costin butaroiu scrie:
Masculul din imagine este, dupa cum cred eu ,un''negru galben intensiv''(am un catalog Belgia-dupa care ma orientez).Intrebarea este daca pot sa-l imperechez cu femela iz galben intensiv,de la dvs d-le Nistor?Daca nu-pt masculul de care vb ,ce femela imi trebuie?
Ca regula, oxidatii maximali se imperecheaza cu oxidati maximali adica negru cu negru sau brun.
Iar prima dilutie cum sunt agatii si izabelii intre ei. Prin urmare daca ar fi sa respectam regula, atunci nu e recomandata imperecherea negrului galben intensiv cu femela izabel. Si asta cu atat mai mult cu cat este tot intensiva si femela, iar intr-un post anterior, am explicat importanta imperecherii unui intensiv cu un neintensiv.
Concluzia ar fi ca recomandata este o femela negru galben neintensiv, cu dungile groase, care sa compenseze lipsa de continuitate a dungilor de pe spatele masculului. Ca rezerva ar fi mutatia brun.
costin butaroiu scrie:
Mozaic se imperecheaza doar cu mozaic(de acelasi tip:lipo sau melaninici)?Sau merg si cu altceva?
Mozaicul se imperecheaza numai cu mozaic, mentinand tipul: mozaic lipocrom cu mozaic lipocrom si mozaic melaninic cu mozaic melaninic. Ca regula de baza, seria galbena intre ei si seria rosie intre ei, niciodata un rosu cu un galben.