Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 26 Dec 2025 06:47

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 34 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
MesajScris: 28 Oct 2010 12:59 
Neconectat

exista conditioneri pentru mucoasa intestinala - unul dintre ele se cheama orego-stim.
pentru flora intestinala - probiotice vii, speciale pentru pasari.

daca e sub supravegherea unui medic veterinar nu e recomandabil sa iesi din prescriptiile lui si sa dai dupa ureche una si alta

http://www.perusi-standard.ro

Sus

MesajScris: 28 Oct 2010 13:03 
Neconectat

uitati ce am gasit pentru gusha si ,,sour crop,, - semintele regurcitate miroseau a acru
http://translate.google.ro/translate?hl ... A_enRO385e bine de stiut pentru orice fel de pasare

Sus

MesajScris: 28 Oct 2010 13:11 
Neconectat

impacted crop si sour crop sunt doua lucruri diferite.

impacted crop pasarea nu mai elimina fecale deloc, doar apa/urina. Gusa se blocheaza cu grit si mancarea nu mai trece (in cazul in care mai ajunge in gusa) din gusa mai departe.

sour crop e o afectiune datorata unor ciuperci. Tranzitul hranei prin corpul pasarii e incetinit din diverse cauze, gusa nu se goleste iar hrana fermenteaza in gusa sub actiunea ciupercilor respective.

http://www.perusi-standard.ro

Sus

MesajScris: 28 Oct 2010 13:28 
Neconectat

Multumesc mult..

Jako al meu nu poate digera semintele de floarea soarelui care fie le vomita si miros a acru fie ies in excremente -intregi . Poate manca peleti, mar, mancare moale . I-am pipait gusa si nu pare a avea ceva blocat in ea. In articol scrie ca poate manca mancare moale, baby food,
zer, cultura de acidophillus, ulei (ptr curatat gusa) si in nici un caz SEMINTE (asa cum mi-a spus doctorul..). Vedeti..si pe site-urile astea gasesti destule informatii utile.. ii era mult mai bine cand ii dadeam parrot baby food , mar la blender cu seringa...nu facea asa mult si nu era cu singe(fecalele par a avea singerari..) ..o fi ,,intoxicatie,, dar inclin sa cred ca are probleme cu gusha si il tratea de cu totul altceva..

Sus

MesajScris: 28 Oct 2010 15:18 
Neconectat
Site Admin

irina micut scrie:
...dar inclin sa cred ca are probleme cu gusha si il tratea de cu totul altceva..

Irina draga, fara sa te superi pe mine, dar ai o fixatie cu gusa aia... Sa-ti vand un pont:
orice pasare poate trai linistita fara gusa. Principalul ei rol este de depozit. Iar faptul ca ai oarecum "acces" la ea iti da senzatia ca de acolo vin problemele. Mai ales ca e la capatul distal al tubului digestiv si orice modificare de peristaltism intenstinal sau inervatie vegetativa il sesizezi acolo. Crede-ma ca este o simpla iluzie. Cand se ajunge la o distrugere a mucoasei intestinale, indiferent de cauza, pasarea este condamnata la moarte prin inanitie si deshidratare. Faptul ca nu poate absorbi electroliti atrage dupa sine perturbari la nivelul tuturor organelor si se instaleaza asa numitul Multiple organ dysfunction syndrome (MODS). Sincer, ceea ce tu consideri ca e poliurie e de fapt insuficienta renala. Apa iese pe unde a intrat si nu filtrata de rinichi! Prin urmare nu ti se pare mai normal sa se concentreze pe reechilibrarea hidroeletrolitica si sustinerea functiilor vitale decat a unei gusi? Din nou mi se confirma ca noi romanii ne pricepem la toate: politica, fotbal si mai nou medicina veterinara. Sunt si eu de aceeasi parere cu methos ca e in avantajul real al papagalului sa urmezi indicatiile medicului. De aceea a studiat 6 ani fiziologie, farmacologie, histopatologie si alte nebunele, tocmai ca sa inteleaga mai bine mecanismele... iar afirmatia ta la adresa competentelor d-lui doctor nu cred ca se justifica. Va rog inca o data sa discutam despre pasari si nu despre oamenii si cunostintele lor.
Multumesc pentru integere!

