Asociatia Ornitologica Romana

Forumul crescatorilor de pasari de colivie
Acum este 30 Apr 2026 18:35

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Banner_AOR2015.gif   

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 326 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 33  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PREZENTAREA NOILOR UTILIZATORI
MesajScris: 13 Oct 2011 09:50 
Neconectat

Bine-ai venit nea Mugurele,pe Niki si pe Mosu cand ai aduci,va-ti alaturat unei echipe care nu va dezamagi pe nici un iubitor de pasari de calitate,m-ai asteptam si pe altii.
Va doresc bun venit,si la cat mai multe realizari pe plan ornitologic

http://floricaneacsu.sunphoto.ro/Canari_mei_07-09 poze PUI AOR
http://www.clubulromandefringillidae.ro/

Sus

MesajScris: 13 Oct 2011 16:30 
Neconectat

Domnul Florica am anuntat eu de Mugurel ca e nou membru A.O.R. pt.ca nu poate intra pe forum deocamndata .Va salut Cristi

Sus

MesajScris: 19 Oct 2011 18:47 
Neconectat

Buna ziua. Ma numesc Pau Cornel, am 59 de ani si sint din Resita Caras-Severin. Am pasari ,ca si mai toti crescatorii. Am inceput cu pasari indigene, copil fiind,ma munceam sa-mi fac colivii cu cadru de lemn,pe vremea acea. Acum cresc canari de culoare si postura. dar am si indigene.
Ma bucur ca sint printre dumneavoastra, de unde mai pot invata cite ceva.

Sus

MesajScris: 28 Oct 2011 21:51 
Neconectat

Salut membrii acestei comunitati, ma bucur ca existati si ca v-am gasit.
In prezent, eu si prietena mea detinem doi perusi pe nume Toto si Bertold. Bertold a avut timp de aproape trei ani o pereche care a pierdut-o acum o luna.
Toto este un baietel de 9-10 saptamani care a sosit la noi si incearca sa-i tina de urat noului sau prieten, care are acum trei ani. Toto este foarte dragut si sociabil, dar din pacate a adus cu el o boala care incercam sa o tratam de vreo trei saptamani si speram ca va ramane in viata.

Sus

MesajScris: 01 Noi 2011 11:12 
Neconectat

Buna ziua, bine (ca) v-am gasit!
Eu sunt Ana-Maria, sunt din Bucuresti, sunt mandra posesoare a unei gasti cu pene constand in 4 perusi (2 standard, 1 semi-standard si 1 ondulat) si un nimfoi; "veteranul" trupei este perusul standard Gogu, in varsta de 5 ani jumate, iar "juniorul" este Motzatul nimfoi- 2 ani.

Sus

MesajScris: 01 Noi 2011 11:28 
Neconectat
Site Admin

Hey Ana!
Bine (ca) ai venit printre noi. Asteptam sa iti vedem gasca si in poze. Speram sa te "imbolnavim" si pe tine de microbul asta si sa ajungi sa iti doresti sa facem perfomanta in acest domeniu. ;)

