Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 17 Apr 2026 12:34

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Sfaturi utile//Multumiri!...
MesajScris: 03 Noi 2009 23:41 
Neconectat

Multumesc domnule Nistor pt sfaturile....si in general,pt toate informatiile cu care m-ati ajutat in privinta imperecherii pe culori,a canarilor mei!

Sus

Subiectul mesajului: Re: Sfaturi utile
MesajScris: 05 Noi 2009 13:25 
Neconectat

Imagine

Masculul din imagine este, dupa cum cred eu ,un''negru galben intensiv''(am un catalog Belgia-dupa care ma orientez).Intrebarea este daca pot sa-l imperechez cu femela iz galben intensiv,de la dvs d-le Nistor?Daca nu-pt masculul de care vb ,ce femela imi trebuie?
Mozaic se imperecheaza doar cu mozaic(de acelasi tip:lipo sau melaninici)?Sau merg si cu altceva?

Sus

Subiectul mesajului: Re: Sfaturi utile
MesajScris: 05 Noi 2009 16:51 
Neconectat
Site Admin

costin butaroiu scrie:
Masculul din imagine este, dupa cum cred eu ,un''negru galben intensiv''(am un catalog Belgia-dupa care ma orientez).Intrebarea este daca pot sa-l imperechez cu femela iz galben intensiv,de la dvs d-le Nistor?Daca nu-pt masculul de care vb ,ce femela imi trebuie?

Ca regula, oxidatii maximali se imperecheaza cu oxidati maximali adica negru cu negru sau brun.
Iar prima dilutie cum sunt agatii si izabelii intre ei. Prin urmare daca ar fi sa respectam regula, atunci nu e recomandata imperecherea negrului galben intensiv cu femela izabel. Si asta cu atat mai mult cu cat este tot intensiva si femela, iar intr-un post anterior, am explicat importanta imperecherii unui intensiv cu un neintensiv.
Concluzia ar fi ca recomandata este o femela negru galben neintensiv, cu dungile groase, care sa compenseze lipsa de continuitate a dungilor de pe spatele masculului. Ca rezerva ar fi mutatia brun.
costin butaroiu scrie:
Mozaic se imperecheaza doar cu mozaic(de acelasi tip:lipo sau melaninici)?Sau merg si cu altceva?

Mozaicul se imperecheaza numai cu mozaic, mentinand tipul: mozaic lipocrom cu mozaic lipocrom si mozaic melaninic cu mozaic melaninic. Ca regula de baza, seria galbena intre ei si seria rosie intre ei, niciodata un rosu cu un galben.

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]