|
Salut călduros tuturor membrilor forumului Asociaţiei Ornitologice Române. Numele meu este Orhan, am 34 de ani şi locuiesc în Tulcea. Despre "experienţă" în creşterea păsărilor nu poate fi vorba, deocamdată, datorită timpului scurt, cu mai bine de 15 ani în urmă, petrecută alături de o pereche de peruşi iar mai apoi, zebre. Din păcate, a trebuit să renunţ în momentul când am plecat la studii. Îmi amintesc cât de frustrant era pentru un puşti de 18 ani, când singurele informaţii se aflau în câteva pagini ale unor articole de prin revista "Exotica", să afli că există, de exemplu, peruşi standard, dar să nu ştii cum arată decât cu ajutorul exerciţiilor de imaginaţie, să citeşti de amestecuri de seminţe când în realitate abia reuşeai să găseşti un pumn de mei prăfuit şi înşiruirea se poate prelungi. Din fericire atât pentru noi, iubitorii de păsări, dar mai ales pentru acestea din urmă, situaţia din anii `94 - `95 rămâne doar un reper istoric. Acum comunicăm mult mai uşor şi eficient, putem realiza contacte, ne putem documenta iar un exemplu foarte bun îl reprezintă tocmai acest forum, a cărui existenţă şi mai ales conţinut, primeşte cele mai sincere aprecieri din partea mea.
De ceva timp, deşi spaţiul într-un apartament este întotdeauna mult prea mic pentru astfel de pasiuni, mă gândesc că pentru câteva colivii am să găsesc loc. Mi-ar face plăcere să încep cu 1-2 perechi de canari Roller şi ar fi util să ştiu ce crescători sunt în zonă (Tulcea, Constanţa). Oricum. hotărârea este luată, indiferent de la ce distanţa vor veni păsările.
Cam atât deocamdată,
Numai bine.
|