Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 28 Dec 2025 09:56

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 326 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 33  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PREZENTAREA NOILOR UTILIZATORI
MesajScris: 09 Sep 2009 15:57 
Neconectat

Bine ai venit pe forumul AOR ,Daniel si abia asteptam sa ne arati ceva poze cu pauni tai si sa ne spui si ceva despre modul lor de reproducere si crestere .

PRESEDINTE (C.C.C.G)
maci_cris75@yahoo.com

Sus

MesajScris: 09 Sep 2009 20:42 
Neconectat

Salut Daniel.
Iti dau cateva nume de crescatori buni din Satu Mare- de pasarici si papagali.
Bandula Nicolae.
Szilagyi Ioan.
Kanya Ghe.
Miculas Bela- Carei.-are si porumbei.
Poate te molipsesti de la ei. Succes, la pasarici.

Sus

MesajScris: 09 Sep 2009 23:27 
Neconectat

Mercy! danut_niculea>>>> deocamdata Pasarici din alea mici nu vreau ca nu prea am timp si nu am unde sa le tin ....in Voliera nu se pot tine din pacate .Eu cu Paunii nu am f. mult de lucru ,este cand 1 data la 2 zile merg la ei din lipsa de timp .Ma mai ajuta Bunica dar,ea e cam Batrana deja are 86 de ani si deabia se descurca sa isi faca lucrul in casa pt.ea .In SM cunosc pe D.nul kanya .E bine de stiut si despre ceilalti crescatori din zona mea>>>

Sus

MesajScris: 23 Sep 2009 09:50 
Neconectat

Un salut calduros tuturor.

Sus

MesajScris: 23 Sep 2009 10:12 
Neconectat

Bine v-am gasit .Ma numesc Moisin Liviu ,sunt din Bucuresti ,am 42 ani.De cand ma stiu mi-au placut pasarile si animalele ,cand eram copil,am avut pe balcon porumbei ,gugustuci ,iepuri ,purcelusi de guineea ,iar in casa am avut acvariu s-au acvarii .am inmulti atat pesti ovipari cat si vivipari.Dar cea mai mare dragoste a mea au fost porumbeii voiajori sport .Avand multi prieteni si in prezent in acest sport .Datorita lipsei de spatiu si rautatii vecinilor nu am putut continua cu aceste pasari ,iar dragostea mea ptr ele s-a mutat la hranirea gugustucilor si porumbeilor gutani de pe langa bloc .De 15 ani cresc perusi .Initial am crescut perusi normali ,dupa aceaea in paralel am crescut perusi normali si standard ,iar acum de aproximativ 10 ani cresc doar perusi standard .Mentionez ca satisfactia mea personala este aceea ca in fiecare an valoarea lotului este din ce in ce mai buna ,deci selectia a fost una pozitiva .Sper ca pe viitor acest lucru sa-l pot inbunatatii.Cu multa stima si respect Liviu .

Sus

Subiectul mesajului: Salut!
MesajScris: 24 Sep 2009 21:25 
Neconectat

Sunt pe acest forum de cateva zile, dar nu stiu daca m-am prezentat. Ma numesc Razvan, sunt din orasul Valenii de Munte PH, am 16 ani si cresc "animalute" de pe la varsta de 5 ani. Am inceput cu gutani, am avut apoi voiajori sport timp de peste 8 ani, iar de ceva timp m-am lasat de acestia deoarece nu mai aveam timp pt antrenamente si curse, iar un porumbel pt zbor sta in cotet ca un om in inchisoare. In schimb m-am reprofilat pe alte rase (de ornament). Momentan am 2 perechi de gaini pitice si o pereche de turturele razatoare albe. O sa imi achizitionez in curand si o pereche de voltati (am mai avut cu voiajorii dar i-am dat pe toti o data). Am mai avut si acvarii cu pesti... aveam un timp 4 acvarii... cresteam si pesti exotici, dar cresteam si pesti autohtoni, pe care ii pescuiam pe garla... In legatura cu "pasaricile" voastre nu am prea mare experienta, dar sper ca asta nu ma va face exclus. Bafta tuturor si numai bine!

Sus

Subiectul mesajului: Re: Salut!
MesajScris: 24 Sep 2009 23:15 
Neconectat

Am uitat sa va spun... am colectie de inele de pasari... am in jur de 100 de inele diferite momentan... mai multe informatii despre crescatoria mea pe http://razvan21ro.sunphoto.ro

Sus

MesajScris: 25 Sep 2009 08:22 
Neconectat

Bine ai venit la noi
In legatura cu <pasaricile> te invatam noi.

Sus

MesajScris: 25 Sep 2009 09:33 
Neconectat

danut.niculcea scrie:
Bine ai venit la noi
In legatura cu <pasaricile> te invatam noi.

Ok, atunci vom face schimb de experienta :D

Sus

MesajScris: 26 Sep 2009 17:30 
Neconectat

Buna ziua,
Ma numesc Catalin Josan, sunt din Deva, HD si cresc perusi standard (de fapt mai multe pasari-gaini: Paduana, Cochinchina mare alb, Cochincina mic alb si negru, Italiene, fazani aurii pe rosu, imperiali, de matase, tenebrosi, porumbei de ornament maria stuart, voltati, creti maghiari) dar crescatoria in toata regula este de perusi standard.
Cele mai valoroase pasari ale mele sunt dintr-un import direct din Irlanda de la 2 crescatori. Am tot incercat sa selectez ce a fost mai rasarit pe la noi si sa imbunatatesc dar cu asta nu se ajunge departe. Dupa parerea mea infuzia de capital genetic de calitate ramane sfanta in opozitie cu imperecherile selective a unor genitori ce prezinta unele caracteristici deziderabile dar restul de 50-90% lasa de dorit.
Deja sunt la primul sezon de reproducere cu pui din pasarile importate din Irlanda.
Pe langa asta, tot influentat de crescatorii din UK si Irlanda, am inceput sa import unele produse pentru perusi (si porumbei) de la ei in scopul principal de a le avea eu la dispozitie si, cum romanul este de la fotbalist la politician, trecand prin comerciant am inceput sa le comercializez in tara. Produsele respective sunt folosite de ei (si de mine, mai nou) in managementul zilnic al crescatoriei cu rezultate de exceptie.
Crescatoria consta dintr-o camera de 7m x 4m x 1,90m(h) in care am o voliera comuna de 3m x 1,70m x 1,80m(h), doua rafturi de boxe pentru imperechere a cate 15+3 boxe fiecare (3 randuri de 5 boxe de imperechere + o boxa mai mare la capat pentru intarcat puii) boxele individuale sunt de 0,7m x 0,3m x 0,4m(h) iar cea din capat, pentru intarcat puii este ceva mai lata. Va mai fi in viitor inca o voliera pentru lotul de expozitie (daca tot suntem asociatie serioasa...) si inca o voliera destul de mare cu acces in exterior. In rest, dulapuri, recipiente pentru pastrat hrana, banci (:D) si altele.
Boxele de reproducere nu sunt populate in totalitate ci asteapte fiecare, cate o pereche de calitate.
Cam asta sunt eu...
Ma bucur ca avem o asociatie noua si sper sa facem lucruri de calitate si sa nu patim ca atatea alte asociatii din tara.
Bine v-am gasit!

http://www.perusi-standard.ro

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 326 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 33  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]