Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 16 Apr 2026 18:35

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 29 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Loxia curvirostra-forfecuta
MesajScris: 21 Dec 2009 16:02 
Neconectat
Site Admin

Din ce am mai citit, imi amintesc de doua metode de a le asigura pasarilor apa in conditii de ger. In orice caz, vasele erau plate de forma unor farfurii.
1. Zapada :)
2. Vasele asezate pe "roci" incalzite electric folosite la terarii.

E adevarat ca era vorba de voliere si nu colivii de mici dimensiuni.
Poate te ajuta.

Sus

MesajScris: 21 Dec 2009 22:00 
Neconectat

x methos
nu cred ca esti deloc impertinent,dar incalzirea in cazul meu e un lucru imposibil deoarece coliviile se afla in balconul care nu este inchis.buna ideea lui marius cu pietrele....dar vorba lui e buna in cazul in care ai doar o voliera.la mine e vorba de 4 adapatori.pina acum le schimbam de mai multe ori apa pe zi.azi am introdus in adapatoare o crenguta de brad.sa vedem daca mitul e fals sau adevarat

Sus

MesajScris: 21 Dec 2009 22:36 
Neconectat

eu stiu pe cineva care creste papagali mari...le pune si iarna apa de baie...sunt pasarile sloiuri de gheata, nici nu mai pot zbura dupa ce fac baie ca le ingheata penele bocna. Beau apa o data pe zi cand le dezgheata adapatorile si sunt sanatoase tun, scot pui incepand din martie si prin urmare au timp de mai multe serii pe an decat in alte locuri si la alte crescatorii.
Cea mai importanta e mancarea si daca le asigura sau nu tot ceea ce au nevoie ele.

http://www.perusi-standard.ro

Sus

MesajScris: 22 Dec 2009 00:07 
Neconectat

la mine apa pentru baie nu le lipseste.de doua ori pe saptamina.pina acum nu am avut probleme cu ei

Sus

MesajScris: 22 Dec 2009 11:54 
Neconectat
Site Admin

methos scrie:
eu stiu pe cineva care creste papagali mari...le pune si iarna apa de baie...sunt pasarile sloiuri de gheata, nici nu mai pot zbura dupa ce fac baie ca le ingheata penele bocna. Beau apa o data pe zi cand le dezgheata adapatorile si sunt sanatoase tun, scot pui incepand din martie si prin urmare au timp de mai multe serii pe an decat in alte locuri si la alte crescatorii.
Cea mai importanta e mancarea si daca le asigura sau nu tot ceea ce au nevoie ele.

Sunt perfect de acord cu tine, dar trebuie sa fim atenti la un aspect. Cu cat pasarea este mai mica, cu atat metabolismul este mai accelerat. Prin urmare nevoile de apa ale unui papagal mare sunt putin diferite de cele ale fringilidelor. Nu am experimentat aceasta varianta, dar categoric trebuie sa fim atenti la acest aspect.
Din experienta, in conditii de temperatura normala, daca un canar/fringilid este privat mai mult de 24 de ore de apa apar probleme care pot sa duca chiar la moartea pasarii. Am intalnit cazul unui prieten la care i s-a blocat adapatoarea cu bila, iar a doua zi a gasit pasarea fara suflare.

Sus

MesajScris: 22 Dec 2009 12:19 
Neconectat

Si eu cresc Nimfele si Rosellele , in voliere exterioare ,le pun apa zilnic .Nimfele le tin in aceste conditii de 9 ani Rosellele de 2 ani . Pot sa va zic ca perioada de reproducere incepe mult mai devreme, prin luna februarie , daca sunt tinute iarna afara. In primul an le-am tinut la caldura si deabia prin martie am putut sa le scot in volierele exterioare si numai in luna Mai am avut primele oua.

Sus

MesajScris: 22 Dec 2009 12:28 
Neconectat

Docky scrie:
daca un canar/fringilid este privat mai mult de 24 de ore de apa apar probleme care pot sa duca chiar la moartea pasarii. Am intalnit cazul unui prieten la care i s-a blocat adapatoarea cu bila, iar a doua zi a gasit pasarea fara suflare.

Nu ma bag pentru ca nu cunosc. Perusii sufera mai tare de lipsa hranei decat de a apei, dar ei provin de prin deserturile Australiei.

http://www.perusi-standard.ro

Sus

MesajScris: 05 Apr 2010 15:07 
Neconectat

cum merge treaba cristi?femela a adus din nou in criza si masculul de la tine.este al treilea mascul care ajunge in starea asta:epilepsie.am botezat-o rambo.acum dupa ce iarna a trecut cu ceva pierderi am bagat un mascul de cinepar.nu ai sa crezi,dar dupa 2 saptamini ,masculul hraneste forfecuta.pasari ciudate.sper ca terminator(cineparul) sa-i vina de hac si sa obtin ceva hibrizi anul asta.hibridul se ineleaza cu inel intermediar?adica b sau x?

Sus

MesajScris: 13 Iun 2010 16:32 
Neconectat

se pare ca si forfecutele au ceva de gind :o ,sper sa nu intre tocmai acum in napirlire :shock:

Imagine

Imagine

PRESEDINTE (C.C.C.G)
maci_cris75@yahoo.com

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 29 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Ora este UTC + 2 [ DST ]