Multumesc Sorine pentru incredere
.
Dar asa cum se intampla intotdeauna adevarul e undeva la mijloc. Daca ar fi sa ma iau numai dupa carti, atunci as avea o mare problema deoarece in fiecare carte apare alta "doza". De exemplu:
"Otetul de mere reprezinta un acidifiant optim al tractului intestinal, care poate determina scaderea pH-ului si impiedicarea proliferarii megabacteriilor si altor agenti patogeni cu tropism intestinal. Este indicata administrarea de doua ori pe saptamana in cantitate de 10ml/l apa." -
Massimo Natale, Leone Giuliano Pidala - IL CARDELLINO"In mod normal, pH-ul apei de baut este aproximativ 7, astfel ca adaugand 3ml/l apa vom obtine un pH=4,5 sau daca adaugam 5ml vom obtine un pH=4,2. La prima vedere s-ar parea ca doza de 5 ml este cea mai adecvata pentru a avea un pH scazut, dar exista pasari care sunt reticente in a bea solutia, evident datorita gustului neplacut. Din acest motiv este oportuna administrarea a 3 ml la litru de apa, in felul acesta nemodificand prea mult gustul acesteia." -
Gianluca Todisco - Gestione sanitaria e management in canaricoltura"Autorii americani sfatuiesc acidificarea frecventa a apei de baut pentru prevenirea Micozei 80 (Megabacterioza). In crescatorii aceasta precautie este luata pentru reducerea tulburarilor digestive. Se foloseste otet de mere (de uz alimentar) in doze de 10/20ml la litru de apa pe 24 de ore, administrat odat la 2-3 zile." -
Licino Buratto - Malattie del canarinoDaca e sa ma intrebati pe mine, doza folosita cel mai frecvent de mine este de 10 ml/l apa, 2-3 zile consecutiv, dar in situatia in care apare diaree sau pasarea refuza sa bea injumatatesc doza.