Da Docky, din pacate trebuie sa-ti dau dreptate in ce priveste posibilitatea aspectului microbian, bacterian, s.a.m.d. Sper doar voi reusi sa tin in frau acest aspect. Am vazut ca exista o groaza de deparazitare si dezinfectante atat pentru corp cat si pentru adapost, asa ca voi face des astfel de actiuni si astfel sper sa fie ok. Prefer confortul lor in detrimentul confortului meu !
In ce priveste culoarea, tind sa fiu de acord cu tine doar pe jumatate, zic eu. Iti imaginezi ca stiu ca aceste pasarele sunt crescute in captivitate de multe generatii, dar la fel de bine stiu ca un crampei de informatie genetica cu privire la mediul natural al speciei, este obligatoriu prezent, indiferent cate generatii au trecut in captivitate. In plus, cu mici exceptii, de-a lungul timpului generatiile s-au nascut, au crescut si trait la cate un alt crescator, implicit un alt mediu si conditii de culoare, dimensiuni, confort, s.a.m.d., avand astfel in bagajul genetic mai multe informatii despre acest aspect. Din acest motiv sper sa se obijnuiasca repede si sa le si placa confortul, in varianta oferita de mine !
Nu sunt vreo inteligenta in domeniu, sunt doar un impatinit al documentarelor Animal Planet si celelalte asemenea.
Despre aspectul nisipului din tavita, spun doar ca oricum intentionez sa pun si nisip normal, pe care sa-l ciuguleasca ele linistite, evitand astfel problema indicata de tine si care altfel, ar fi intradevar o problema. De altfel si aici intentionez sa ma ocup des de curatenie, astfel incat sa evit cat mai mult posibil aparitia unor probleme. Am uitat sa precizez ceva foarte important referitor la nisipul lipit de tavita, de acel adeziv si implicit nisip lipit, nu se lipeste absolut nimic. Fiind gandit pentru pardoseli de mare trafic, are o compozitie chimica care nu permite sa se lipeasca nimic de el si implicit nici sa se impregneze ceva in el, astfel ca nu prea exista riscul contaminarii si este foarte usor de curatat.
Oricum, voi urmarii indeaproape bunul mers vietii in voliera si daca va dovedi intradevar ca m-am insel cu privire la vreunul din aspecte, bineanteles ca voi lua urgent masuri.
Multumesc mult pentru dezbaterea subiectului si pentru opinii si mai astept cu interes si altele.