Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 10 Iun 2026 04:43

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 15 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Dati-mi un sfat, va rog !
MesajScris: 15 Aug 2010 09:12 
Neconectat

Salut,

Am o canarita la care vad ca i s-au umflat doua gheare la un piciar (!!)
Una chiar a inceput sa sangereze.
Ce sa aiba ?
Cu ce sa ii dau ?

Taote bune !

Sus

Subiectul mesajului: Re: Dati-mi un sfat, va rog !
MesajScris: 15 Aug 2010 10:47 
Neconectat
Site Admin

Ar fi bine daca am vedea o poza cat mai clara.
Ce alte simptome are?

Sus

MesajScris: 15 Aug 2010 16:48 
Neconectat

Imagine
Imagine
Imagine

Sus

MesajScris: 15 Aug 2010 17:41 
Neconectat
Site Admin

Virusul pox sau variola, varianta cutanata deocamdata. Este exact ceea ce scriam posturile trecute despre vaccinare. E singura forma de protectie: viewtopic.php?f=31&t=788

Din pacate nu exista tratament decat paleativ sau de sustinere a organismului. Nu stiu cate pasari ai, dar daca a aparut la una, categoric va apare si la altele. Depinde de statusul imunitar si patogenitatea virusului. Daca virusul e unul cu patogenitate ridicata si apar si forme sistemice mortalitatea este si de 80% din efectiv. Recomandarea mea - vaccinare de urgenta! Vezi ca Cristian75 parca mai avea cateva doze.
La nivelul leziunii - spalat cu apa si sapun si badijonat cu tinctura de iod. Aplicat local un unguent cu antibiotic simplu (atentie fara compusi corticoizi!! - determina scaderea si mai accentuata a imunitatii si dupa o evolutie spectaculoasa apare recaderea). Cel mai bun ar fi unguent cu aloe vera, se numeste Leucagel - probabil tot Cristian75 te poate ajuta. Aplicat de 2 ori pe zi, dimineata si seara. La cum vad eu leziunea, probabil ca va pierde degetele, dar trebuie incercat.
In plus Vitamina A care confera protectie epiteliilor si un produs care sa stimuleze imunitatea (imunomodulator) se numeste Viruxan (isoprinosina).
Succes!

Sus

MesajScris: 15 Aug 2010 19:26 
Neconectat

Da, f. trist. :(
Pasarea face parte dintr-un grup de trei achizitionate recent (de la un crescator).
Toate cele trei pasari le-am tinut separat de restul (dar impreuna). Acum le-am separat si pe ele (2+1).
Prin urmare intreb:
- cum se raspandeste virusul.
- cum sa le izolez de efectivul de pasari pe care il mai am ?
Concret ce mai am de facut ?

Multumesc !

Sus

MesajScris: 16 Aug 2010 11:08 
Neconectat
Site Admin

Sabin scrie:
Prin urmare intreb:
- cum se raspandeste virusul.

Este un virus foarte rezistent si se pare ca rezista in mediu extern intre 1-2 ani. Raspandirea se poate face prin contact direct cu secretii, excretii, praf din excremente, vase si mancare contaminata, manipularea pasarilor bolnave si apoi a celor sanatoase. O alta posibilitate de transmitere sunt tantarii care pot fi vectorii acestui virus de la pasarile bolnave la cele sanatoase.

Sabin scrie:
- cum sa le izolez de efectivul de pasari pe care il mai am ?
Concret ce mai am de facut ?

Cum am spus si mai sus trebuie sa va vaccinati pasarile sanatoase pentru a capata imunitate, iar ulterior o dezinfectie generala a crescatoriei (fara pasari) cu produse care contin hipoclorit (de exemplu Ace). Mare atentie deoarece acestea sunt extrem de toxice atat pentru pasari cat si pentru om.

LE:Legat de vaccinare, cu o doza se pot vaccina apox 100 de pasari,iar vaccinul e valabil 2 ore dupa preparare si daca nu aveti asa multe pasari va puteti asocia mai multi crescatori. Pretul vaccinului nu este prohibitiv, iar beneficiile sunt de departe mult prea mari pentru a risca sa nu va vaccinati pasarile. Oricum ce pot spune cu mana pe inima este urmatorul lucru: cine a vazut vreodata pox, o sa isi vaccineze cu siguranta pasarile an de an.

Sus

MesajScris: 16 Aug 2010 11:13 
Neconectat

Corect e sa duci pasarile inapoi,sa ti se inapoieze banii.Poate ne dai si numele pasararului,sa nu mai pateasca si altii la fel. ;)

Sus

MesajScris: 16 Aug 2010 12:53 
Neconectat

NOS_KPT scrie:
Corect e sa duci pasarile inapoi.................

Asta si fac. Am vorbit deja.
Este prea naiv sa o faca intentionat.
Firesc, acum este in mare panica si el.
Nu am pasari multe, dar daca au luat imi va fi greu.

Sus

MesajScris: 16 Aug 2010 15:11 
Neconectat

NOS_KPT scrie:
Corect e sa duci pasarile inapoi,sa ti se inapoieze banii.Poate ne dai si numele pasararului,sa nu mai pateasca si altii la fel. ;)

Crescatorul acela e un om deosebit si nu cred ca are nici -o vina in primul rand a-m luat si eu o canarita din acelasi lot si nu are absolut nimic.
astazi am vorbit si cu crescatorul si nu are nici-un semn de boala.
De ce credeti ca crescatorul este intodeauna vinovat?
Crescatorul acela i-a vindut pasari la interventia mea,pentru ca nu vroia sa vinda pasari in napirleala.

Sus

MesajScris: 16 Aug 2010 15:43 
Neconectat
Site Admin

Faptul ca nu are nici un semn de boala, nu inseamna ca nu exista virus pox in crescatorie. De multe ori boala poate trece neobservata, lezunile mici disparand de la sine in cateva saptamani. Pasarile care au trecut prin boala devin purtatori "sanatosi". Cresterea nivelului de stres din timpul naparlirii, la care s-a adaugat si schimbarea regimului de viata au putut constitui factori declansatori in cazul femelei de fata.
Dar asta nu exclude ca virusul sa fi existat inainte intre pasarile lui Sabin, care s-au imunizat in prealabil, iar pasarea nou achizitionata, supusa stresului de mutare sa fi facut o forma manifesta.
Neavand teste care sa ne demonsteze care dintre pasari sunt infectate, ma scuzati, dar facem simple speculatii privind vinovatia unuia sau altuia.
Cred ca cel mai bine ne concentram asupra eliminarii cauzei - virusul pox, atat de la Sabin cat si de la crescator.

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 15 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]