011-bucuresti-2-4-decembrie-2011
Tot timpul vor fi oameni care comenteaza si fac "xxxx" mare. Atata timp cat personal nu am participat la o expozitie mai buna in Romania (organizata de cei care comenteaza) aleg sa nu dau importanta comentariilor de genul celor citite acolo.
Sunt de acord ca mai avem de lucru dar atata timp cat cineva munceste vor aparea si rezultate. Cand nu vom mai munci si vom scrie doar pe forum atunci vom avea o problema.
Eu cred ca in continuare ca vom creste in fiecare an dar pentru mine e mai important sa crestem in calitate si nu in cantitate.
Consider ca expozitia de anul acesta a fost mai bine organizata si cu un mai mare impact decat cea de anul trecut si cred ca nimeni nu poate contesta acest fapt.
De asemenea consider ca anul acesta am facut primul pas in dezideratul nostru de a aparea pe harta ornitologiei mondiale.
Arbitrii internationali care au participat vor discuta despre noi in tarile din care provin si astfel intrarea noastra in lume a fost facuta. Arbitrul de la perusi va scrie un articol despre expozitia noastra care va aparea in reviste din Ungaria si Germania si sunt 100% convins ca va fi un articol pozitiv intrucat a fost o experienta placuta pentru el.
Sa nu credeti ca arbitrii sunt atat de ingusti la minte incat sa nu recunoasca faptul ca nu toti sunt la nivel de campioni si ca nu pot sa se simta bine la o expozitie de nivel incepator sau ca nu vad mai departe de super calitatea pasarilor de la ei din tara.
Vom vedea ce va fi la anul si daca apare cumva vreo organizatie "concurenta" in ceea ce priveste organizarea competitiva de expozitii de pasari de colivie, fie ele exotice sau indigene...
Oricum, din punctul meu de vedere concurenta nu poate decat sa participe constructiv la dezvoltarea hobby-ului indiferent ca vorbim despre standarudul organizational al expozitiilor sau despre standardul pasarilor crescute de fiecare dintre noi (ocazie cu care tin sa il felicit pe George pentru BIS la perusi standard si pe Liviu pentru clasele castigate). Cine nu poate sa accepte acest lucru si nu poate sa stranga mana (nu la usa) si sa il felicite fara fatarnicie pe cel care l-a invins intr-o expozitie n-are ce cauta in expozitii.
In ceea ce priveste participarea sponsorilor la expozitii, sa nu ne facem iluzii sau sperante desarte. Nici nu ma mira ca nu vin, in conditiile in care vanzarile sunt minime. Majoritatea crescatorilor inca nu au constientizat ca o pasare de calitate nu se creste decat cu produse de calitate. Eu am participat la targuri de produse pentru porumbei (un hobby la o departare destul de mare de al nostru in ceea ce priveste performanta si nevoia de produse performante) si un numar prea mare de crescatori mi-a spus "decat sa dau o gramada de bani si sa stau dupa el sa-i dau pastile pe cioc mai bine ii rup gatu'" si era vorba despre o boala tratabila foarte usor (tricomonoza). De ce sa ne asteptam la sponsori daca multi dintre noi cresc pasari ca afacere si in orice afacere managementul costurilor e crucial. Credeti ca daca ar fi venit firme cu echipamente de control al iluminarii sau cu baterii profesionale sau cu produse de top ar fi vandut ceva??? Eu nu cred. Va mai dura ceva pana vom vedea nevoia si vom avea posibilitatea achizitionarii unui ventilator de 300EUR in crescatoria de perusi sau a unui sistem de pulverizare de 1000. Sau voi vreti sa vina cu chinezisme si produse de calitate inferioara si ieftinaciuni???
O sa revin cu poze de la ceea ce eu consider a fi evenimentul anului in ceea ce ne priveste...dar intai trebuie sa mananc ceva si sa dorm un pic (prietenii stiu de ce)
http://www.perusi-standard.ro