Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 26 Dec 2025 06:56

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 34 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4
Autor Mesaj
MesajScris: 02 Noi 2010 16:11 
Neconectat

irina micut scrie:
partea alba este apoasa fie lipseste cu desavarsire iar ,,pipilica,, adica partea de lichid este incolora (ca apa) si in cantitate f mare ???

partea alba este "pipilica" si nu partea lichida. Partea lichida este apa care nu a trecut prin sistem (nu a fost absorbita de corp, filtrata de rinichi si apoi eliminata sub forma de urina) si care arata ca in continuare pasarea nu este ok.
Daca mananca eu zic sa continui cu tratamentul pana cand il termini. In paralel cu tratamentul si dupa terminarea lui da-i probiotice neaparat si vitamine.
Tine-l in continuare la caldura...foarte important!!!

http://www.perusi-standard.ro

Sus

MesajScris: 06 Noi 2010 10:21 
Neconectat

Buna...am terminat tratamentul dar in continuare partea lichida -ca apa este f multa (bea si foarte multa apa..) nu inteleg de ce partea verde fiind ,,solida,, - daca are idee cineva va rog astept un raspuns. o zi buna Irina

Sus

MesajScris: 22 Noi 2010 17:56 
Neconectat

Vrea sa spun tuturor celor care au urmarit acest ,,subiect,, ca Iubiku este f bine, astazi a vorbit prima oara si si-a etalat tot repertoriul dupa multe saptamani de boala..Nu i-am mai dat medicamente, am scos semintele aproape in totalitate. A mancat peleti (colorati cu gust si aroma de fructe), gutuie pe care o adora , mar , rodie -seminte tavalite in polen si dovleac copt . Nu stiu care din ele l-au ajutat sa-si revina dar nu mai are diaree deloc, nu mai bea apa multa, e vesel, se joaca ..si vorbeste !
Celor care citesc aceste randuri si care au idee ce anume l-a ajutat pe Iubiku sa-si revina, i-as fi extrem de recunoscatoare. A avut ,,sour crop,, gusha acra..sper din suflet sa nu -i revina boala. Are fecalele absolut normale, fara pic de lichid, cu partea verde si cea alba perfect delimitate (solida) .
Cu multumiri, Irina

Sus

MesajScris: 22 Noi 2010 19:20 
Neconectat

Eu cred ca l-a ajutat caldura si lipsa medicamentelor (antibioticelor).
Iti recomand in continuare sa il pazesti de orice element care ar putea sa ii disturbe starea de confort (ex: frigul din zilele acelelea), sa ii asiguri o dieta variata, pe langa cea de baza care pot fi peleti sau seminte...cum alegi tu.
Sa ii dai 2 zile pe saptamana, consecutiv, apa cu otet de mere (10ml la litru) pentru a pastra pH-ul tubului digestiv.
Motivul pentru care a aparut sour crop a fost modificarea pH-ului tractului alimentar. Din aceasta cauza tranzitul alimentelor a fost incetinit, a stagnat mancarea in gusa si a fermentat. Modificarea pH-ului e cauzata de stres (de orice fel...schimbare de alimente, schimbare de domiciliu, schimbare brusca de temperatura, curent, etc.) sau de intoxicare cu hrana contaminata.
Cel mai bun tratament e prevenirea...deci da-i apa cu otet de mere cum ti-am zis mai sus (neaparat de mere...nu de vin, nu de amestec vin+mere), alimentatie variata pentru ca fiecare leguma sau fruct are proprietatile proprii (de ex: dovleacul pe care l-ai dat copt poti sa il dai crud pentru ca are efect antihelmitic - omoara viermii intestinali) si in perioade de posibil stres probiotice. Daca ii dai dintr-o data zilnic legume s-ar putea sa apara o "diaree", de fapt un exces de apa datorita apei continute in legume. In scurt timp organismul se obisnuieste si diareea dispare. Inutil de precizat ca orice leguma trebuie spalata bine si uscata inainte de administrare. Eu evit salata. Dintre legume cu cantec este ceapa si usturoiul. Desi exista crescatori care dau usturoi crud la pasari eu nu il folosesc decat sub forma de ulei. Despre ceapa multi zic ca e ok dar si mai multi zic ca nu e. Eu nu am riscat si prin urmare nu o folosesc.

Hrana de calitate, apa de calitate si adapost de calitate...asta e tot ce isi doresc pasarile.

Tot ceea ce am zis si muuuuult mai multe se gasesc pe internet, totul e sa cauti informatia si sa dedici timpul necesar.

http://www.perusi-standard.ro

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 34 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4

Ora este UTC + 2 [ DST ]