Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 31 Dec 2025 02:22

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 168 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Următorul
Autor Mesaj
MesajScris: 03 Noi 2009 23:05 
Neconectat

stiu ca e ciudat.mincarea nu are cum sa fie pentru ca toti primesc aceeasi mincare.si toti sint in aceeasi colivie.ancestralii si masculul purtator nu au nimic

Sus

MesajScris: 04 Noi 2009 15:28 
Neconectat

Regret foarte tare pierderile dvs, dar asta ne ambitioneaza(inclusiv pe mine care nu am experimentat cu astfel de exemplare, inca) sa devenim mai buni si sa intelegem mai bine aceste fiinte minunate. Din pacate virulenta unor tulpini este atat de mare, incat exitus poate surveni in cateva ore. Ideal ar fi fost sa fi realizat o antibiograma, sau mai bine asociata cu un test biochimic modern tip API. Consider ca pentru a preintampina asemenea evenimente tragice pe viitor, va trebui sa ne axam pe probiotice, pentru ca in viata pasarilor sunt si momente in care statusul imun este redus(in sau dupa sezonul de reproductie, naparlire, expo, etc.) si flora ubicvitara, poate deveni patogena. Domnule Marius, cred ca v-ati gandit bine luand in calcul statusul imunologic scazut al femelei(masculul neavand nimic), iar o tulpina de E. coli , poate deveni "invaziva" la o pasare slabita. Ati incercat sa administrati probiotice la pasarile dvs? In privinta spatiului pe care dvs l-ati invocat, nu cred ca e un "motiv" atat de aspru, in conditiile in care pasarile s-au reprodus fara probleme.
Apreciez raspunsurile dvs si va multumesc!
Cristian.

Sus

MesajScris: 04 Noi 2009 18:56 
Neconectat

MARIUS Totusi ,acum ,la rece, ce consideri ca ar trebui sa facem si noi canaristii,daca avem (si avem sigur) un canar sau canarita care desi a crescut pui in sezonul trecut ,nu-si mai revine .
Naparleste ,putin, alege semintele, sta umflata ,dar are si perioade bune--dar slabeste vizibil la piept..Dar ,ca si la tine ,perechea (masculul ) este OK..Se poate transmite si lui?.Cred ,ca nu.Mai avem vreo sansa sa recuperam pasarea. Sincer - eu nu sper. Astept -sfatul tau. Merci.

Sus

MesajScris: 04 Noi 2009 23:12 
Neconectat
Site Admin

Din pacate inca nu am ajuns in posesia unor probiotice adevarate, care sa contina culturi de microorganisme vii, specifice pentru pasari. Am inteles ca in SUA ar exista un asemenea producator - Avi-culture. Sincer alta varianta la ora asta nu cunosc, decat antibiograma, dar din pacate stam extrem de prost si la examenele de laborator...

Sus

MesajScris: 05 Noi 2009 00:49 
Neconectat

In Institutul Pasteur Bucuresti am avut ocazia sa lucrez 3 ani in laboratoul de diagnostic boli bacteriene la pasari. Acolo se fac aceste analize, folosindu-se atat antibiograme, cat si API sau teste biochimice clasice. Ideea e ca testele API folosesc la identificarea precisa a tulpinii din proba analizata, deci avem un control foarte amanuntit asupra bolii. Un test costa atunci cam 60 de Ron, dar din pacate n-am avut ocazia sa intalnesc crescatori de pasari exotice, care sa ceara asemenea investitii. Lucram foarte mult pe porumbei si pe pasari de ferma. Se face inclusiv testul ELISA, care este folosit cu succes in identificarea virusurilor. Din pacate oamenii cu care am lucrat in laborator au plecat(asa e la noi in cercetare, dar cred ca pot reinoda relatii daca va sunt de folos). Legat de probiotice, intradevar am vazut ca incep sa apara cele de uz uman si cele de la porumbei. Credeam ca cei din Italia de exemplu le folosesc deja si de aceea v-am intrebat daca ati folosit.
Cu stima,
Cristian.

Sus

MesajScris: 05 Noi 2009 01:03 
Neconectat

Normal ca ne sint ne folos si chiar am dori o colaborare cu acest institut ,daca tu ne poti da mai multe imformatii sint bine venite si chiar ai putea deschide un topic(la boli si tratamente) pe aceasta tema ,dar nu aici ca si asa sa deviat de la subiectul principal si il rog pe Marius sa mute aceste discutii.oricum este foarte interesant cea cea ai scris mai sus ,multumim.

PRESEDINTE (C.C.C.G)
maci_cris75@yahoo.com

Sus

MesajScris: 19 Noi 2009 20:55 
Neconectat

ce spectacol baietii:
http://www.youtube.com/watch?v=gLRI5INi ... r_embedded

PRESEDINTE (C.C.C.G)
maci_cris75@yahoo.com

Sus

MesajScris: 19 Noi 2009 21:05 
Neconectat

lam vazut azi super tare

Sus

MesajScris: 19 Noi 2009 21:25 
Neconectat

superbbb :D

Sus

MesajScris: 19 Noi 2009 22:33 
Neconectat

Sigur sint crescutii la mina de persoana din imagine ,deoarece il considera unul de-al lor,nu sint deloc deranjatii de prezenta lui.
Oricum ceva deosebit,impresionant.

PRESEDINTE (C.C.C.G)
maci_cris75@yahoo.com

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 168 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]