Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 27 Dec 2025 17:15

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 123 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: ajutor
MesajScris: 29 Noi 2010 22:18 
Neconectat

http://www.asociatiaornitologica.ro/forum/viewtopic.php?f=8&t=139 aici ai toate explicatiile necesare

Sus

MesajScris: 29 Noi 2010 23:05 
Neconectat

Imagine

Asta este papagalul meu. Ce parare ai?

Sus

MesajScris: 30 Noi 2010 10:22 
Neconectat

este o femela,
la culoarea gry asa arata femelele
Imagine
asa arata masculii
Imagine

Sus

MesajScris: 30 Noi 2010 17:47 
Neconectat

este pui si este mascul si are vreo 4 luni asa mi-a zis si crescatorul de unde l-am luat

Sus

MesajScris: 01 Dec 2010 13:43 
Neconectat

sorinel1970 scrie:
este pui si este mascul si are vreo 4 luni asa mi-a zis si crescatorul de unde l-am luat

Dupa cum arata e femela .Daca are 4 luni si este mascul ar trebuii sa cante , daca nu canta sigur e femela.

Sus

Subiectul mesajului: pierdut nimfa
MesajScris: 02 Feb 2011 18:36 
Neconectat

pierdut nimfa in Cluj zona Marasti BRD, mutatia lutino perlat, inelata AOR cu inelul OD 47 - AOR (F10) - 3.

Cine o gaseste sau o vede este rugat sa ma contacteze la nr de tel : 0747331896.

http://dana24.sunphoto.ro

Sus

MesajScris: 03 Feb 2011 00:58 
Neconectat

The King
Imagine

la Cuibarit Suzi
Imagine

kiki
Imagine

ricky
Imagine

si cei 2 pui de 6 saptamani
Imagine

whiteface(momentan in carantina )
Imagine

pe bara
Imagine

Sus

MesajScris: 03 Feb 2011 11:46 
Neconectat
Moderator

Ai o adevarata armata si tu :) in frunte cu comandantul de pe deget.

Sus

MesajScris: 24 Feb 2011 16:21 
Neconectat

Sunt un proaspat proprietar al unei nimfe. Inainte de toate,sa va prezint animalutul :D
Imagine
Acesta este Motz, este mascul, peste 2 saptamani va implini varsta de 7 luni, este whiteface. Povestea lui este una trista, l am cumparat dintr un magazin de cartier, statea impreuna cu alte 3 nimfe intr o cusca de 2 ori mai mica decat cea in care sta acum, intr o aglomeratie si un frig de nedescris. L am ales pe el pentru ca avea cea mai lunga coada :) In toata viata lui n a vazut un os de sepie, mi a fost greu sa l conving sa se apropie de el dar acum mananca foarte des. Cea mai proasta hrana de pe piata au mancat o,e ohrana pe care acum n o mai accepta pentru ca l am trecut pe vitakraft. A fost bolnav si mi am dat seama din clipa in care a facut un ganiat moale, apos si neclar. La veterinar mi a dat streptomicina si abia acum,dupa o luna de lupta cu bolile,pot spune ca e fericit,canta si se joaca. Si totusi,chiar si acum ma tem sa nu aiba ceva caci i s a exfoliat ciocusorul de la osul de sepie. Un crescator din Pitesti mi a dat niste vitamine,un tratament de o saptamana,luna de luna. Tot azi, dupa atata timp in care mi a fost teama sa i dau legume, i am tocat morcov in hranitoare. Greseala mea este ca l am cumparat bolnav dar nu mi pare rau,este un pui extraordinar de curios,jucaus si incapatanat. Se adapteaza mai greu dar a facut progrese de cand il am,ca inainte se speria si cand intram in camera,acum sta linistit in colivie langa laptop si se uita spre mine atent dar calm.
Problema care mi o ridic e urmatoarea, nu prea il cred pe vanzator cu privire la detaliile pe care mi le a dat.
Imagine
Oare chiar are 7 luni si e mascul? Canta mult,cand il apuca nu se mai opreste o jumatate de ora si mai ales canta cand vorbesc la telefon langa el (mai bine-zis tipa). Penele de sub codita sunt pestrite (numai puncte de gri cu alb) iar sub aripioare are niste buline albe cam cat la jumatate din unghia de la degetul mic ( in rest fulgii sunt gri sub aripa). V am pus poze,astept parerile voastre caci sunteti crescatori vechi si va cred in masura de un sfat de calitate. Multumesc anticipat

Sus

MesajScris: 25 Feb 2011 18:46 
Neconectat

Sa nu-ti para rau ca l-ai achizitionat, caci ai facut o fapta mare. Este mare pacat ce se intampla in petshopuri...Intradevar, trebuie sa fii foarte atent cu el, pentru ca boala se poate manifesta oricand. De multe ori pasarile raman purtatoare de agent infectios(chiar daca nu se manifesta),din mai multe rationament: ori datorita efectului bacteriostatic al antibioticului(stopeaza dezvoltarea coloniilor de bacterii patogene, nu le distruge), fie datorita nefolosirii antibioticului adecvat si apare rezistenta la antibiotic(adaptibilitatea este una din marile calitati ale bacteriilor= rezistenta la antibiotice a unor colonii,care prolifereaza) sau se mai intalneste un caz destul de des... anitibioticul nu patrunde in toate tesuturile in care este prezent agentul etiologic si sta "cumintel" pana i se permite sa isi faca de "cap". In toate aceste cazuri, in momentul scaderii imunitatii pasarii, boala recidiveaza. Nu stiu daca veterinarul la care ai apelat a facut si o antibiograma inainte de ati da recomandarea(asa ar fi fost normal). Rezistenta la antibiotice este o trasatura a tulpinilor bacteriene, nu a unui anumit gen si asta datorita folosirii fara "cap" a antibioticelor de zeci de ani. O solutie pentru a nu mai avea probleme cu pasarea ta sunt probioticele. Daca vei folosi probiotice, vei avea rezultate excelente. Mult succes!

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 123 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]