Citat:
Cu siguranta a fost coccidioza, si din cate imi dau seama a trecut printr-o naparlire falsa, probabil din cauza regimului de lumina. Pe acest fons a scazut imunitatea si s-au dezvoltat coccidiile.
Multumesc frumos pentru explicatie, Marius! Intre timp, am citit undeva (din pacate am pierdut linkul, era un site in engleza, articolul scris de cineva din Marea Britanie) ca pentru coccidioza s-ar putea da si tratament periodic preventiv. Daca e adevarat, inseamna ca daca-i dadeam din prima zi Coccistop, poate-l salvam. Acum, dupa ceva timp de la esec(uri), pot analiza "la rece" problemele aparute si sa trag niste invataminte.
Citat:
Acum poate ai inteles de ce pasarile reproduse in captivitate au pretul lor. Chiar daca tu nu esti convins, acele exemplare pe care le-ai detinut erau sustrase din salbaticie prin diferite metode, fiind subspeciile autohtone.
Eu inca sper, in sinea mea, sa nu ai dreptate
Dar daca totusi ai, atunci adevarul pe care il zici este trist de descurajant. Elimina din start optiunea de "hobby" si transforma totul intr-un lux, intr-o activitate accesibila doar unor "elite", in care cei fara disponibilitati financiare largi nu au pentru ce sa-si bage nasul, indiferent cat de mult le-ar place
Sa dai o suta/sute de euro pe o singura pereche de pasarele, mie mi se pare a fi totusi un efort financiar. Colaborat cu faptul ca orice incepator are sanse mari sa aiba si pierderi, rezulta ca ar fi nevoie de ceva mai mult decat o pereche de pasari(macar 2-3 perechi), ca sa pui o "piatra de inceput". Si asta deja, cel putin pe mine, ma scoate undeva in zona imposibilului cu costurile pentru "investitia initiala"(n-am mai inclus hrana si altele). Eu, lucrand ca programator in industria IT, am venituri mai mari decat salariul mediu pe economie din Romania si tot imi lasa impresia de inaccesibilitate...dar multi oameni in tara noastra nici salariul mediu nu-l iau.
In afara de domnul Florica Neacsu, n-am mai gasit pe nimeni sa popularizeze cresterea "oficiala" de fringillidae indigene in Romania. E foarte posibil sa ma insel, poate ca mai sunt si altii(si tu ai un site, dar nu mai pare a fi actualizat de ceva vreme), dar n-am gasit indicii suficiente pe internet. Nu stiu altii cum au facut "investitia initiala", dar domnul Neacsu, la cate pasari are, mi se pare ca ori e sponsorizat zdravan ori face activitatea asta ca si bussiness din care castiga bani. Ceea ce iar ma duce cu gandul la o activitate "de lux"...
Eu urmaresc de cativa ani site-ul si forum-ul AOR si citisem undeva ca AOR-ul si-ar dori ca pasiunea pentru cresterea fringillidae-lor in captivitate
si in legalitate sa se raspandeasca prin tara si se mai mentiona ceva si de tinerii incepatori. Si-mi aduc aminte, ca de pe la primele postari pe forum, anul trecut, cand in sfarsit imi luasem inima in dinti si ziceam sa incep, ai inceput prin a-mi zice, din start, cate sute de euro costa niste pasarele "oficiale" si "legalizate". Adica, un fel de, "domnule, ori dai banul gros, ori stai deoparte". Chiar imi doream sticleti, si mi-a fost greu sa accept de bun (sau "bun venit") mesajul tau...Na, ori imi scapa mie ceva, ori in felul asta, nu stiu cum s-ar putea raspandi "microbul" in Romania, daca pana si un om cu venituri peste medie, ramane blocat(si nu din rea vointa, ci pur si simplu la modul realist) cand afla cum trebuie sa fie "inceputul".
Imi cer scuze daca am suparat pe cineva, nu am vrut decat sa dau un feedback la finalul unei activitati. Sau poate inainte unui nou inceput
fiindca jumatatea de an cat l-am avut pe Sticletel (si ceilalti) m-a facut sa-mi placa si mai mult sticletii. Sper ca tot ce-am scris mai sus sa fie doar impresia gresita a unui frustrat, dupa zicala: "Vuplea care nu ajunge la struguri zice ca-s acri."