Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 29 Mar 2024 08:24

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Banner_AOR2015.gif   



Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 199 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Următorul
Autor Mesaj
MesajScris: 11 Ian 2011 07:37 
Neconectat

Membru din: 05 Feb 2010 19:54
Mesaje: 240
Localitate: Buc
Daca e sa vorbim de o TEMA data,canarul Rus e cel mai superior in executie,pana la ora actuala.Fapt concret la un concurs o sala intreaga au ramas muti de uimire si cu gura cascata la ce sunete poate scoate aceasta pasare, ascultati si urmariti filmuletele: http://www.youtube.com/watch?v=7ezHjyByk_M http://www.youtube.com/watch?v=WuLGVesFMYU&NR=1 http://www.youtube.com/watch?v=UQhByA70nSY Este parerea mea.


Sus
 Profil  
 
MesajScris: 11 Ian 2011 09:33 
Neconectat

Membru din: 20 Oct 2009 19:38
Mesaje: 42
Localitate: Oradea
Dl. Mihai S. Inteleg perfect ce spuneti si multumesc pentru precizari. Nu sunt chiar incepator in cresterea canarilor nici eu (prima pereche am primit-o in 1985, cand locuiam in Mangalia, acolo aproape de d-voastra)si cu sapte perechi cate am eu, nici nu indraznesc sa zic ca sunt crescator,doar pasionat. De atunci urmaresc tot ce se scrie despre canari ,de aici pana in Puerto Rico (canariculturaenpuertorico.com este interesant).Dar cum stiti, la unii ne plac blondele la altii brunetele, la unii Malinois la altii Cantaretul Rus (asta parca are partitura in fata).Parerea mea este ca se pot face cumparatii doar in cadrul rasei respective.


Sus
 Profil  
 
MesajScris: 11 Ian 2011 12:41 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Feb 2010 21:05
Mesaje: 680
Localitate: BUCURESTI
Domnilor hai sa fim seriosi, nu putem sa comparam slavujarul ,cu cantaretul rus ,este o diferenta ca de la cer la pamant ,NOS-KPT te invit la mine sa auzi un canar cu acelasi cantec poate m-ai bun ,toti canarii de cantec au nevoie pe timpul anului si de o anregistrare cu cantecul lor ,asta ramane la latitudinea crescatorului daca vrea sa o puna sau nu ,de ce trebuie sa-i pui banda slavujarului pentru ca are unele parti impuse de fiecare crescator(sturz ,graur etc) deci trebuie pusa ,nu spune nimeni ca nu uita din repertoriu,si malinoise,timbrado,roller uita ,deci nu vad asta un impediment ca le punem banda ,am ma-i spuso si ma repet, nu ori ce canar poate sa faca partile pe care le canta un slavujar,aici sa facut o selectie de ani buni ,eu am ascultat m-ai multi slavujari si mi-am facut o parere pe care nu poate sa mi-o schimbe nimeni ,nu va uitati la acele anregistrari si sa-i catalogati gresit trebuie ascultati life, si va schimbati parerea cat ati fi voi de conservatori pe o anumita rasa de canari.

_________________
ImagineImagine

http://floricaneacsu.sunphoto.ro/Canari_mei_07-09 poze PUI AOR
http://www.clubulromandefringillidae.ro/


Sus
 Profil  
 
MesajScris: 11 Ian 2011 13:48 
Neconectat

Membru din: 05 Feb 2010 19:54
Mesaje: 240
Localitate: Buc
Intradevar nu am experienta dumneavoastra,probabil ca nici prezentarea canarului SLAVUJAR nu sa facut cum trebuie,cum poate cineva intelege ce canta cand sunt 4 colivii.Era suficient unul bun si atat.Nu am nimic cu canarii SLAVUJAR .Sunt adeptul canarilor de cantec.Poate ascultam unul care sa faca impresie mai buna,daca aveti o inregistrare.


Sus
 Profil  
 
MesajScris: 11 Ian 2011 14:32 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Feb 2010 21:05
Mesaje: 680
Localitate: BUCURESTI
DA am sa rog pe domnul SORIN cand se va face deschiderea clubului ,sa aduca cati-va canari sa-i asculte toata lumea life ,sa nu ma-i existe dubi an privinta acestor canari ,anca odata ma repet nu cresc acesti canari ,dar m-au fermecat ce poate sa interpreteze aceste pasari.

_________________
ImagineImagine

http://floricaneacsu.sunphoto.ro/Canari_mei_07-09 poze PUI AOR
http://www.clubulromandefringillidae.ro/


Sus
 Profil  
 
MesajScris: 11 Ian 2011 19:11 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 20 Sep 2009 01:28
Mesaje: 458
Localitate: Ploiesti
Mihai S. scrie:
.Malinoisul este canarul care daca ii studiezi cantecul ,vei vedea ca este unul foarte complex si iti poate face surprize,pe cand ROLLERul(care are o valoare de necontestat) a intrat pe cateva ture principale ....si s-a oprit.(ma refer pe plan mondial)..


