|
HRANA CANARULUI ROLLER Hrana canarului ROLLER trebuie sa o adaptam la multitudinea de amestecuri de seminte care se gasesc pe piata ,decat ca noi trebuie sa intervenim in hrana lor, in functie de perioada,adica; canarii la reproducere se hranesc cu un amestec m-ai bogat in proteine,lipide,glucide,vitamine si saruri minerale.Hrana trebuie sa fie administrata in cantitati suficiente ,corespunzator anotimpului,si starilor fiziologice ,specifice canarilor.Din practica am observat ca pregatirea unui canar( mascul sau femela) pentru a obtine si creste pui,incepe inca de cand este in cuib,un pui prost hranit in cuib nu va da niciodata rezultate la reproducere,masculul nu va fi apt sa fecundeze femelele,iar femela chiar daca va fi fecundata de un mascul va face putine oua,si daca scoate cativa pui,nu va fi in stare sa-i creasca bine,vor fi sensibili la boli,si nu vor fi capabili sa abordeze turele grele,iar ca reproducatori vor fi si mai necorespunzatori ca parinti lor .Modul cum hranim canari in perioada de iarna depinde in cea mai mare masura rezultatul reproductiei,ori ce greseala privind hranirea facuta in aceasta perioada duce la rezultate dezolante.Cum trebuie sa hranim pasarile tinute pe timpul ierni in incaperi neincalzite .In aceasta situatie canaritelor li se administreaza seminte si hrana bogate in grasimi si in glucide cum sunt :rapita de calitate uscata,seminte de niger,in,canepa si floarea soarelui.In ratia zilnica aceaste seminte intra in proportie de 50%,amestec alb constituit in parti egale din ovaz decorticat ,glant mei toate la un loc in proportie de 50% din ratia zilnica,de 2-3 ori pe saptamana cand nu este prea frig putem administra mar tocat morcov ras seminte germinate verdeata,in cantitati potrivin inglobate in hrana moale.De 2-3 ori pe saptamana cand nu este prea frig se poate da hrana ou in care am amestecat vitamine si B complex .Apa se schinba odata pe zi mentinanduse o temperatura in incapere care sa nu permita inchetarea ei,pe fundul volierei la discretie nisip coj de ou os sepie .Masculi tinuti in spatile incalzite se hranesc ca si femelele.
Ultima oară modificat de Florica pe 29 Iun 2010 12:59, modificat de 3 ori în total.
|