Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 18 Apr 2026 22:02

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Canar bolnav ??
MesajScris: 10 Mai 2012 21:29 
Neconectat

Am cumparat in weekend 2 canari mascul si femela.Problema e ca femela sta zburlita mai tot timpul.Sincera sa fiu am ales-o pe asta pt ca parea mai mare si mai colorata desi toate femelele erau normale.Din ce m-am documentat pe net nu e normal sa aiba penele umflate.Dupa 2 zile a inceput sa stea zburlit si masculul.Ambii manaca toata ziua de toate,fructe,legume,seminte.Femela nu prea este vioaie.Sta mai tot timpul pe bat intr-un picior.Pot sa o prind cu usurinta,nu se fereste.Masculul se mai plimba si mai ciripeste din cand in cand.Din cand in cand se ciugulesc.Nu isi smulg fulgii doar ii trec prin cioc.Ieri am cumparat Neo Foractil si le-am dat sub aripioare.Azi am fost iar la pet shop sa le cumpar vitamine de pus in apa.Vizita la medic ma costa 50 de euro pentru unul singur asa ca orice parere este binevenita.
Poze cu femela :http://nicole31.sunphoto.ro/Canari

Sus

Subiectul mesajului: Re: Canar bolnav ??
MesajScris: 11 Mai 2012 01:02 
Neconectat

In prima faza separa-i.

1. Verifica dejectiile sa nu fie apoase sau rosii.
Cloaca sa nu fie murdara.
Sa nu aiba secretii in jurul narilor sau a ochilor.
Portiuni de piele fara pene .
Penaj ciufulit.
Descuamare a picioarelor.

Toate pot fi simptomele unor afectiuni pe care le poti trata in stare incipienta.

Personal din ce am vazut nu par sa aiba astfel de probleme,de ordin medical, ci mai degraba de adaptare la noul mediu.

2. renunta la batoanele alea pline de "mizerii",practic in lumea lor este junk food.

3. asigura-te ca nu stau in curent sau soare direct.Incearca pe cat posibil sl le ti la o inaltime usor peste umarul tau.Cu cat sunt mai sus decat tine cu atat se simt mai in siguranta.

4. Ofera-le un mix de seminte adecvat perioadei in care se afla,si anume de repaos.

Poti incerca cu Padovan sau Versele Laga.

Deasemenea, incerca sa le oferi zilnic verdeata,legume,patrunjel,marar,mar,ardei gras,brocoli,morcov ras.

Apa proaspata in fiecare zi.

Poti incerca deasemenea o data pe saptamana sa le oferi ou fiert ras amestecat cu morcov.

5.Urmareste-i de la distanta,si observa-le comportamentul.

Bafta!

Sus

MesajScris: 11 Mai 2012 19:01 
Neconectat

Azi i-am separat si tot azi am vazut ca au dejectii moi si un pic rosiatic.Verdeata le dau salata verde,mar,para,banana si morcov.Daca au dejectii noi le mai dau verdeata??Am scos batonul pt ca nici nu s-au atins de el.Cum am scos femela a inceput sa cante masculul de o frumusete extraordinara :) .Femela in schimb scoate un chitait un pic ragusit si incet,abia se aude.Ce fel de seminte trebuie sa cumpar mai exact pt ca nu stiu daca gasesc aici aceleasi marci ca in tara.
Multumesc frumos de sfaturi!

Sus

MesajScris: 13 Mai 2012 17:23 
Neconectat

In primul rand nu le mai da salata.

Nu ajuta la nimic,aportul de vitamine este aproape inexistent in cazul ei.Pentru moment,stopeaza legumele,fructele si verdeata.

In urmatoarele cateva zile ofera-le odata cu amestecul de seminte obisnuit si cateva seminte de mac.

In ceea ce priveste chitaitul femelei,rog alti crescatori sa isi dea cu parerea.

Amestec de seminte=Versele laga Classic Mix
Padovan - Canarini Grand MIx

Sus

MesajScris: 14 Mai 2012 20:21 
Neconectat

Andrei,iti multumesc pentru sfaturi.Mi-au fost de folos.

Sus

MesajScris: 14 Mai 2012 21:58 
Neconectat

Cu placere.:)

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]