Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 18 Apr 2026 16:45

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: incepator
MesajScris: 22 Iul 2011 14:31 
Neconectat

buna ziua la un mascul glosters corona,se poate imperechea cu o alta femele,decit glosters?

Sus

Subiectul mesajului: Re: incepator
MesajScris: 23 Iul 2011 08:36 
Neconectat

meteor scrie:
buna ziua la un mascul glosters corona,se poate imperechea cu o alta femele,decit glosters?

Daca vrei sa-l imperechezi doar de dragul de a scoate pui ,da se poate ,dar in acest caz puii obtinuti vor fi niste metisi,fara valoare.Indicat este ca imperecherile sa se faca intre indivizi din aceeasi rasa,deci ar fi bine sa cauti o femela de gloster consort.

Tel: 0745288302

Sus

MesajScris: 26 Iul 2011 13:58 
Neconectat

ms de raspuns,dar femela glosters consort, este tot cu mot? eventual daca ma puteti ajuta cu poza sa-mi dau seama.scuzati,dar sint la inceput,si din cite am auzit nu prea merge imperecheati 2 cu mot.va multumesc inca o data

Sus

MesajScris: 26 Iul 2011 19:57 
Neconectat

Glosterul corona are mot iar consort nu are mot. Mai multe informatii despre Gloster gasesti cautand la Clubul Crescatorilor de Canari Gloster. Cred ca acum nu mai poti sa-i imperechezi dar ai tot timpul sa te documentezi pt. la anul. Succes.

Sus

MesajScris: 08 Feb 2012 00:07 
Neconectat

Salutare tuturor! Sunt incepator , n-am mai inmultit canarii pana acum , dar pasiunea o am de muuult , de pe la 6-7 ani cind tata mi-a adus un scatiu . Tot timpul am avut tot felul de indigene , dar canari nu am avut decit asa , sporadic , cit despre inmultit nici vorba( m-am mai chinuit acum vreo 14 ani dar nu am reusit nimic). Acum decand cu internetul , cu atatea informatii si sper ca si cu ajutorul crescatorilor experimentati sa reusesc. Am de ceva timp o pereche de ceapari pe care i-am tinut pana acum in colivii separate f aproape una de alta ca sa se vada si sa sa obisnuiasca unu cu altu .Mincare ,le-am dat amestec de la padovan ,la mascul in fiecare zi ou morcov si pesmet. La femela ou morcov si pesmet o data la doua zile.Cam de o saptamana an apa de baut le pun AD3E , 1ml la un litru de apa. Mar le pun in fiecare zi . Acum 4 zile am pus in colivie la femela cuib si calti taiati marunt ,si am vazut-o cum se cuibarea in el , aduna calti de pe jos, piuia incet atunci cind se aseza pe cuib si am considerat ca e pregatita pt imperechiere. Masculul cinta aproape toata ziua , indeosebi cind era ceva zgomot , muzica ,etc.Acum 2 zile am bagat masculul in colivia femelei.In prima zi au fost destul de linistiti. femela se punea din cind in cind pe cuib iar masculul atuci incerca sa o "calce" dar cred ca nu prea reusea . A doua zi n-au mai fost asa linistiti , din cand in cand femela il alearga destul de serios prin colivie. El incearca in continuare sa o calce atunci cind femela e pe cuib.Ce ma sfatuiti sa fac? Sa-l scot si sa-l mai las singur citeva zile? Oare in perioada cat eu il scot canarita nu o sa oua?Sa ai scot si ei cuibul cat ai tin separati?Ma gindesc ca nu e canarul destul de pregatit .Ce as putea sa fac in situatia asta , cum sa-l fac sa intre mai repede la furie? Sper ca nu v-am plictisit cu turuiala mea. Astept cu nerabdare niste sfaturi de la crescatorii consacrati. Multumesc anticipat!

Sus

MesajScris: 08 Feb 2012 19:27 
Neconectat

Salutare. L-am scos dimineata de la femela si l-am bagat in colivia lui . Am sa-l bag inapoi la femela inainte sa sting lumina. In amestecul de seminte de la padovan i-am pus si niger (cam jumate-jumate) ,ou ras morcov pesmet, mar , salata pt. mascul. La femela doar amestec ,mar , salata , fara ou. Ce parere aveti , procedez bine? Multumesc anticipat

Sus

MesajScris: 10 Feb 2012 00:34 
Neconectat

Salut . Tot eu sunt ,va mai sacai putin.L-am bagat inapoi la canarita seara. Dimineata au fost destul de calmi , pe la 11 AM canarita era pe cuib iar el ii dadea sa manince . De calcat nu stiu nimic sigur, am vazut citeva tentative cind era canarita pe cuib . Dupa amiaza s-au mai alergat putin ,cred ca se plictisise unul de altu .Ce am mai vazut la mascul si ma surprins a fost ca i-a si el material in cioc si incearca sa aranjeze cuibul ,nu des si nu se cuibareste in el cum face femela. Vi se pare normal ?

Sus

MesajScris: 10 Feb 2012 11:34 
Neconectat

la-sai impreuna daca ai o colivie de cel putin 50cm L,la amestec ai pus foarte mult niger ,are amestecul suficient nu m-ai completa tu,nu-ti mai face atatea probleme, stiu ei ce sa faca,este normal sa umble si masculul cu calti,oferale putina liniste ,nu mai sta pe ei .

http://floricaneacsu.sunphoto.ro/Canari_mei_07-09 poze PUI AOR
http://www.clubulromandefringillidae.ro/

Sus

MesajScris: 10 Feb 2012 12:40 
Neconectat

Multumesc frumos de sfat . Da asa o sa fac , numai pun niger , a sa las amestecul asa cum e . Si ... astept.

Sus

MesajScris: 13 Feb 2012 21:16 
Neconectat

Sunt un pic suparat. Canarita mea a inceput sa faca oua . Da nu-i asta supararea . supararea e ca primul ou mi la spart , al doilea l-am luat iar al treilea la facut cred ca din picioare ,pt. ca l-am gasit spart , jos ,in partea opusa cuibului . Ce se intampla oare cu ea? Astept sa-l faca maine pe al patrulea (sper sa fie intreg) si asta este ,o pun closca pe doua oua . Cam putine , da n-am ce face . ma multumesc si cu unu (pui) da numai sa iasa. Sper ca asa e doar inceputul , mai greu .

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]