Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 18 Apr 2026 06:47

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Canar cu chist la picior
MesajScris: 25 Dec 2012 11:27 
Neconectat

Buna ziua,

Am un canar (mascul 2010), proaspat achizitionat si am observat ca la unul dintre picioare, in zona falangelor, are ca un fel de chist (imaginile de mai jos). Nu am observat acest lucru, decat acum vreo 2 zile, cand am vazut ca evita sa stea pe batul coliviei.V-as fi recunoscator daca m-ati ajutata cu un sfat.

Multumesc si va doresc CRACIUN FERICIT alaturi de cei dragi!

Imagine
Imagine

Sus

Subiectul mesajului: Re: Canar cu chist la picior
MesajScris: 25 Dec 2012 14:39 
Neconectat

Salut George , chiar vream sa-ti transmit , pe pagina ta , cateva urari , cand am vazut aici , ca ai probleme ...
Fata de cele prezentate , eu cred asa : acel abces al talpii , se datoreaza mai multor factori , printre care pot fi obezitatea , miscarea insuficienta , precum si dimensiunile necorespunzatoare ale betelor din colivie . Un alt factor la fel de important , mai poate fi lipsa vitaminei A din hrana . Dat fiind faptul ca este mascul , probabil a fost tinut mult timp intr-o colivie mica , in care n-a putut face suficienta miscare . Toti acesti factori presupusi , pot avea fiecare in parte , partea sa de contributie la aparitia acelui abces . Evoluand , prin acesta pot patrunde diferiti agenti patogeni , care pot cauza diferite forme de infectii .
Poti incerca sa faci asa : muti canarul intr-o colivie foarte curata , fara nisip in tavita si cu barele de sprijin invelite cu tifon steril . Adaugi in apa de baut un complex multivitaminic , iar piciorul cu pricina , il ungi de 2-3/zi cu untura de peste sau cu o alifie pe baza de vitamina A . In cazul in care , constati ca rana devine purulenta , incepi administrarea de antibiotice , timp de 5 zile .
Iti doresc multa bafta si sa ai parte de Sarbatori Fericite , alaturi de cei dragi .

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]