Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 04 Iun 2026 10:46

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
Autor Mesaj
MesajScris: 21 Dec 2009 12:08 
Neconectat

Salut!

va rog tare sa imi impartasiti si mie din experienta voastra,daca ati intalnit,patit,vazut, asa ceva:am un hibrid de sticlete,care,de cateva saptamani(aprox 15-18 zile),isi "ciuguleste" fara incetare piciorul drept.nu are nici o urma de leziune-rana ,in ciuda insistentei cu care se trage cu ciocul de picior,nu prezinta nici o urma de raie,batatura,sau ... nu stiu ce sa mai zic...

i-am administrat local-extern asocilin,albastru de metilen,ulei de masline si de floarea soarelui...ce mai...arata jalnic saracu' :cry: si totusi,el continua sa isi faca de lucru intre degetele piciorului respectiv.nu mai am nici pretentia sa imi cante,macar sa il vad sarind si zburand voios prin boxa.

asadar,se poate sa fi dezvoltat el vreun tic-ocupatie?

va multumesc puternic pentru orice sfat! :)

Adi

Sus

MesajScris: 21 Dec 2009 12:51 
Neconectat

este un lucru des intilnit mai ales la sticleti si florinti.am un prieten care are un sticlete fara un picior.crede-ma ca s-a ciugulit singur si a ramas fara degete.dar traieste .inca nu se stie adevaratul motiv pentru care fac lucrul asta.poate nu-i convine inelul,mincarea,poate este stresat...

Sus

MesajScris: 21 Dec 2009 13:15 
Neconectat

am mai vorbit cu cativa crescatori si nu au mai intalnit nici ei pana acum.partea care ma intriga este ca,intr-atata timp el nu si-a provocat nici o rana.ba,chiar acum am terminat de aspirat in camera pasarilor si dupa ce am iesit,s-a apucat iar de treaba mai inversunat. :mrgreen:

@sorin:la asta ma gandesc si eu,,stres,mancare... nu stiu. are o colivie de 55/35/40...i-as da si-o "baba",dar...o chinuie degeaba "bastardu" :D

alte pareri?

Sus

MesajScris: 21 Dec 2009 15:02 
Neconectat

am si eu un roller care face la fel de ani de zile am incercat cu de toate fara rezultat

Sus

MesajScris: 21 Dec 2009 18:39 
Neconectat

SI mie mi sa intimplat pentru prima data anul acesta la doi florintii si-au ciugulit piciorul pina au murit,dar ciudat nu cel cu inelul.poate este vorba de un parazit al pieli ceva(raie).incearca o crema pe baza se sulf se gaseste la orice farmacie.

PRESEDINTE (C.C.C.G)
maci_cris75@yahoo.com

Sus

MesajScris: 21 Dec 2009 20:38 
Neconectat

de unguent cu sulf m-am interesat in primul rand la farmacie. nu se mai fabrica.nici inlocuitor..nimic.poate prin tarile vecine doar.astept un raspuns de la cineva...poate-poate.

in alta ordine de idei,dupa cum am mai zis,nu si-a facut nici o zgarietura cu ciocul.nu are nici cel mai mic semn care m-ar face sa cred ca este infestat cu ceva.chiar nu imi dau seama :roll: ... asadar,mi-a mai ramas unguentul cu sulf in care imi pun speranta,si,ar mai fi doua variante de care imi este totusi putin teama:1% dilutie formol,sau 1-1.5% dilutie romparasect.ivermactina nu am gasit... da' pana una-alta,vad ca incepe sa ii "placa" asocilinul. :mrgreen:

imi pare sincer rau pentru "magraonii"(florintii) tai,cristi ! ma nedumireste inca un lucru,cred ca si la tine,ca si la mine,au dezvoltat aceasta "preocupare"de a se ciuguli,destul de tarziu.adica,de ce nu ar face-o de cand devin ei independenti,intarcati?!

Sus

MesajScris: 02 Ian 2010 22:11 
Neconectat

Salut eu am folosit si cu succes ptr tratarea raiei balsamul de peru . Din el se prepara medicamentele , l-ai putea gasii la o farmacie daca au si laborator ptr prepararea medicamentelor. Ce este drept l-am folosit numai la perusi dar nu as vedea nici o problema sa ungi si hibridul pe picior

Nu te certa cu prostul , ca te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta .

Sus

MesajScris: 03 Ian 2010 07:09 
Neconectat

multumesc pentru sugestie,bullcipa,insa,am ajuns la concluzia ca,este doar un tic,o preocupare de-a sa.dealtfel, am gasit si unguent cu sulf si l-am folosit tot fara succes.asadar,cum zicea si sorin,nelutu, sau cristian, caz fara remediu.nu-mi ramane decat sa ma multumesc ca nu si-a ranit piciorul,si sa il accept cu meteahna asta :) sunt bucuros ca a reinceput sa cante dupa ce am incetat tratamentele...destul de stresante pt el,ce-i drept...

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]