Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 13 Sep 2024 20:29

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Banner_AOR2015.gif   



Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 99 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: CJ20 Aviary
MesajScris: 01 Ian 2010 18:47 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 26 Sep 2009 17:11
Mesaje: 849
Localitate: Deva, HD
Cu ocazia Noului An am avut mai mult timp liber la dispozitie si am reusit sa fac niste poze prin crescatorie. In sfarsit ma tin de cuvant si aduc poze cu crescatoria.
Dupa cum ziceam printr-un post anterior, cele mai valoroase pasari ale mele sunt dintr-un import direct din Irlanda de la 2 crescatori si mai recent (noiembrie 2009) unul din Anglia. Am tot incercat sa selectez ce a fost mai rasarit pe la noi si sa imbunatatesc pasarile pas cu pas dar cu asta nu se ajunge departe si oriunde se ajunge, se ajunge foarte incet. Dupa parerea mea infuzia de capital genetic de calitate ramane sfanta in opozitie cu imperecherile selective a unor genitori ce prezinta unele caracteristici deziderabile dar restul de 50-90% dintre trasaturi lasa de dorit.
Deja sunt la primul sezon de reproducere cu pui din pasarile importate din Irlanda. Si pasarile aduse in noiembrie au primele oua.
Crescatoria consta dintr-o camera de 7m x 4m x 1,90m(h) in care am o voliera comuna de 3m x 1,70m x 1,80m(h), doua rafturi de boxe pentru imperechere a cate 15+3 boxe fiecare (3 randuri de 5 boxe de imperechere + o boxa mai mare la capat pentru intarcat puii) boxele individuale sunt de 0,7m x 0,5m x 0,5m(h) iar cea din capat, pentru intarcat puii este ceva mai lata. Va mai fi in viitor inca o voliera pentru lotul de expozitie (daca tot suntem asociatie serioasa...) si inca o voliera destul de mare cu acces in exterior. In rest, dulapuri, recipiente pentru pastrat hrana, banci (:D) si altele.
Boxele de reproducere nu sunt populate in totalitate ci asteapte fiecare, cate o pereche de calitate.
In primul rand, pe langa pasarile prezentate intr-un alt topic (http://www.asociatiaornitologica.ro/forum/viewtopic.php?f=23&t=184&start=0) va mai prezint cateva pasari adulte. Pozele sunt destul de slabe pentru ca pasarile sunt "la cuiburi" si nu considerat necesar sa le scot in cusca pentru fotografiat. Oricum in perioada de reproducere nu arata extraordinar. Deci:

Imagine

un mascul foarte frumos cu caracteristici foarte bune ale capului, masca buna, desi se mai poate lucra la marimea punctelor, lungime buna

Imagine

mascul cu puncte mici dar cap frumos, lungime buna

Imagine

Imagine

Aceeasi pasare in ambele poze, foarte buna, prezinta "swank", "efect buffalo", inaltime si latime deasupra narilor si masca adanca dar marimea punctelor lasa de dorit

Sper sa corectez in acest sezon deficientele celor doi masculi prezentati anterior.

Femele nu am fotografiat pentru ca sunt in cuiburi pe pui mici sau oua. Dupa terminarea sezonului si naparlire vor veni si poze cu femele. Majoritatea sunt opalin cu puncte multe si mari pentru a corecta masculii.

Acum incaperea propriu-zisa:

Imagine

Partea de "aparatura". Hrana, diverse accesorii, scule. Aici mai este de lucru si de amenajat. :mrgreen: DIY man :ugeek:

Imagine

Raftul de imperechere nr. 1. Contine boxele 1-15. 14 sunt ocupate. Cele trei boxe de intarcare sunt pline deocamdata cu prima serie de pui ;).

Imagine

Voliera mare cu dimensiunile date mai sus. Aici intra puii selectionati dupa prima naparlire in asteptarea maturizarii si inceputul sezonului de reproductie. Tot aici sunt adultii care au avut performante notabile in sezonul de reproducere. Care nu se "califica" din diverse motive, atat pui cat si adult, este vandut la pet-shop. Din principiu nu vand altor crescatori pasari adulte decat la cererea lor expresa. Obiceiul meu este sa nu vand NICIO pasare inainte de prima naparlire.

Imagine

Aveti aici Raftul de imperechere nr. 2. Contine boxele 16-30. Deocamdata nu sunt gata, dar in 2 saptamani vor primi noi locatari, deci am de lucru.

