Pentru inceput am sa iau o singura pereche de pasari pe care o sa-i tin in casa intr-o colivie mare (eventual chiar impreuna cu perusul daca nu s-or bate!). Asta ca sa se imblanzeasca si sa se obisnuiasca cu noi oamenii, cat si pasarile intre ele.
Apoi, dac-o fi cazul, o sa-i mut la voliera afara. Deja am inceput sa-mi construiesc o voliera(suprafata=2mx2m, intaltimea=2m in fata, 1.6m in spate) in care vreau sa tin jos preplitele, iar sus viitoarele fringillidae (probabil puii dupa ce-i dau afara din cusca parintilor).
In alta ordine de idei, am vorbit ieri la telefon cu cineva din Iasi care vinde pe OLX tot felul de fringillidae si voia sa ma convinga sa-mi iau canepari in loc de sticleti. Cica ar canta mai frumos. Dar eu am citit prin cateva locuri ca acesti canepari ar fi ceva mai "salbatici". Iar eu nu vreau sa vad animalele izbindu-se de cusca numai cat ma apropii de ele; din contra, perusul si acum cand il chem vine pe mana sau pe umar. Ar fi o idee buna, totusi, caneparul, pentru inceput?
Cam mari preturile alea, descurajant. Atat costa niste pasari crescute in captivitate, sau exemplele date de tine sunt ceva mai special?
Oricum, multumesc pentru sfat si dau +1 pentru florinte