Da! Mie imi place cel mai mult ca intra numai unul, maxim doi, iar ceilalti stau cuminti la rand in fata intrarii. Daca le pun si oleaca de slanina de porc cruda, o iau razna complet. La un moment dat, incercand sa gasesc un loc bun pt trepied, ma apropiasem si la 3 metri de hranitoare si tot veneau.
De vreo saptamana i-a descoperit un uiliu pasarar (Accipiter nisus) si le face vizite aproape in fiecare dimineata. Dar e foarte fricos, cum ma vede, cum fuge. Duminica, cand ma trezisem si eu de la 7, ma camuflasem frumos pe terasa cu gandul ca prind vreun "eveniment" live...exact atunci n-a venit
. In schimb azi dimineata pe la opt fara un sfert, cand trebuia sa fug la serviciu, a venit golanul sa terorizeze pitigoii si sa irite gainile. Cred ca e un mascul fiindca e mai bej pe burtica.
Pe de alta parte mi se pare putin ciudat ca uliul pasarar sa indrazneasca sa vaneze pe teritoriul uliului porumbar. Gradina mea, toata vara, toata toamna si chiar si acum in iarna, e supervizata de o familie de Accipiter gentilis: tata, mama - care e aproape cat o curca de mare! si prin august a aparut, timid, si juniorul. Acum nu imi mai deranjeaza gainile ca au crescut, dar am avut necazuri cu ei(mi-au papat si 3 puiegani de gaina asta vara) si mi-au ucis orice speranta de a creste si cativa proumbei pe langa casa. Ma gandesc ca A.nisus ar putea deveni lejer hrana pentru A.gentilis, nu ma asteptam sa aiba teritorii suprapuse.