Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 24 Apr 2026 01:44

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: inelul de la picior
MesajScris: 02 Mai 2012 16:09 
Neconectat

Buna ziua!Incep prin a va spune ca pe 13 aprilie am primit cadou 2 canarii portocalii(absolut superbi) despre care mi s-a spus ca ar fi pereche,dar eu nu cred asta deoarece amandoi canta foarte frumos si au momente in care stau amandoi fata in fata cu aripile ridicate si cu ciocul deschis certandu-se care sa cedeze primul in fata celuilalt si sa paraseasca batul.Eu cred ca unul e mai batran(i-am pus numele Carlos :D )ce-i drept are niste cantece extraordinare,iar celalalt mai tanar(Iris) il copiaza foarte mult.nelamurirea mea este urmatoarea:Iris are un inel la picior pe care scrie ceva 1105 si inca cateva cifre mai mici scrise in coloana,iar lui Carlos ii lipseste acest inel.Mentionez ca eu locuiesc in Germania si cine mi i-a facut cadou mi-a spus ca i-a luat de la o crescatorie,dar nu stiu unde este aceasta ca sa ma pot duce sa intreb acolo de ce are Iris inelul acela si ce reprezinta si oricum nu stiu cat de serioasa e crescatoria aceea pt ca atunci cand i-am primit Carlos nu arata tocmai bine,abea peste cateva zile am vazut ca sunt plini de paduchi,dar problema asta am rezolvat-o singura cumparand un spray pentru paraziti.Deci,imi puteti spune si mie ce reprezinta inelul si ce de il are doar unul dintre ei?Va multumesc si va doresc o zi placuta!(scuze pentru lunga poveste)

Sus

Subiectul mesajului: Re: inelul de la picior
MesajScris: 02 Mai 2012 18:43 
Neconectat

Buna ziua , inerc sa va raspund; in mod normal inelul de pe picior reprezinta o" matricola" a pasarii si acesta ar trebuii sa cuprinda in mod obligatoriu; 1) initialele tarii sau asociatiei la care este afiliat crescatorul 2) initialele crescatorului sau codul crescatoriei, 3) anul nasterii pasarii,4)un numar individual al pasarii in cadul crescatoriei. NU stiu cat de serios este crescatorul sau daca ceea ce e scris pe reprezinta realitatea avand in vedere ca acesta a vandut pasari cu paraziti sau mai rau din cate imi dau seama doi masculi in loc de o pereche chiar daca din punct de vedere al pretului acestia sunt mai valorosi. Puteti sa incercati sa descifrati ce e scris pe inel si sa cautati in zona la asociatiile de crescatori cui i-au fost repartizate respectivele inele si apoi sa cereti lamuriri crescatorului. MULT SCCES!

Sus

Subiectul mesajului: Re: inelul de la picior
MesajScris: 03 Mai 2012 09:25 
Neconectat

Va multumesc pentru raspuns si va voi urma sfatul!O zi buna in continuare! :D

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]