Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 30 Apr 2026 13:43

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 162 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Următorul
Autor Mesaj
MesajScris: 21 Feb 2011 14:30 
Neconectat

Daca o sa citesti cu atentie (boss) o sa observi ca nu m-am referit la slavujari decat sa dau un exempiu (pozitiv de altfel) si sa ti minte, toate rasele din regnul animal domesticite au fost obtinute prin hibrizari si mutatii genetice iar recunoaterea internationala a unui produs inseamna expunere ceea ce noi nu am avut dupa cum sti si sa-ti mai spun ceva toti cintaretii isi pot modifica cantecul in anumite conditii asta depinde de maiestria si intuitia crescatorului.
In cadrul acestui topic fac de regula referire la TENORUL ROMANESC.
Iar ca sa fiu explicit ma refer la canarul care imita cu predilectie cantecul privigetorii .

ASCULTATI CU ATENTIE CANTECUL PRIVIGHETORII SI INCERCATI SA-L INTELEGETI

CU RESPECT

Sus

MesajScris: 21 Feb 2011 16:00 
Neconectat

stefan -sunt deacord cu tine caci toate rasele din regnul animal domestice ,au fost obtinute prin hibrizari si mutatii genetice ,dar nu sunt deacord ca orice canar de cintec sa isi modifice citecul in totalitate sau sa il uite dupa perioada inperecherii :lol: cu respect Marius

Sus

MesajScris: 21 Feb 2011 21:00 
Neconectat

Marius un canar de cantec pierde cantecul in timpul imperecherii de obicei din cauza crescatorului si in general a lipsei lui de experienta cu canarii de cantec .Nu vreau sa supar pe nimeni dar se fac greseli mari iar deziluziile sunt pe masura .Probabil ca multi vor contesta spusele mele dar se vor lovi de aceleas diziluzii de la un sezon la altul .

ASCULTATI CU ATENTIE CANTECUL PRIVIGHETORII SI INCERCATI SA-L INTELEGETI!..

CU RESPECT

Sus

MesajScris: 21 Feb 2011 21:25 
Neconectat

Nelutu, nu are rost sa ne contrazicem...este normal ca fiecare sa creasca ce pasare doreste,dar referitor la cantecul de privighetoare,malinois-ul este canarul care a cautat tot timpul sa se apropie de cantecul privighetoarei.Te rog sa citesti mai bine in cartile de specialitate si sa vezi parcursul lui.Sunt multe variante ;dar sa stii ca nu eu "trag de el" sa-l scot cel mai bun,dar ma uit (si poate vezi si tu) ce amploare are pe plan mondial,concursuri cu multe sectiuni in foarte multe tari,embleme fiind:BELGIA-OLANDA-ITALIA.s.m.a. d.Imi pare rau sa-ti spun,da asa cum tu esti un crescator inrait al harz-ului,asa sunt si eu al malinois-ului si cred ca pe plan mondial malinoisul iese net castigator in momentul de fata(scuza-mi subiectivitatea).In ceea ce priveste slavujarul(ce mi-a spus Stefan,eu m-am referit strict la canarii omologati),eu il apreciez foarte mult ,pentru ca este un canar tanar (ca si rasa),care are la baza ture foarte dificile(exclusiv privighetoare),si este un canar pe care nu oricine il poate avea...si aici ma refer la toate aspectele,inclusiv la reproducere si dupa aceea la munca titanica pe care o ai cu tinerii cantareti.Eu am ramas impresionat ascultand cateva exemplare,care executau ture extrem de dificile cu ciocul inchis...avand impresia ca se "ineaca"la un moment dat.Poate in viitor o sa fie si el omologat.Dar am mai spus-o si am sa spun in cotinuare:DACA SUNTETI CRESCATORI AI CANARILOR DE CANTEC(harz,malinois,timbrado,slavujar,) tineti-va pe linia aceasta;nu mai incrucisati empiric rasele de canari,pentru ca drumul acesta este total gresit si va pierdeti anii muncind degeaba si incercand la nesfarsit sa incrucisam anul acesta roller x malinois,anul urmator norvich x malinois s.a.m.d."VALOAREA UNUI CANAR SI A UNUI CRESCATOR ESTE FOAIA DE ARBITRAJ SI NU VA FI NICIODATA APRECIERILE CE SE FAC PE MARGINE".Saptamana aceasta ia fiinta CLUBUL ROMAN DE SLAVUJAR,iar peste o luna il urmeaza CLUBUL ROMAN DE MALINOIS-WATERSLAGER...asa ca fac un apel catre toti crescatorii de canari de cantec sa fie PARTICIPANTI.Este un lucru benefic si senzational pentru noi sa incepem aceste proiecte in care "vinovatul principal este "AOR" cea care ne-a scos din letargie. Cu stima STERE MIHAI

