Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 25 Dec 2025 11:08

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
Autor Mesaj
MesajScris: 15 Ian 2013 14:09 
Neconectat

As dori sa cumpar 2 femele(una rosu intensiv, iar alta rosu neintensiv) un mascul rosu intensiv si o pereche de rosu-mozaic. Daca exista aceasta posibilitate, doresc sa stiu si care ar fi pretul acestora.
In ideea ca nu-i pot achizitiona prea repede, pot forma ca si perechi, un rosu neintensiv cu o femela de motat german (oragne) si un rosu-mozaic cu o femela alb recesiv ?
Disponibila de imperechere, ar mai fi femela din foto de mai jos, pe aceasta cu ce crede-ti ca o pot forma ca si pereche, ar merge cu alb (recesiv, intensiv, dominant), cu rosu neint. sau cu mozaic?

Imagine

Multumesc anticipat pentru raspunsuri si va doresc o zi frumoasa tuturor, cu stima, Dan.

Sus

MesajScris: 16 Ian 2013 19:50 
Neconectat
Site Admin

Dany69 scrie:

In ideea ca nu-i pot achizitiona prea repede, pot forma ca si perechi, un rosu neintensiv cu o femela de motat german (oragne)

Motatul german trebuie sa fie la baza un canar de culoare, deci orange nu este in standard, prin urmare nu o recomand pentru imperechere...in cel mai bun caz ai nevoie de un intensiv pentru ca deja presupun (daca nu am foto) ca este tot o brinata.

Dany69 scrie:
si un rosu-mozaic cu o femela alb recesiv ?

NU!
Mozaic cu mozaic si alb recesiv cu alb recesiv sau galben intensiv/neintensiv depinde de pana din albul recesiv...

Dany69 scrie:
Disponibila de imperechere, ar mai fi femela din foto de mai jos, pe aceasta cu ce crede-ti ca o pot forma ca si pereche, ar merge cu alb (recesiv, intensiv, dominant), cu rosu neint. sau cu mozaic?

Imagine

Dupa culoarea picioarelor presupun ca in foto e o femela agat galben intensiv, prin urmare se imperecheaza cu agat galben neintensiv sau exceptional cu un izabel galben neintensiv.

Sus

MesajScris: 16 Ian 2013 22:36 
Neconectat

SALUT.Eu nu iti sugerez nici una din aceste imperecheri strici lipocromul rosul .In cel deal doilea caz vei avea :-TOTII FII PORTOCALI PURTATORI DE ALB RECESIV.
IN PRIMUL CRED CA TOTII VOR FII ORANJ CU TALIA INTRE CELE DOUA RASE SI VEI AVEA CITEVA PUI MOTATII .
DACA INCERCI VARIANTA imperecheri rosului CU UN ALB RECESIV ESTE EGALA CU IMPERECHEREA UNUI GALBEN CU UN ALB DECI PUII VOR FII GALBENI PURTATORI DE ALB RECESIV UNICA DIFERENTA CA AU UN TON DE GALBEN SCAZUT,IAR DACA VEI INCERCA SAI COLOREZI CU PASTONE ROSU LA NAPIRLIRE NU SE VOR COLORA UNIFORM.

