Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 04 Iun 2026 15:39

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Boala la picioare gaini de curte
MesajScris: 06 Ian 2011 20:43 
Neconectat

Buna ziua,sunt membru nou si este primul subiect postat de aceea daca nu am procedat corect sau nu am ales rubrica care trebuie,scuze ! Am o gaina de curte,outoare cu o boala la picioare pentru care va rog,astept sugestii/sfaturi !? Mircea
Am observat dupa postare ca mesajul este la rubrica "vanzari" si ar fi trebuit la "boli tratamente" ! Intrucat nu stiu cum sa-l mut acolo,rog administratorul sa faca acest lucru cu scuzele de rigoare !
Imagine

Sus

MesajScris: 06 Ian 2011 22:27 
Neconectat

iai albastru de metil de la vet. pune pe un servet si freaca bine de 2-3 ori pe zi , este o boala des intalnita si la porumbei numita variola pe cioc sau pe cap nu are ?

Sus

MesajScris: 07 Ian 2011 08:35 
Neconectat

Cred ca este raia picioarelor (Cnemidocoptes mutans).Mai bine te duci la un veterinar, ca la gaini se pricep, la canari nu.

Sus

MesajScris: 07 Ian 2011 22:14 
Neconectat

Multumesc pentru raspunsuri,pe cioc nu are nimic,se pare ca este raie ! Daca stiti un remediu,va rog ! Locuiesc intr-o comuna unde sunt 2 farmacii vet,fetele de acolo par cam "aeriene" iar medicii sunt un fel de filozofi ! Nu se acorda atentie unei gaini chiar daca aceasta poate transmite boala altor 10-20 intrucat tarifele nu pot fi prea mari si atunci," te plimba " ! Mircea

Sus

MesajScris: 07 Ian 2011 22:50 
Neconectat

...in orice unguent ai( gen: asocilin, mibazon, etc), sau bun e caniderul(e pt paraziti) pune la 1 capac de sticla plastic 5 pic de ROMPARASECT, NEOSTOMOSAN, SUPERKILLER,etc...ieftine si de gasit si acolo...unguentul e pt fixarea subst active in solzii picioarelor.Binenteles ca amesteci si aplici in zona...pe cap nu pt ca oricum se unge gaina singura peste tot! O met simpla pe termen lung si n-o uita!

Sus

MesajScris: 08 Ian 2011 18:37 
Neconectat

Uite ce mai scrie in carte : Inainte de tratament se vor inmuia si indeparta crustele groase (inmuierea se poate face cu glicerina sau apa cu sapun).Apoi se vor aplica diverse acaricide (tratamentul indicat de gxgstandard ).Concomitent se face si tratamentul pasarilor aparent sanatoase.Tratamentul se repeta de mai multe ori la interval de 10-14 zile. Tratamentul trebuie asociat cu deparazitarea adaposturilor.

Sus

MesajScris: 08 Ian 2011 20:33 
Neconectat

Buna seara,va multumesc pentru sfaturi/mesaje ! Sunt utile ! Mircea

Sus

MesajScris: 08 Ian 2011 23:32 
Neconectat

Mai poti folosi in unguentele enumerate de gxgstandard sau in untura de porc,sulf pulbere pe care il gasesti la chimicale.Bafta!

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]