Si acum niste pui 2010. Prima serie. Cativa au scapat neinelati pentru ca prima tura de inele a ajuns cand unii erau deja prea mari. Bineinteles, cei mai buni au facut "smecheria" asta.

Imagine

pui verde pied. Promite. Masca buna si adanca, destul de mare ca si constitutie. Colorit bun. E trecut la "pastram". Din pacate tatal lui are obiceiul urat de a-i ciuguli cat sunt mici si se vede ca ii lipsesc niste pene. Sper ca la prima naparlire sa ii apara si penele lipsa. Oricum, pasarea e buna si daca arata bine o voi pastra chiar cu penele lipsa.


Imagine

O "poza de grup". :D

Imagine

Pui verde-gri. Cel mai bun pui al seriei 1. Masca promite mult. Constitutie foarte mare. Foarte bland. Ar fi fost o pasare de expozitie ideala daca nu mi-ar fi facut "faza" de a scapa neinelat. Se poate observa inca de pui efectul "buffalo".

Hrana este foarte importanta. Fara hrana de calitate nu se cresc pasari de calitate. Am experimentat pe propria piele cu mei si alte seminte cumparate de la diversi comercianti si agricultori, deci nu e nevoie sa faceti si voi aceeasi greseala si credeti-ma pe cuvant. O hrana mediocra creste o pasare mediocra.

Si aici seria 2:

Imagine

S-au nascut de Revelion :mrgreen:
Sper ca v-a placut!

P.S. Sunt constient ca inca mai este muuult de lucru pana a ajunge la nivelul la care se expune in prezent in UK. Am luat recent legatura cu un crescator extraordinar de acolo si puii pe care mi i-a prezentat el sunt incredibili. Sper ca in primavara-vara sa am banii necesari sa aduc 1-2 pui de genul celor pe care i-am vazut la el.
Pasarilor mele le lipseste inaltimea deasupra narilor dar anul trecut am reprodus 2 femele care au din plin aceasta caracteristica si sper ca aceste doua femele, impreuna cu masculii importati in noiembrie sa imi dea niste pui excelenti. Am mari asteptari de la acest sezon de reproducere, dar, si mai mari voi avea sezonul urmator, pentru ca, dupa cum se stie, rezultatele outcrossing-ului se vad in al doilea sezon.

Am prezentat la fiecare pasare fotografiata atat defectele cat si punctele tari. Veti observa ca nicio pasare nu este fara defecte, de multe ori defectele prezente la pasarile mele se traduc in rezultate slabe in concursuri, dar asta este diferenta intre o pasare de 250£ si una de 5-6-800£. Important este ca ei sunt inruditi cu pasarile de 800£ ai crescatorului de la care le-am cumparat si defectele lor se pot remedia cu ajutorul calitatilor pe care le au pasarile de acasa. De ex: nu m-am temut sa cumpar pasari cu puncte mici atata timp cat in rest se incadrau in standardele mele, deoarece stiam ca acasa ma asteapta niste femele opalin cu puncte imense.

_________________
Daca poti sa visezi un lucru, poti sa il si faci!
If you never show, you will never know.
tel: 0766.336.890
http://www.perusi-standard.ro


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: CJ20 Aviary
MesajScris: 01 Ian 2010 19:33 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 24 Aug 2009 17:16
Mesaje: 44
Localitate: Bucuresti
Interesanta discutie si instalatie pt perusi iti doresc mult succes pe viitor, inteleg munca pe care o depui; succes si un an plin de inpliniri si bucurii ! :P


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: CJ20 Aviary
MesajScris: 01 Ian 2010 20:30 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 11 Noi 2009 10:33
Mesaje: 562
Localitate: Craiova
Foarte frumosi perusi standard ,foarte frumoasa crescatorie, foarte frumoasa sinteza FELICITARI

_________________
Imagine Imagine
http://nelutzucraiova.sunphoto.ro/ http://canaridecantec.ro/


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: CJ20 Aviary
MesajScris: 01 Ian 2010 23:20 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 23 Aug 2009 00:10
Mesaje: 206
Localitate: IASI
foarte frumos methos ! felicitari ;)

_________________
Imagine Imagine http://kratos.sunphoto.ro/canari_2010 AP19

eu nu imi vindec nebunia...eu traiesc cu ea in fiecare zi


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: CJ20 Aviary
MesajScris: 03 Ian 2010 14:50 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 09 Dec 2008 22:13
Mesaje: 1248
Localitate: Cluj-Napoca
Pana aici totul clar si frumos... :mrgreen:, dar daca se poate sa explici mai in amanunt termenul de "swank"si "efect buffalo"...
Am intalnit deasemenea pasari, mai ales de prin Ungaria care prezinta in masca punctulete negre, dar mult mai multe decat se pot observa la masculul verde gri. Si acesta este considerat defect? Cum se poate corecta?

