irina micut scrie:
...dar inclin sa cred ca are probleme cu gusha si il tratea de cu totul altceva..
Irina draga, fara sa te superi pe mine, dar ai o fixatie cu gusa aia... Sa-ti vand un pont:
orice pasare poate trai linistita fara gusa. Principalul ei rol este de depozit. Iar faptul ca ai oarecum "acces" la ea iti da senzatia ca de acolo vin problemele. Mai ales ca e la capatul distal al tubului digestiv si orice modificare de peristaltism intenstinal sau inervatie vegetativa il sesizezi acolo. Crede-ma ca este o simpla iluzie. Cand se ajunge la o distrugere a mucoasei intestinale, indiferent de cauza, pasarea este condamnata la moarte prin inanitie si deshidratare. Faptul ca nu poate absorbi electroliti atrage dupa sine perturbari la nivelul tuturor organelor si se instaleaza asa numitul Multiple organ dysfunction syndrome (MODS). Sincer, ceea ce tu consideri ca e poliurie e de fapt insuficienta renala. Apa iese pe unde a intrat si nu filtrata de rinichi! Prin urmare nu ti se pare mai normal sa se concentreze pe reechilibrarea hidroeletrolitica si sustinerea functiilor vitale decat a unei gusi? Din nou mi se confirma ca noi romanii ne pricepem la toate: politica, fotbal si mai nou medicina veterinara. Sunt si eu de aceeasi parere cu methos ca e in avantajul real al papagalului sa urmezi indicatiile medicului. De aceea a studiat 6 ani fiziologie, farmacologie, histopatologie si alte nebunele, tocmai ca sa inteleaga mai bine mecanismele... iar afirmatia ta la adresa competentelor d-lui doctor nu cred ca se justifica. Va rog inca o data sa discutam despre pasari si nu despre oamenii si cunostintele lor.
Multumesc pentru integere!