PRESEDINTE (C.C.C.G)
maci_cris75@yahoo.com

Sus

MesajScris: 22 Ian 2013 12:19 
Neconectat

Multumesc Cristi ptr. informare, clar ca nu are rost sa incerc nici una din variante, vreau sa mentionez ca, in urma postarii anuntului meu in vederea achizitionarii necesarului de canari, am reusit in sfarsit sa achizitionez ce mi-am dorit. In sfarsit am acum doua perechi de rosii, un mascul rosu neintensiv (pe care il aveam) cu o femela rosu intensiv si un mascul rosu intensiv cu o femela rosu neintensiv si asta doar prin bunavointa d.lui Borunzi Cristi, care din matca sa ptr. 2013, mi-a dat cele doua femele si masculul intensiv, astfel incat sa imi formez o linie de plecare ptr. rosii, avand o linie de albi recesivi, imi mai ramane sa rezolv si pentru masculul rosu mozaic, dar asta nu-i graba, pe parcurs sper sa reusesc si atunci, in urma obtinerii unor produsi de calitate, pot spune ca este timpul sa ma gandesc si la inscrierea mea in cadrul acestei minunate asociatii.
Va multumesc ptr. sfaturi si incurajari si promit sa va tin la curent cu evolutia minicrescatoriei mele prin foto si alte subiectecare ma intereseaza in mod direct si la care dvs. sprer sa imi raspunde-ti cu aceeasi promptitudine si acelasi profesionalism (ca si pana acum), mai ales ca, asa cum am mentionat anterior, din anul viitor doresc cu ardoare sa fiu unul din membrii acestei ,,mari familii", dar numai in urma obtinerii unor pasari de calitate, ptr. ca vreau sa plec pe acest drum cu dreptul (si sa fiti si dvs. multumiti de ceea ce o sa obtin, nu numai eu :) ).
Va doresc o zi minunata tuturor, cu stima, Dan.

Sus

MesajScris: 22 Ian 2013 13:29 
Neconectat

Ne bucuram ca ti-am fost de folos cu sfaturile si ai gasit pasarile necesare ,chiar iti mai dau un sfat nu-i nevoie sa asteptii sa te in scri(UN AN ) daca o faci acum poti comanda IN TIMP si citeva inele pentru acest an iar puii care ii vei face ii poti compara in expozitia nationala din decembrie asa stii ce trebuie sa remediezi pentru anul viitor,plus ca potii vb si cere sfaturii altor crescatorii,face schimburi si achizitiona pasariile necesare.

Te asteptam pintre noi.MULT SUCCES IN CONTINUARE.

PRESEDINTE (C.C.C.G)
maci_cris75@yahoo.com

Sus

MesajScris: 22 Ian 2013 23:34 
Neconectat

O.K. Cristi, daca se poate sa intru in randul dvs. chiar si acum in 2013, este f.f. bine, insa pana in luna martie nu pot sa promit din moment ce de abia mi-am procurat pasarile, dar in martie, vreau sa imi platesc cotizatia si sa fiu membru cu acte in regula, chiar si fara inelele asociatiei ptr. 2013 (deja am comandat inele la Sibiu ptr.anul 2013) sa dea domnul sa am noroc si sa obtin ceva de caliate (cat de cat) si atunci pot spune ca sunt cu adevarat un crescator (pe linia canarilor de culoare) atat din punct de vedere al pasarilor detinute, cat si ca dezvoltare a minicrescatoriei mele .
In trecut, ca membru al acestui forum, am facut unele greseli care adunate au devenit O MARE GRESEALA, si anume (sper sa nu fiu pus la zid rau de tot, cu toate ca o merit....) am fost un ,,GICA CONTRA" fata de cateva persoane, si nu numai fata de ei, imi cer scuze acum, si fata de membrii forumuli (chiar daca nu fac parte din asociatie) pentru remarcile facute cu privire la anumite subiecte si vizavi de unele persoane (care saper sa imi dea iertare despre cele afirmate), eu atunci (in verva mea ), sustinand o anumita persoana, care avand o varsta respectabiae, ptr. mine era(atunci ) un mentor.......dar viata iti rezerva multe surprize........
In incheierea ,,pledoariei" mele vreau inca odata sa imi cer scuze fata de comportamentul meu anterior (martor imi poate fi dl. Cristi Boprunzi) si vreau sa fiu unul din membrii acestei frumoase familii ornitologice.
Va multumesc anticipat ptr. increderea pe care o sa mi-o acordati si va doresc o seara placuta tuturor, cu multa stima si mult respect, Dan.

Sus

MesajScris: 23 Ian 2013 00:03 
Neconectat

Nu-i nimic,capul sus...sita cerne !!! am mai zis-o...!

de curiozitate era o asociatie pe la Craiova si un forum...stiu ca erati 3 membri a mai crescut numarul membrilor?

Tel 0766300909
http://marianploiesti.sunphoto.ro

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]