Sunt un proaspat proprietar al unei nimfe. Inainte de toate,sa va prezint animalutul

Acesta este Motz, este mascul, peste 2 saptamani va implini varsta de 7 luni, este whiteface. Povestea lui este una trista, l am cumparat dintr un magazin de cartier, statea impreuna cu alte 3 nimfe intr o cusca de 2 ori mai mica decat cea in care sta acum, intr o aglomeratie si un frig de nedescris. L am ales pe el pentru ca avea cea mai lunga coada

In toata viata lui n a vazut un os de sepie, mi a fost greu sa l conving sa se apropie de el dar acum mananca foarte des. Cea mai proasta hrana de pe piata au mancat o,e ohrana pe care acum n o mai accepta pentru ca l am trecut pe vitakraft. A fost bolnav si mi am dat seama din clipa in care a facut un ganiat moale, apos si neclar. La veterinar mi a dat streptomicina si abia acum,dupa o luna de lupta cu bolile,pot spune ca e fericit,canta si se joaca. Si totusi,chiar si acum ma tem sa nu aiba ceva caci i s a exfoliat ciocusorul de la osul de sepie. Un crescator din Pitesti mi a dat niste vitamine,un tratament de o saptamana,luna de luna. Tot azi, dupa atata timp in care mi a fost teama sa i dau legume, i am tocat morcov in hranitoare. Greseala mea este ca l am cumparat bolnav dar nu mi pare rau,este un pui extraordinar de curios,jucaus si incapatanat. Se adapteaza mai greu dar a facut progrese de cand il am,ca inainte se speria si cand intram in camera,acum sta linistit in colivie langa laptop si se uita spre mine atent dar calm.
Problema care mi o ridic e urmatoarea, nu prea il cred pe vanzator cu privire la detaliile pe care mi le a dat.
Oare chiar are 7 luni si e mascul? Canta mult,cand il apuca nu se mai opreste o jumatate de ora si mai ales canta cand vorbesc la telefon langa el (mai bine-zis tipa). Penele de sub codita sunt pestrite (numai puncte de gri cu alb) iar sub aripioare are niste buline albe cam cat la jumatate din unghia de la degetul mic ( in rest fulgii sunt gri sub aripa). V am pus poze,astept parerile voastre caci sunteti crescatori vechi si va cred in masura de un sfat de calitate. Multumesc anticipat