Pentru ca d-l Stere si-a expus punctul de vedere vizavi de genealogia canarului de cantec din zilele noastre, ma simt dator sa fac anumite mentiuni:
In primul rand, complexitatea nu este o calitate la canarii de cantec, ci mai degraba o dovada timpului scurt de cand s-a nascut rasa. Asa cum slavujar are 30 de parti( nu vreau sa descurajez pe nimeni, dar sa fim sinceri, e foarte greu sa tii cont de toate aceste ture si sa le apreciezi in mod corect - marea majoritate a crescatorilor de canari se "inspaimanta" cand aud de 4 ture la rolleri), asa si malinois are mai multe parti decat rollerul. Cu timpul si malinois va pierde din ture. Roller de Harz are sute de ani in spate de munca germana si de aceea este filonul de baza in crearea canarilor de cantec(mai ales in cazul malinois). Mai mult sau mai putin, mai devreme sau mai tarziu, rollerul a contribuit si va contribui si de acum inainte cu siguranta la crearea raselor de cantec. Am asistat la discutii ale crescatorilor rolleristi ,renumiti de la noi din tara, persoane cu o vasta experienta ornitologica si tocmai acest subiect il vizau: evolutia aprecierii in concurs a turelor rollerului si faptul ca in istoria indelungata a existat intotdeauna o evolutie pozitiva(s-a tins spre a se obtine rollerul perfect, fara greseala in interpretarea turelor, de aceea din 9 ture cate au fost initial s-a ajuns in ziua de azi la 4), care l-a facut din ce in ce mai bun(prin eliminarea turelor care erau greu de interpretat si pe baza carora se produceau greseli frecvent); lucru care se va intampla si in continuare, astfel ca "pendulul" rollerist nu se va opri tocmai acum... el va continua sa bata asa cum a facut-o sute de ani la randul. O rasa cu cat are mai multe ture, cu atat este predispusa greselii(aici ma refer la indivizii acelei rase). E practic imposibil sa intalnim perfectiunea intruchipata, lucru care este extrem de dificil si cand se urmaresc "doar" 4 ture de baza. Dar despre aceste lucruri ne poate spune prin amabilitatea sa, dragul nostru coleg si recunoscut rollerist, Nelutzu.

PS: Tin sa-i incurajez pe cei care cresc sau vor creste in viitor canarul de cantec sarbesc si personal ma bucur ca adeptii cantecului isi “ingroasa” randurile.
Mult succes!


Sus
 Profil  
 
MesajScris: 11 Ian 2011 21:59 
Neconectat

Membru din: 05 Feb 2010 19:54
Mesaje: 240
Localitate: Buc
Daca e dupa parerea mea si pentru care as opta,ar fi canarul bulgaresc orpheus,tot cu cantec de privighetoare cu parti mai clare si bine definite. Adica acesta .http://www.youtube.com/watch?v=9cNvyTjjtLc


Sus
 Profil  
 
MesajScris: 12 Ian 2011 00:02 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 02 Ian 2010 22:10
Mesaje: 324
DA,asa este ....cu cat canarul are mai multe ture,cu atat este predispus la greseli;eu il numesc un canar "saturat".Dar cand am spus ca este complex,eu m-am referit la modul de interpretare al turelor:accelerate,grave ,profunde,ture intermediare armonioase.Nu stiu daca o sa se ajunga si la malinois,sa fie o batalie asa mare, de exemplu pe 4 ture superioare(klok-bol-staaltonen-fluiten),dar nu prea cred ,din moment ce italienii si spaniolii conduc detasat la aceasta rasa de cantec,iar dincolo nemtii cu o scoala drastica, vor sa scoata cele mai rulate si profunde ture.Este ca un meci intre Bayern M. si FC.Barcelona.Ramane de vazut cine o sa castige pana la urma.

_________________
CLUBUL ROMAN MALINOIS-WATERSLAGER
http://www.waterslager.ro
halciu68@gmail.com
http://Halciu.sunphoto.ro
Tel:0735085933


Sus
 Profil  
 
MesajScris: 12 Ian 2011 00:55 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 02 Ian 2010 22:10
Mesaje: 324
Referitor la aparitia lor, am uitat sa mai mentionez ca canarul roller a aparut in 1700,in urma unor selectii si a unei scoli foarte dure,l-au numit atunci canarul saxon sau harz(zona Hanovra-Harz).Regiunea Harz era cunoscuta ptr. ca ocupa primul loc in materie de cantec:drept urmare in 1860 un miner din acea zona a revolutionat acea perioada,aducand un canar,ce a cantat ptr. prima data hohlrolle(tura adanca).In ceea e priveste Malinoisul , nu este un canar care a aparut RECENT.Numele de Waterslager,a fost intradevar dat oficial inainte de 1912,dar el a aparut intre anii 1600-1850,atunci cand miscarea ornitologica a facut un pas urias catre:Spania,italia,olanda,belgia,germania etc.El s-a numit" Marele canar galben" sau "Gran Sajon",care avea un cantec mai rudimentar....dar care in timp a progresat substantial.Nu intru in mai multe amanunte,ptr.ca sunt foarte multe de spus,dar vreau sa precizez, ca si malinoisul are radacini adinci in istoria canarilor.De aceea ma incanta aceste doua rase,dar am o afinitate mai mare ptr.Malinois

_________________
CLUBUL ROMAN MALINOIS-WATERSLAGER
http://www.waterslager.ro
halciu68@gmail.com
http://Halciu.sunphoto.ro
Tel:0735085933


Sus
 Profil  
 
MesajScris: 12 Ian 2011 13:28 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 22 Noi 2010 15:02
Mesaje: 33
Salutam toti crescatorii,ma bucur ca a luat o mare amploare aceste discutii,de ce nu se vorbeste de canarul smet ? oricum numaratoarea inversa a inceput adica cele 12 luni pt educarea canarului, :lol: ,vreau sa vad in toamna cu ce va prezentati la concurs.Teoria ca teoria practica ne omoara


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 199 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Furnizat de phpBB® Forum Software © phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România