http://Halciu.sunphoto.ro
Tel:0735085933

Sus

MesajScris: 21 Feb 2011 21:48 
Neconectat

D-nul Stere,de acord cu ce spuneti.
Este popular,are un cantec foarte frumos.
Nu neg ca si eu il apreciez insa ce ne facem ca din cate stiu in tara nu exista canari malinois puri.
Adica si eu as vrea sa cresc daca as avea garantia ca pot sa verific puritatea rasei.
Eu personal apreciez cantecul standard si nu tot felul de cantece induse.
Toti crescatorii incearca sa combine malinois cu tot felul de rase si sa-i induca anumit cantec.

Cu sinceritatea de care dati dovada astept sa-mi spuneti daca in tara avem malinois pur cu cantec standard si cu documente din care sa rezulte puritatea rasei.

Sus

MesajScris: 21 Feb 2011 22:24 
Neconectat

Mihai tot nu ai inteles ca acest topic nu face referire la canarii slavujari malinois etc.
Iar vizavi de exemplele de hibrizari ...o rasa nu se poate obtine prin simpla imperechere a doua rase ci printr-o munca de cazva ani ,prin imperecheri bine gandite si la care contribuie multi factori (factorul dorinta experienta si cate altele pot aduce multe satisfactii) Nu este usor sa astepti an de an implinirea unui vis.O schema genetica se aplica cu rabdare cu cunostinte si sigur vor fi si rezultate .Columbofilii o aplica cu succes de mult timp noi de ce nu am aplica-o ?..
Eu am aplicat-o timp de cinci ani si au aparut si rezultatele acum sunt in al saselea an .
Acesta este motivul pentru care mi-am permis sa-i spun TENORUL ROMANESC si nu am facut-o numai pentru mine .Sper ca cei ce-l vor indragi sa duca mai departe munca mea si va veni poate si o zi a prezentarii si a recunoasterii.Am vrut sa fac ceva romanesc si asta numai pentru ca stiu ce place romanilor . Sunt sigur ca si altora daca l-ar asculta ,dar cum am mai spus, rabdare!..

ASCULTATI CU ATENTIE CANTECUL PRIVIGHETORII SI INCERCATI SA-L INTELEGETI!..

CU RESPECT

Sus

MesajScris: 21 Feb 2011 22:28 
Neconectat

Aveti dreptate.La noi multi l-au incrucisat,dupa ce l-au luat din alte tari.Eu am pasari cu fisa,iar la cele fara fisa am pedigri-ul lor de la crescatorii italieni cu care vorbesc pe net si imi trimit intreg arborele genealogic al canarului pri e-mail.La noi in tara mai sunt cativa crescatori care intradevar nu corcesc malinoisul.Prima regula:nu luati canari decat dupa ce ii asculati sau sa aibe inel al unui crescator de malinois(strain/roman).Malinul pur trebuie sa fie GALBEN.(sau cu mici pete in jurul capului).Sunt exclusi baltati,satinati,factor rosu,un ochi negru,altul rosu etc.De aceea culorile originale sunt intr-o oarecare masura garantia ptr.un cantec pur.In CLUBUL MALINOIS o sa eliberam fisa pedigree a canarului,asa cum fac toate tarile civilizate,si asa cum este si normal sa fie,pentru ca nu daca nu se va intampla asa ne vom fura singuri caciula si vom fi exclusi din randul crescatorilor("povestea ulciorului").O sa fie greu la inceput ,dar in timp se vor diferentia clar adevaratii crescatori.

