Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 26 Mai 2026 02:30

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 245 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: EXPO AOR 2010 - Editia I
MesajScris: 27 Mar 2010 22:46 
Neconectat

Multumesc Marian pentru informatiile in plus! Sunt dispus sa ma implic si eu in bunul curs al lucrurilor, chiar daca nu va avea loc nici o expozitie in Ploiesti.

Sus

MesajScris: 28 Mar 2010 15:03 
Neconectat
Site Admin

Bine ati venit domnilor in lumea expozitiilor internationale. :)
Am considerat ca daca tot vom incepe organizarea de expozitii sa o facem dupa un regulament care sa se apropie cat mai mult de cele care se organizeaza sub egida COM . Asta pentru a ne fi mai usor atunci cand vom ajunge si noi internationali. :D
Prin urmare articolele de mai sus reflecta un asemenea regulament si propunerea mea era, asa cum preciza si Marian sa il adaptam si completam dupa nevoile noastre.
Ce ar mai fi de precizat este ca membrii Comitetului de organizare se vor ocupa de organizarea expozitiilor in toate locatiile.
Deasemenea, mai ales la inceput, cand numarul exemplarelor expuse va fi mai redus, un crescator care s-a inscris cu pasari in expozitie sa participe in toate orasele.
Multumesc pentru toate opiniile impartasite. Am incercat sa fac modificarile propuse de fiecare dintre dumneavoastra si ramanem deschisi si la alte sugestii.

Sus

MesajScris: 28 Mar 2010 15:06 
Neconectat
Site Admin

nelutzu craiova scrie:

Am si eu o intrebare . Daca mi se fura o pasare chiar nu raspunde nimeni?!!.
La concurs la Cisnadioara se intampla urmatoarele;
1.Se predau pasarile si nu pune nimeni mana pe pasarii,se controleaza inelul ,din mana mea
in momentul predari.
2.Odata predate sunt direct raspunzatorii de furtul pasarilor,sau moartea pasarilor din vina lor [lipsa de apa sau mancare].

Multumesc de precizari, am completat articolele 11 si 12 in consecinta.

Sus

MesajScris: 28 Mar 2010 15:14 
Neconectat
Site Admin

moisinliviu scrie:
In al doilea rand parca la inceput s-a spus ca la expozitie pot participa doar pasari cu inele A.O.R.,Dar daca asa se vrea ok .Eu o sa particip doar cu inele A.O.R. Restul sa participe cu ce vor ,nu vreau sa comentez ptr a nu lasa loc la discutii ,asta tine de fiecare CRESCATOR,pot participa si cu inele inchise de plastic .Succes tuturor .

De precizat ca pasarile inscrise in concurs (atunci cand vom incepe sa si arbitram pasarile) trebuie sa fie obligatoriu AOR. In scop expozitional si chiar "didactic" eu zic ca e bine sa vedem exemplare bune, care respecta standardul rasei cu care crescatorul a lucrat. Pentru a recunoaste o pasare buna trebuie sa ai ochiul format, iar ochiul format se obtine observand cat mai multe pasari de calitate... sau nu. ;)
Buna precizarea cu inelele de plastic, am facut modificarea la Articolul 3.

Sus

MesajScris: 28 Mar 2010 15:20 
Neconectat

Multumesc frumos pentru modificarile facute articolelor 11si 12.

Sus

MesajScris: 28 Mar 2010 15:21 
Neconectat
Site Admin

cristianu scrie:
Ce poate pati o pasare verificata de un expert cand este verificat inelul(eu unul voi participa in cazul in care am cu ce doar cu pasari inelate cu inele AOR)? Sper ca nu se rup picioare, caci altceva rau nu cred ca poate avea loc(doar poate sa scape exemplarul examinat).

Stim fiecare ca simpla manipulare a pasarii poate sa produca un stress extrem pasarii si chiar se intampla ca pasarea sa sufere atacuri de panica ce pot merge pana la crize comitiale si deces. Ca sa nu mai povestim de fracturi ale aripilor, scaparea pasarii care ulterior in incercarea de a evada, poate sa se loveasca de un geam sau un perete si sa sufere diferite traumatisme unele cu consecinte fatale etc etc. Astfel de accidente se petrec extrem de rar, dar din pacate se mai intampla si trebuie sa fim sensibilizati si responsabilizati in ceea ce priveste aceste aspecte.

Sus

MesajScris: 28 Mar 2010 15:28 
Neconectat
Site Admin

marian75marian scrie:
Referitor la tipul de inele ,fiind primul an vor fi admise si pasari cu alt tip de inele,dar tin sa precizez ca la concursurile din europa se arbitreaza numai pasari din anul curent,cu inele omologate,dar asta ptr la anul probabil.

In ceea ce priveste arbitrajul, depinde de specii. Intr-adevar pentru canari, exotice, indigene, hibrizi, participa in concurs doar pasari tinere, din anul in curs.
Lucrurile stau putin altfel la Psittacidae. Poate ne ajuta putin @methos la acest subiect. ;)

Sus

MesajScris: 28 Mar 2010 15:36 
Neconectat

Multumesc Marius pentru precizari si modificari.

Sus

MesajScris: 28 Mar 2010 19:28 
Neconectat

Docky scrie:
Lucrurile stau putin altfel la Psittacidae. Poate ne ajuta putin @methos la acest subiect. ;)

La perusi exista si clase de Reproducatori, clase de pui nenaparliti (baby), deci nu doar pasari din anul curent.
E important ca pasarile sa fie incadrate corespunzator, adica sa nu apara la clasa de yearling-i pasari cu inel de anul trecut, chiar daca pasarea s-a nascut in anul la care a fost incadrata. Ex: inelez, din lipsa de inele un pui 2010 cu inel 2009. Nu voi putea participa cu el la clasa de yearling-i.
Deci pe categorii de varsta, la perusi avem: Baby/Young Bird, Yearling si Any Age adica: Pasari tinere/nenaparlite, Pasari din anul curent si Orice Varsta.
Asta ca sa nu intram in clasele de culori....ca acolo sunt zeci.

http://www.perusi-standard.ro

Sus

MesajScris: 13 Apr 2010 10:56 
Neconectat

Salut.Ce se mai aude despre expo AOR 2010-editia 1?

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 245 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]