Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 18 Apr 2026 08:37

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
MesajScris: 13 Noi 2012 16:33 
Neconectat

Buna ziua, de cevatimp, cred ca undeva in jur de 1 luna, canarul meu are o problema careia nu stiu cum sa-i dau de cap. Dupa ce s-a terminat perioada de naparlire,la scurt timp am observat ca incep sa-i cada penele din jurul unui ochisor. Nu am dat prea mare importanta, insa in cateva zile am observat ca se mareste zona fara pene. Mentionez ca in tot acest timp, starea lui generala este si a fost una buna, nu zace, mananca, scaunul este normal......doar ca inca isi pierde penele, a urcat inspre partea de sus a capului, i s-au descoperit si urechiusele de cateva zile. Astazi am observat ca are niste mici bubite pe caput - arata ca niste negei. In tot acest timp am incercat sa aflu cumva ce are, veterinarii din tg jiu nu se prea pricep.I-am administrat flagyl in apa de baut dar am constata ca nu o prea bea, cred ca din cauzaca e ft amar. I-am dat si vitamine- omnivit - ii dau in continuare. am vb cu un veterinar si mi-a spus sa ii dau lincospectin 2ml, duphalyte 0.5ml amestecate cu 2.5 ml ser, timp de 1 sapt i-am dat pe cioc de 2 ori/zi. Ce parere aveti,ce poate sa aiba puisorul meu.? Mi-efoarte drag si as face orice sa il ajut. De cateva zile am observat ca se aude cam ciudat uneori, cand respira, ca un pacanit si i se cam misca si codita......Sa fie acarioza respiratorie? Si daca e asa, ce legatura are cu bubitele de pe cap? Astazi i-am dat ultimele picaturi din tratament, nu i-a trecut dar nici nu a mai avansat. Ah si am uita sa mentionez ca il pudrez zilnic cu baneocin. Ajutati-ma va rog, nu stiu ce sa mai fac.......

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]