Asociatia Ornitologica Romana
https://www.asociatiaornitologica.ro/forum/

Hranitoare pasari salbatice
https://www.asociatiaornitologica.ro/forum/viewtopic.php?f=26&t=2055
Pagina 1 din 1

Autor:  state dan [ 11 Oct 2014 16:51 ]
Subiectul mesajului:  Hranitoare pasari salbatice

Hranitoarea mea.Trei peturi de vodca 500ml si unul de cola de 2,5 litri, goale. mai intai se taie fundurile la doua peturi de vodca si se baga una in alta. veti obtine o sticla cu doua guri; In partea de sus vine dopul cu carligul de prindere; Taiati a treia sticla de vodca de la jumatate si aplicatil in partea de jos a hranitorii fundul acesteia; fundul trebuie sa fie distantat de gura stclei cat sa poata curge grauntele. Ii faceti doua gauri laterale ca sa incapa capul pasarii si prindeti dedesubt un bat pe care sa stea. Taiati gatul si fundul petului de cola si bagati in el hranitoarea ca ploaia sa nu ajunga la seminte.
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Carligul are un ochi pentru a putea fi agatat la inaltime; eu folosesc o varga telescopica de pescuit care are 5m; scoateti ultimul tronson, varful, si infigeti in locul lui o crenguta sau o sarma in forma literei Y.
Imagine
Imbinarile unde intra una in alta se pot lipi cu un adeziv sau mai bine, prinde cum am facut eu cu copci. Faceti copca din sarma subtire ca cele de caiet, insemnati cu carioca cele doua gauri in care trebuie infipta, gauriti cu un ac inrosit in foc, lipiti copca cu superglu perpendicular pe o sipculita, introduceti pe gatul sticlei, infigeti in cele doua gauri si indoiti pe dinafara capetele dupa care trageti sipca afara. Eu am facut-o mai mica c sa o pot ridica cu varga in pom dar daca o puneti undeva unde o puteti agata direct cu mana, (balcon, geam, etc) se poate face si din peturi mai mari.

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/