_________________
ImagineImagine
The human mind is like a parachute: it only works when it's open.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: CJ20 Aviary
MesajScris: 03 Ian 2010 16:51 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 26 Sep 2009 17:11
Mesaje: 849
Localitate: Deva, HD
Docky scrie:
Pana aici totul clar si frumos... :mrgreen:, dar daca se poate sa explici mai in amanunt termenul de "swank"si "efect buffalo"...


swank=se refera la profilul capului cand penele de deasupra narilor pornesc intai in fata si apoi in sus. Datorita acestui efect ciocul si narile par "infundate" in profilul pasarii. Acest lucru este dat de muschii de sub piele si care trag pielea capului inspre in fata, aducand astfel si penele inspre in fata si rezultand un aspect de bila de ping-pong foarte frumos si foarte apreciat. Nu toate pasarile pot face "trucul" acesta iar cele care il pot face sunt clasate inaintea celor care nu.

efect buffalo= efectul care rezulta cand privind din fata penele de deasupra narilor ele pornesc ca si coarnele unui bivol african (buffalo): in jos apoi lateral apoi in sus. Masculul verde-gri care apare in doua poze are ambele efecte si se pot identifica usor. Acest efect e nou aparut si se doreste a fi prezent la pasarile de expozitie de top. Pana in anii 2005-2007 cele mai bune pasari erau considerate cele la care penele de deasupra narilor porneau intai in lateral si apoi in sus. Acest lucru dadea latimea capului. Intre timp a aparut "efectul buffalo" care are acelasi rezultat (latimea capului) dar cu un plus de stil.

Docky scrie:
Am intalnit deasemenea pasari, mai ales de prin Ungaria care prezinta in masca punctulete negre, dar mult mai multe decat se pot observa la masculul verde gri. Si acesta este considerat defect? Cum se poate corecta?


Nu este considerat defect. Este considerat defect prezenta punctuletelor negre (depozite de melanina) in coroana (zona de deasupra narilor). La adulti ar trebui sa fie curata si lipsita de pigmentatie neagra pana aproximativ deasupra ochiului-mijlocul capului. Punctuletele negre din masca nu se pot elimina prin inmultire selectiva fara a pierde din calitatea punctelor. Punctuletele din coroana da. Punctele principale nu pot avea marimea corespunzatoare daca nu exista punctuletele mici.

_________________
Daca poti sa visezi un lucru, poti sa il si faci!
If you never show, you will never know.
tel: 0766.336.890
http://www.perusi-standard.ro


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: CJ20 Aviary
MesajScris: 27 Ian 2010 21:48 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 26 Sep 2009 17:11
Mesaje: 849
Localitate: Deva, HD
m-am mai distrat un pic cu aparatul azi prin crescatorie:


Imagine


tata mandru a 4 pui...desi al patrulea e mai timid
Imagine

Imagine

o viitoare familie de la care am asteptari mari:
Imagine


o tanara speranta
Imagine

_________________
Daca poti sa visezi un lucru, poti sa il si faci!
If you never show, you will never know.
tel: 0766.336.890
http://www.perusi-standard.ro


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: CJ20 Aviary
MesajScris: 28 Ian 2010 09:33 
Neconectat
Moderator
Avatar utilizator

Membru din: 27 Aug 2009 08:03
Mesaje: 358
Localitate: Arad
Foarte frumos, multumim pentru asemea poze.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: CJ20 Aviary
MesajScris: 28 Ian 2010 10:54 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 30 Sep 2009 23:48
Mesaje: 395
Localitate: Ploiesti
foarte frumosi !bravo

_________________
Imagine

Tel 0766300909
http://marianploiesti.sunphoto.ro


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: CJ20 Aviary
MesajScris: 29 Ian 2010 08:20 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 24 Aug 2009 17:16
Mesaje: 44
Localitate: Bucuresti
Felicitari si succes in continuare ! ;)


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 99 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Furnizat de phpBB® Forum Software © phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România