Sus

MesajScris: 28 Oct 2010 22:57 
Neconectat

poate..dar mai citesc si eu pe ici colo pe site-uri straine. In situatia in care mie astazi papgalul mi-a vomat toti peletii in urma unui cotor de ardei cu seminte iuti (dr mi-a spus ca poate manca fara probleme) am citit ca nu se da mancare solida ca nu poate fi digerata, ca semintele de ardei fac f rau la toate tub digestive , ca semintele sunt absolut interzise luni de zile si ca tot mai buna este baby bird food. Ca pasarea trebuie hranita cu ,,pro biotice,, care refac mucoasa tubului digestiv distrusa de SB3 si Enrofloxacina.. ,,sour crop,, sau gusa acida este de la prea multa mancare, o gusa supraincarcata... I-am dat probiotice si surprize.. a facut ,,carnacior,, normal tare si fara apa ..am sunat un medic veterinar de gaini de la tara care mi-a spus cum se procedeaza cu curcanii si gainile care au gusa acida si care regurgiteaza si au diaree.. se ia drojdie bere cat un bob de mazare se adauga 2 pic de otet mere, 2 picaturi de ulei si 2 picaturi de apa..si se baga pe gat..e pansament al tubului digestiv..si pasarile ,,tratate,, asa traiesc bine merci.. scuza-ma..cum sa dai unei pasari care nu poate sa digere..SEMINTE??????????????? De la o singura samanta i-a fost rau.. la urma uremi papagalul e tot pasare...nu?? cu multumiri dar site-ul cred ca este pentru impartasirea unor idei si experinte si nu ptr cenzura... invatam cu totii ..

Sus

MesajScris: 29 Oct 2010 10:56 
Neconectat

Irina hai sa fim seriosi nu cred ca te-a cenzurat nimeni,fiecare si-a spus punctul de vedere,eu nu m-am bagat sa-ti dau sfaturi vazand ca ai luat legatura cu DL doctor TUDOR,care la randul meu am beneficiat de multe sfaturi din partea dansului ,eu am crescut la mana foarte multi papagali ,ce ma intereseaza pe mine de unde provine papagalul,a fost crescut la mana s-au de parinti ,am anteles ca are doi ani ,are cumva inel pe picior, daca da, spunemi si mie ce scrie pe iel si pe urma am sa-ti spun daca m-ai are sanse dea-fi un papagal normal .

http://floricaneacsu.sunphoto.ro/Canari_mei_07-09 poze PUI AOR
http://www.clubulromandefringillidae.ro/

Sus

MesajScris: 29 Oct 2010 12:10 
Neconectat

Buna ziua
La o noua analiza, astazi i-a iesit Klebsiella SPP sensibila la Colistin Sulfat si Trimetoprim.. sper ca cei de la Med Veterinara sa nu fi gresit buletinul de analiza..oare formele de manifestare astea sunt?? daca are cineva idee...pls rply/thnks

Sus

MesajScris: 29 Oct 2010 16:03 
Neconectat
Site Admin

Infectia cu Klebsiella este una secundara, datorata scaderii imunitatii...

Sus

MesajScris: 29 Oct 2010 16:38 
Neconectat

Naiba stie, un medic veterinar care a lucrat in laborator mi-a spus ca toti o avem si sa las papagalul in pace. Sa-i dau drojdie si Enteroguard .. azi se simte mai bine, nu are diaree, umbla dupa mancare si ,,rumega,,ceea ce nu a mai facut demult. Oricum ,,Colistin ,,si Trimetoprim,, nu exista in farmacii (Colistin cica este un antibiotic f ieftin si ca din aceasta cauza nu-l produce si nici importa nimeni..). Ma duc luni la o firma pe Sos centura spre Tunari care produce si vinde numai la ferme (mi-a promis cineva ca-mi da pentru papagal) dupa care voi merge la medic Dl Dr Tudor. Oricum Dl Administrator- multumesc mut. Am dat niste mail-uri unor medici veterinari din USA/CHICAGO specilizati in Gri African sa vad ce spun. La urma urmei , e tot un fel de ,,gaina,, nu???

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 34 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]