Sus

MesajScris: 25 Noi 2011 23:52 
Neconectat

Va salut pe toti, atat membri cat si utilizator,

M-am gandit sa-mi fac o scurta prezentare - dar n-as putea cuprinde totul- sau o lunga prezentare - si cred ca v-ati plictisi sau a-ti crede ca am confundat acest forum cu un forum de comentarii literare...
Totusi am sa incep...
Ma numescu Daniel Stanescu, am 39 ani si sunt din Iasi.
Totul a inceput la varsta de 4 ani cand un unchi de-al meu a inceput sa creasca canari ...Avand o ''imunitate'' scazuta a luat cu usurinta acest microb...si uite asa la sticleti si acvarii.
Intr-o zi in piata un batran crescator mi-a spus ca sunt pe cale sa trec la ''nivelul'' urmator...adica la pasari exotice.
IN anul 1987 am luat hotarea de am confectiona o voliera pentru perusi, avand la liceu primul meu ''maestru'' (maistru de atelier) care m-a initiat in arta cresterii perusilor. Pentru el era foarte simplu: a respectat 4 foi din indrumarul ''EXOTICA'' (literatura ''strong'' de specialitate la acea vreme) cuvant cu cuvant si a obtinut celke mai frumoase exemplare de la acea vreme (din tot targul de exotice). Problema mea ,la acea vreme, a fost ca nu gaseam plasa (pentru voliera) cu dimensiunea de care aveam nevoie... Si atunci am ales sa o confectionez singur: am batut intr-o scandura 6 randuri de cuie in zig-zag, la distante egale si am inceput sa ''impletesc''. Dupa cca 3 saptamana (lucrand cate 3 ore pe zi) :oops: am obtinut 3 fete de voliera.. De aici drumul a fost relativ simplu: mi-am convins parintii (nu prea usor), am monopolizat tot balconul si in vara anului urmator am obtinut primii 40 pui de perusi semistandard. Mi-am format matca, am vandut surplusul si peste cca doi ani am trecut la nivelul urmator.. CANARII. Aici a fost un nivel mai dificil... Ma decisesem sa cresc canari de culoare.. dar cum acestia erau putini de calitate ( si dupa cateva lufturi cu ''crescatorii'' locali :x ) din zona mea, am pus ochii pe Roleri. In cca doi ani am realizat un dulap cu boxe in camera mea si ... am umplut boxele si voliera cu canari in cca un an ....Nu-i cresteam pentru cantec ci pentru cum aratau su pentru trilurile lor guturale - care nu ma deranjau f. mult cand invatam. Va reamintesc ca totul se petrecea in camera mea si nu intr-un spatiu auxiliar. Acum urmeaza partea cea mai grea... Dupa ce am intrat la facultate timpul s-a contractat...intrand ca basist intr-o formatie de rock. Am reusit sa imbin placutul cu utilul timp de 5 ani. Dar cum nu eram eu individul care sa stau somer dupa absolvire m-am angajat in vanzari. asa ca de luni pana sambata eram plecat in nordul tarii fapt pentru care a trebuit sa vand sau dupa caz sa donez :cry: tot ce construisem pana atunci. Cum zona mea de activitate era BT, SV, BN, CJ, MS, ma delectam cu vizitarea pet-shopurilor din CJ :P care la acea vreme erau un fel de mini-expozitii cu vanzare. O zona cu ardeleni super. Dupa 10 ani de ''pribegie'' cu serviciul prin tara am luat hotarrea de a reincepe tratamentul de a-mi videca ''boala''. Am schimbat domeniul de activitate cu avantajul de a sta in Iasi 7 zile din 7.
Din 2010 am inceput sa ma ''incalzesc'' cu cresterea zebrelor australiene, cioc argintiu si comunii pescarusi japonezi...asta pentru a trece la ''nivelul'' la care ramasesem in urma cu un deceniu: canarii de culoare.
Am ''studiat'' AOR si altele...(nu dam nume, dar se stiu) si cu sfaturile date de IM12 am luat hotararea sa ma alatur acestei comunitati, AOR.
Am un sigur deziderat: vreau mult, sper sa pot si sa o s-o dovedesc... (sper sa am si sprijinul vostru).
Din dulcele trag al Iesilor va doresc.... tuturor bafta!!!!! :D

P.S. Va multumesc pentru rabdarea cu care a-ti citi aceste randuri...

DS98

Sus

MesajScris: 26 Noi 2011 00:05 
Neconectat
Site Admin

Hm...parca am un deja vu :) . Esti sigur ca povestea este a ta si nu a mea??? Cu foarte putine diferente si anume ca eu abia acuma m-am apucat de bass si tocmai m-am lasat de canari si am trecut la "next level" parca e trasa la indigo... :mrgreen:
Din tat sufletu' mieu de ardelean iti zac noah bine ca ai vinit!
:lol:

Sus

MesajScris: 26 Noi 2011 10:04 
Neconectat

Bun venit noilor sositi.Asteptam pozecu pasarelele. :)

Sus

MesajScris: 26 Noi 2011 17:33 
Neconectat

Buna ziua tuturor,

In calitate de utilizator al acestui site cat si de nou membru al Clubului Roman de Canari Malinois-Waterslager (CRCM), se cade sa ma prezint si eu. :)
Numele meu este George Daniel Grosanu, am 34 de ani si locuiesc in Pitesti . De profesie sunt inginer electronist, iar ca hobby-uri am sportul, calatoriile, sunt un pasionat al naturii (am vrut sa devin inginer silvic, dar….”horoscopul” ce sa-i faci :roll: ), iar de curand am facut o pasiune pentru canari. Experienta mea (nici nu stiu daca este potrivit s-o numesc “experienta”), in ceea ce priveste cresterea pasarilor este foarte mica. Totul a inceput cam de aproximativ 7 luni, odata cu achzitionarea uni canar din specia Malinois, canar pe care initial l-am cumparat pentru fetita mea, dar de care si eu m-am atasat teribil de mult. Petreceam ore intregi stand pe fotoliu sa-l privesc si sa-i ascult cantecul….Sincer, nu-mi inchipuiam ca aceasta mica pasare sa ma acapareze atat de mult, sunt de-a dreptul fascinat :o !
Am decis sa ma inscriu pe acest site cat si sa devin membru al CRCM, deoarece doresc sa ma dezvolt si sa aprofundez cat mai multe despre acest minunat hobby pe care l-am descoperit acum, la 34 de ani !! Si conform motto-ului “Niciodata nu este prea tarziu”, sunt convins ca impreuna si cu ajutorul tuturor dintre dvs o sa reusesc :P !
Intre timp am achizitionat si o femela, iar cu putin noroc in Decembrie poate o sa am si puisori (femela mea are 7 ousoare pe care acum le cloceste) :D .

Toate cele bune,
GG77 ;)

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 326 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 33  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]