Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 27 Dec 2025 12:22

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 21 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: un sfat de la crescatori de canari
MesajScris: 02 Ian 2012 16:34 
Neconectat

nu stiu daca postez unde trebuie(imi cer scuze),spuneti-mi si mie o reteta de hrana pt.pui de canar,pe 1 ian. au iesit si azi 2 ian petshopurile sint inchise,dar ceva ce este la indemina,pesmet,ou,etc.etc.in prima zi am dat ou ras,amestecat cu morcov si pesmet,l-am lasat vreo 6 ore sa nu se altereze,apoi am pus o bucata de banana,din care am vazut ca a mincat si a dat si puilor,dar miine dimineata ce sa le dau? bine,seminte au separat,dar pt.pui,pot sa pon in cealalta adapatoare la fel ou cu morcov si pesmet?sau este prea mult si trebuie sa diversific? rog crescatori sa-mi dea o reteta cu ce se gaseste prin casa,ca la magazine la mine in oras nu gaseam nici inainte hrana moale. va multumesc si sarbatori fericite in continuare!

Sus

MesajScris: 02 Ian 2012 18:29 
Neconectat
Site Admin

Gasesti aici o varianta. Mancarea cu ou se administreaza de 3 ori pe zi.
http://www.youtube.com/watch?v=VrDN9WcE ... ELh3cdnu76

Sus

MesajScris: 03 Ian 2012 11:11 
Neconectat

merci! am rezolvat,de acum sper sa-i hraneasca tot asa de bine!

Sus

MesajScris: 22 Ian 2012 22:45 
Neconectat

spuneti-mi va rog,am 3 pui din prima ponta 2012,de 22 de zile,iar la un pui,care de ieri a iesit din cuib prima data are una dintre aripi usor lasata in jos(nu sta intinsa de corp ca la ceilalti 2 pui),oare este rupta? sau doar....o mica afectiune,sau....este normal sa o aiba asa la inceput?mentionez ca sare din cuib dar nu se urca usor inapoi. daca este rupta sau ...fisurata se poate remedia? am sa pun miine o poza. o seara buna tuturor! www.meteorsunphoto

Sus

MesajScris: 23 Ian 2012 13:19 
Neconectat

Nu trebuie sa fie lasata in jos,probabil sa speriat si sa agatat de gratii dar tu nu ai vazut ,nu dispera poate sa fie putin luxata, se reface singur.

http://floricaneacsu.sunphoto.ro/Canari_mei_07-09 poze PUI AOR
http://www.clubulromandefringillidae.ro/

Sus

MesajScris: 23 Ian 2012 16:36 
Neconectat

Imagine

Sus

MesajScris: 23 Ian 2012 16:42 
Neconectat

am reusit sa incarc mai greu poza,totusi daca spuneti ca nu este grav si se vindeca singur,m-am linistit,totusi am trimis o poza sa fiu mai sigur,deoarece nu am vazut cum arata un canar cu aripa rupta(nici nu vreau sa vad).astazi are 23 de zile si 2 zile de cind a coborit di cuib,si zbora mai greu din cauza acelei aripi,dar sa speram ca nu-i grav. va multumesc! www meteorsunphoto

Sus

MesajScris: 16 Mai 2012 22:26 
Neconectat

dati-mi va rog un sfat,mai am un cuib cu 3 pui de 15 zile(au iesit pe 1spre 2 mai),in colivie se afla si masculul alaturi de femela de la inceput de cind a depus.femela de aseara nu mai doarme,decit pe marginea cuibului,in schimb seara asta am vazut ca le smulge puful puilor.in situatia asta ce fac:miine dimineata o scot si las masculul sa hraneasca puii(ii hraneste ffff bine),sau ii pun un cuib alaturi si ceva material de cuib? am mai auzit o varianta si anume,sa pun vata pe jos,la vederea culorii albe a vatei nu mai trage puful puilor,si tot alaturi un cuib. a si uitasem nui problema ca nu mai doarme pe ei? nu se racesc? mentionez ca au pene(puf),destul pe ei,pt ca hranind amindoi,sint destul de dezvoltati. o seara placuta tuturor!

Sus

MesajScris: 16 Mai 2012 23:30 
Neconectat

Nu mai sta pe pui pentru ca sunt mari si nu mai au nevoie sa fie incalziti ,in cateva zile o sa ii vezi ca sar din cuib singuri.Femela vrea sa isi faca alt cuib, pune-i inca un cuib si material la dispozitie ca sa nu mai traga de pui si in cateva zile este posibil sa oua, dar nu este nici o problema ,pui vor fi hraniti mai mult de mascul. Lasa-i impreuna altfel femela va oua oricum si daca nu este cu masculul vei avea o serie de oua limpezi.

Sus

MesajScris: 17 Mai 2012 09:03 
Neconectat

am pus un cuib alaturi,si material,dar ciudat duce material in cuibul cu pui!!! incearca sa-l rotunjeasca dar nu poate de pui.masculul in continuare hraneste fff bine puii.ma ghindesc sa scot femela si sa las masculul cu puii sa vad daca hraneste fara ea.mai ales ca azi sint liber si mai mult pe acasa.am luat in calcul si varianta sa hranesc puii la mina avind in vedere ca au azi 17 zile.voi ce spuneti? oricum canarita este la a doua serie(cu prima serie n-am avut probleme),si vreau sa o opresc pt. ca le schimb locatia.

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 21 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]