Sus

MesajScris: 21 Feb 2011 22:29 
Neconectat

OK.STEFAN!

Sus

MesajScris: 21 Feb 2011 23:24 
Neconectat

Mihai te respect pentru ce faci si ce ai facut ca si crescator de canari, dar esti prea subiectiv in cazul malinois (si nu numai...), inclinand balanta de fiecare data in directia dorita de tine(inteleg ca idolatrizezi aceasta rasa si este un lucru bun, dar totusi da dovada si tu de respect fata de celelalte rase si crescatorii lor). Sincer tu ai scris urmatoarele: ROLLER-UL:"CANTARETUL DE OPERA"....TIMBRADO:"CELEBRUL TENOR"...iar MALINOIS-UL:"FAIMOSUL BARITON" si am interpretat astfel: roller = cantaret, timbrado = celebrul, malinoisul = faimosul. Daca e sa fiu realist, dintre toti rollerul cantaretul este si celebru si faimos! :lol: Fiecare rasa are farmecul ei, dar nu trebuie preaslaviti unii si altii fara acoperire(de unde baritoni, tenori si cantareti de opera?).

Mihai S. scrie:
cred ca pe plan mondial malinoisul iese net castigator in momentul de fata(scuza-mi subiectivitatea)

Nu stiu daca iese pe plan mondial(nu fac speculatii, caci nu se pot compara), dar in Romania sigur malinoisul este superior la un singur capitol: la bani! :?(scuza-mi obiectivitatea).

Vizavi de munca d-lui Stefan suntem toti constienti ca este o munca foarte grea si trebuie sa se urmareasca clar o schema(eu unul nu sunt in stare sa o inteleg), dar trebuie incurajat, nu sa-i dam in cap. Daca nemtilor li se dadea in cap cand s-au apucat de rolleri, la belgieni cand au inceput incrucisarile pentru a se obtine canarul waterslager sau la spanioli pentru a crea mai nou canarul timbrado, credeti ca am mai fi avut astazi canari de cantec? Este o intrebare retorica cu scopul de a constientiza ca intotdeauna se poate obtine ceva prin munca, daruire, ambitie si pasiune. Asa cum slavujar s-a pliat pe gustul ex-Yugoslaviei si nu este pe placul multor crescatori de la noi, la fel se poate obtine si la noi o linie de canari care sa satisfaca acest segment de iubitori de canari. Sper ca nu se vede din canarul romanesc(tenor) un contracandidat serios al slavujarului, pentru ca sunt diferiti. Slavujarul a fost si va ramane pentru totdeauna al sarbilor, asa ca daca ne dorim o rasa a noastra nu trebuie sa punem un simplu apelativ "...de Romania", ci sa punem osul la treaba, asa cum au facut toti(sarbi, bulgari, marocani etc.) Hai sa creem ceva daca suntem in stare, daca nu sa nu taiem aripile unui vis frumos(din respect pentru visatori)...

PS: Nelutzu are dreptate vizavi de ou(malinois), multi cunosc cum a fost obtinut malinoisul si drept dovada sunt turele imprumutate de la Harzer roller. ;)

Cu respect si consideratie,
Cristian Urzica.

Sus

MesajScris: 21 Feb 2011 23:55 
Neconectat

Ai dreptate Cristian,in ceea ce priveste malinoisul sunt subiectiv,dar acele metafore nu le-am facut eu,sunt spuse de crescatorii din Spania pe diverse site-uri ,care la randul lor ar putea fi si ei subiectivi.Bineinteles ca la noi in tara malinoisul este putin cunoscut in comparatie cu harz-ul,dar orice inceput este greu si sper ca in viitor malinoisul sa capete acceeasi valoare si la noi,asa cum o are in toate celelalte tari.(consider subiectul incheiat-nu este fair-play fata de subiectul real al acestei pagini)Cu stima Mihai Stere .

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 162 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]