Va salut pe toti, atat membri cat si utilizator,
M-am gandit sa-mi fac o scurta prezentare - dar n-as putea cuprinde totul- sau o lunga prezentare - si cred ca v-ati plictisi sau a-ti crede ca am confundat acest forum cu un forum de comentarii literare...
Totusi am sa incep...
Ma numescu Daniel Stanescu, am 39 ani si sunt din Iasi.
Totul a inceput la varsta de 4 ani cand un unchi de-al meu a inceput sa creasca canari ...Avand o ''imunitate'' scazuta a luat cu usurinta acest microb...si uite asa la sticleti si acvarii.
Intr-o zi in piata un batran crescator mi-a spus ca sunt pe cale sa trec la ''nivelul'' urmator...adica la pasari exotice.
IN anul 1987 am luat hotarea de am confectiona o voliera pentru perusi, avand la liceu primul meu ''maestru'' (maistru de atelier) care m-a initiat in arta cresterii perusilor. Pentru el era foarte simplu: a respectat 4 foi din indrumarul ''EXOTICA'' (literatura ''strong'' de specialitate la acea vreme) cuvant cu cuvant si a obtinut celke mai frumoase exemplare de la acea vreme (din tot targul de exotice). Problema mea ,la acea vreme, a fost ca nu gaseam plasa (pentru voliera) cu dimensiunea de care aveam nevoie... Si atunci am ales sa o confectionez singur: am batut intr-o scandura 6 randuri de cuie in zig-zag, la distante egale si am inceput sa ''impletesc''. Dupa cca 3 saptamana (lucrand cate 3 ore pe zi)

am obtinut 3 fete de voliera.. De aici drumul a fost relativ simplu: mi-am convins parintii (nu prea usor), am monopolizat tot balconul si in vara anului urmator am obtinut primii 40 pui de perusi semistandard. Mi-am format matca, am vandut surplusul si peste cca doi ani am trecut la nivelul urmator.. CANARII. Aici a fost un nivel mai dificil... Ma decisesem sa cresc canari de culoare.. dar cum acestia erau putini de calitate ( si dupa cateva lufturi cu ''crescatorii'' locali

) din zona mea, am pus ochii pe Roleri. In cca doi ani am realizat un dulap cu boxe in camera mea si ... am umplut boxele si voliera cu canari in cca un an ....Nu-i cresteam pentru cantec ci pentru cum aratau su pentru trilurile lor guturale - care nu ma deranjau f. mult cand invatam. Va reamintesc ca totul se petrecea in camera mea si nu intr-un spatiu auxiliar. Acum urmeaza partea cea mai grea... Dupa ce am intrat la facultate timpul s-a contractat...intrand ca basist intr-o formatie de rock. Am reusit sa imbin placutul cu utilul timp de 5 ani. Dar cum nu eram eu individul care sa stau somer dupa absolvire m-am angajat in vanzari. asa ca de luni pana sambata eram plecat in nordul tarii fapt pentru care a trebuit sa vand sau dupa caz sa donez

tot ce construisem pana atunci. Cum zona mea de activitate era BT, SV, BN, CJ, MS, ma delectam cu vizitarea pet-shopurilor din CJ

care la acea vreme erau un fel de mini-expozitii cu vanzare. O zona cu ardeleni super. Dupa 10 ani de ''pribegie'' cu serviciul prin tara am luat hotarrea de a reincepe tratamentul de a-mi videca ''boala''. Am schimbat domeniul de activitate cu avantajul de a sta in Iasi 7 zile din 7.
Din 2010 am inceput sa ma ''incalzesc'' cu cresterea zebrelor australiene, cioc argintiu si comunii pescarusi japonezi...asta pentru a trece la ''nivelul'' la care ramasesem in urma cu un deceniu: canarii de culoare.
Am ''studiat'' AOR si altele...(nu dam nume, dar se stiu) si cu sfaturile date de IM12 am luat hotararea sa ma alatur acestei comunitati, AOR.
Am un sigur deziderat: vreau mult, sper sa pot si sa o s-o dovedesc... (sper sa am si sprijinul vostru).
Din dulcele trag al Iesilor va doresc.... tuturor bafta!!!!!
P.S. Va multumesc pentru rabdarea cu care a-ti citi aceste randuri...
DS98