La criticat puii nu ma bag. Sunt mici si pana nu naparlesc nu poti sa iti dai seama cu un grad ridicat de certitudine despre ceea ce pot.
In ceea ce priveste puii pot sa iti spun ce as face eu in sensul ca merita tinut pana dupa naparlire sau nu. Tine minte ca de multe ori pozele nu prea corespund cu realitatea.
Deci, dupa poze, ce as face eu.
Opalinul l-as tine. Grey-green-ul l-as tine. Urmatorul nu. Al patrulea da. Al cincilea da, e si cel mai bun dintre pui. Are latime buna in dreptul ceromei, inaltimea coroanei e iarasi buna, dar punctele s-ar putea sa nu fie destul de mari. Al saselea nu. Al saptelea e un mascul adult care pare ok dar nu pot sa imi dau seama de prea multe din poza, pare ca masca e cam scurta.
Al optulea da. Al noualea si al zecelea da. Al unsprezecelea si al doisprezecelea da pentru ca e nesigura treaba cu ei si atunci mai bine ii tii pana naparlesc; mi se par cam nasosi...adica nu au ciocul destul de acoperit de pene (vezi al cincilea).
Urmatorul e ok dar daca nu ai o poza mai buna si in care sa si stea mai bine, nu ma prea pot pronunta.
Al paisprezecelea e ok. Promite, deci e de tinut pana naparleste.
Masculul gri e frumos. Poti sa il folosesti pentru puncte, pentru adancimea mastii, pentru inaltimea coroanei. Cred ca are si pozitie buna si e si activ. Penajul e frumos si proportionat. Are nevoie de latime mai mare deasupra ciocului si de penaj directional pentru a fi o pasare cu sanse reale in expozitii. Imi place ca e echilibrat.
Ultimul pui e de dat, cel din fata. Cel din spate e de tinut.
Sper ca te-am ajutat si ca nu te-ai suparat
Bafta!
http://www.perusi-standard.ro