Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 16 Apr 2026 18:35

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 29 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Loxia curvirostra-forfecuta
MesajScris: 19 Oct 2009 15:36 
Neconectat

Este normal ca femela sa se coloreze ,mai ales daca beneficiaza de alimente cu colorant sau plante si seminte care detin substante colorante ,si la mine au distrus un cuib si citeva cleme de prins fructele si chiar si adapatorile le aruncau la inceput din joaca dar le-am prins cu cercurile din dotare (adapatorile cele mari au dispozitive de prindere).

Acum as dori sa-ti dau citeva sfaturi care ar putea sa te supere dar nu acesta este scopul meu ,la inceput am facut si eu si inca fac si acum greseli ,era normal ca acestea sa ti le spun in privat dar poate au si altii de invatat din greselile noastre.
Din ce vad in ultimele poze mi se pare ca le ai abandonat un pic ,betele sint foarte murdare si ar trebui curatite si spalate cu putin clor ,am observat la una din pasari (cred ca masculul) ca prezinta pe picioare ;;solzii;; un pic ridicati (poate ma insel)asta denota ca are ceva parazitii ai pieli(putin ulei de masline sau o crema pe baza de sulf ar rezolva problema).
deasemenea am vazut prea multe vase cu mincare,mai scoate din ele,sint suficiente doua,cit si pe fundul coliviei prea multe ramasite de conuri cred ca trebuie schimbate mai des pentru ca cad excremente si pasarile maninca dupa ele seminte.de asemenea din ce scri mai sus trebuia schimbata mincarea ,pentru ca asa ii dai peste cap avind tot timpul la dispozitie seminte stimulante pentru reproducere.cred ca pentru un timp ar trebui sa le intrerupi si sa-i ti pe amestec de canari,vezi ca este un articol mai sus dedicat tie cu hranirea lor cred ca este foarte util in perioada asta .

IMI CER SCUZE ANTICIPAT DACA AM DERANJAT CU CEVA CU CE AM SCRIS MAI SUS ESTE NUMAI O PARERE A MEA SI NU AM AVUT INTENTIE DE AM FACE PUBLICITATE SI A MA CONSIDARA MARE CRESCATOR .UNEORI CRITICILE POT FII FOLOSITOARE SI TE AJUTA SA MERGI MAI DEPARTE .Si eu fac in continuare multe greseli dar asa invatam uni din greselile altora .

Pentru cresterea si reproducerea forfecutelor avem nevoie de citeva reguli simple dar extrem de importante :-in timpul sesonului de repaus care este de regula din mai pina in noembrie,forfrcutele trebuie hranite cu un amestec de seminte format din 50%mix de canarii si 50% mix indigeni(florinte-mugurar)iar din cind in cind cite un con de pin sau molid pentru ca iei sa aiba ocupatie si sa isi faca de lucra incercind sa scoata din ele smintele cit si sub forma de joc.
In perioada napirlirii li se da si hrana moale in care se pune un pic de colorant pentru canari ,cit si un pic de fructe si legume unele mincindu-le cu pofta altele nu.
Dar cele mai preferate si mai hranitoare sint semintele de floarea soarelui imature,date direct cu,, palarie "cu tot fofecutele extragindule cu mare placere din floare ,se dau din iunie pina in august.
De la jumatatea luni noembrie se reduce amestecul de seminte si se dau din ce in ce mai multe seminte de conifere.
La inceputul luni ianuarie se introduc in voliera pentru reproducere si nu li se ami da amestec de seminte ,doar seminte de pin,molid,larice sau un amestec de seminte pentru reproducerea forfecutelor(ambalat si vindut de multe firme ornitologice din europa)de asemenea li se dau seminte de pin (care se folosesc in pasticere ,cofetari pentru prajituri)10-15 pe zi pentru o pereche forfecute,iar cind acestea au pui acestea se pot da la discretie .Acest tip de hrana se da pe toata perioada reproduceri,dupa care usor usor se introduce amestecul de seminte descris la inceput.

dedict prietenului meu SORIN si la totii pasionatii de ciocuri indoite

PRESEDINTE (C.C.C.G)
maci_cris75@yahoo.com

Sus

MesajScris: 19 Oct 2009 22:46 
Neconectat

salut cristi,adevaru-i ca le-am neglijat un pic si toate astea din cauza timpului .ieri am observat si eu si am aplicat o crema pe picioarele masculului.adevarul este ca anul asta a fost cam ciudat si ma refer in ornitologie.am prieteni care au scos si in august -septembrie,iar pe alte forumuri am citit ca s-au scos pui pe toata perioada anului.asta inseamna ca forfecuta se reproduce in functie de cantitatea de conifere disponibila.si eu asta si incerc sa fac.sint la prima experienta cu ele...si dupa cum stii nu exista o regula ca la restul fringilidelor sau canari.chiar si acolo difera caracterul.eu nu ma opresc deloc .in ornitologie se intimpla lucruri ciudate,si probabil chestia asta m-a atras.experiente noi,discutii noi...continui cu reteta mea .cu coniferele ,nu m-i se pare deloc ca-s multe ;profit de sezon.daca nu le culeg acum se scutura saminta .ramine sa mai vorbim .schimb de experienta

Sus

MesajScris: 19 Oct 2009 22:49 
Neconectat

Felicitari pentru ca nu ai luat mesajul meu cu rautate si mi-ai dat un raspuns corect.deasemenea persoane avem nevoie in asociatia nostra nu ca altii se irita din nimic.
succes in continuare .

PRESEDINTE (C.C.C.G)
maci_cris75@yahoo.com

Sus

MesajScris: 18 Noi 2009 00:33 
Neconectat

cum merge cristi treaba cu forfecutele?le-ai bagat la voliera?ai inceput sa la dai pinoli?

Sus

MesajScris: 18 Noi 2009 00:56 
Neconectat

Da perechea este deja in voliera ,le-am pus ramuri de brad si pin ,si le-am introdus in alimentatie mixul de seminte(de conifere) pentru reproducere ,azi le-am pus si cuiburile ramine de asteptat este inca prea devreme,ianuarie e luna ideala....

PRESEDINTE (C.C.C.G)
maci_cris75@yahoo.com

Sus

MesajScris: 23 Noi 2009 22:58 
Neconectat

Imagine

Imagine

Imagine

Sus

MesajScris: 24 Noi 2009 12:02 
Neconectat

frumos bonsai :D sa iti traiasca vrabiutzele

Sus

MesajScris: 19 Dec 2009 19:17 
Neconectat

cred ca prin februarie voi intra in posesia unei perechi de loxia curvirostra polygina.este o forfecuta care traieste in africa si are doar 10-11 cm.cristi ,ce mai fac forfecutele tale?la mine a inghetat apa in adapatoare azi noapte.

Sus

MesajScris: 21 Dec 2009 13:03 
Neconectat

mica mea colectie rezista bine in ciuda temperaturii care coboara noaptea. -8grade .azi noapte a inghetat din nou apa.se intimpla si la voi lucrul asta?ceva idei,solutii?
Imagine
Imagine apa a inghetat luind forma adapatorii

Sus

MesajScris: 21 Dec 2009 15:24 
Neconectat

cuciureanu_sorin scrie:
mica mea colectie rezista bine in ciuda temperaturii care coboara noaptea. -8grade .azi noapte a inghetat din nou apa.se intimpla si la voi lucrul asta?ceva idei,solutii?

fara a fi impertinent, dar cred ca se intampla lucrul acesta in toate crescatoriile care au sub 0 grade iar ca si remediu - incalzirea.

http://www.perusi-standard.ro

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 29 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]